Annonce
Erhverv

Efter et års ventetid: Gitte glæder sig til at åbne

Der er lutter smil at finde hos købmand Gitte Klint. Foto: Johan Gadegaard
Et år efter, at det første møde om en ny købmand i Asp blev holdt, står den færdige butik nu klar til at blive åbnet

Langhøj: Der er ikke åbent endnu. Men der er allerede masser af aktivitet i den nye købmandsforretning i Asp. Overalt på de 400 splinternye kvadratmeter går medarbejdere, elektrikere og handymænd rundt og sætter varer på plads, sætter skruer i og diskuterer temperaturgrader.

En ung kvinde skubber en indkøbsvogn fyldt til randen med papirlommetørklæder fra den gamle butik over i den nye, og til venstre for indgangen er en gruppe mænd i gang med at sætte selve kassebåndet på plads.

I midten af det hele står købmand Gitte Klint med et kæmpe smil på. Lørdag morgen åbner den nye købmandsbutik i Asp - blot et år efter at det første møde i sagen blev holdt.

- Det er jo vildt. Det er vildt fantastisk, at alt det her kan lade sig gøre på ét enkelt år. Det er helt surrealistisk, siger hun.

Smilet forsvinder ikke fra hendes ansigt. Det er tydeligvis en meget glad købmand, der glæder sig til at byde kunderne velkommen i nye omgivelserne.

Annonce

Det er jo vildt. Det er vildt fantastisk, at alt det her kan lade sig gøre på ét enkelt år. Det er helt surrealistisk.

Gitte Klint, købmand

Godt for byen

For halvandet år siden var der knap så meget smil at spore hos Gitte Klint. Som flere andre steder var Min Købmand-butikken i Asp plaget af flere tilfælde af rotter, der lukkede butikken i dagevis. Og det var svært at holde dem ude, for byggeriet var gammelt. Det var det, der blev startskuddet til den nye butik, der lørdag bliver fejret med rundstykker og kaffe fra klokken ni og fint besøg af direktøren fra Dagrofa.

I august sidste år indkaldte en lille styregruppe til stormøde om muligheden for at indsamle penge til en ny købmandsbutik i Asp. Butikken skulle ligge på samme adresse, men det eksisterende skulle rives ned, så et helt nyt og mere tidssvarende byggeri kunne blive opført med mere plads og bedre indretning. Og helt uden huller til rotter.

- Og jeg er jo bare så glad. Jeg startede som købmand i august 1986 i Bur i en gammel butik på 100 kvadratmeter. Så kom jeg til Asp i en gammel butik på 200 kvadratmeter. Og så slutter jeg af med en ny butik på 400 kvadratmeter. Det kan man da kalde en opgradering, siger hun med et lille grin.

Købmandsbutikken i Asp er blevet finansieret af en blanding af sponsorater, lån og ikke mindst en masse anparter købt af de lokale brugere af butikken. Gitte Klint betaler leje til ejerne, og dermed er Asp sikret en købmand mange år frem i tiden.

- Når jeg engang ikke skal være her mere, er det nemt for en ny at træde til. De skal næsten bare have et varelager, og det er jo fantastisk godt for byen, siger Gitte Klint.

Lokal opbakning

Den nye butik er blevet dobbelt så stor som den gamle og med en bedre og mere lys indretning, så nu er der plads til endnu flere varenumre.

- Vi har fået rigtig mange nye varer, og vi får måske flere senere. Vi har bedt kunderne om deres ønsker, siger Gitte Klint.

Derudover er der blevet plads til et lille café-område med stole og en kaffemaskine. Nu går arbejdet i gang med at nedrive den gamle købmandsbutik helt, for den plads skal i stedet bruges til et lille torv med bænke og træer. Derfor bliver det også kun en lille fejring af åbningen lørdag.

Til oktober, når alt skal stå færdigt, bliver det til gengæld med live musik og hoppeborg til børnene. Men nu gælder det det, som hele Asp har ventet på snart et år. Og som mange lokale også har arbejdet for - og stadig gør. Blandt hjælperne fredag eftermiddag, da Dagbladet var forbi, var mange lokale, der frivilligt var mødt op for at fylde varer på hylderne og hjælpe med tilfældigt arbejde.

- Og der kommer også en 25-30 stykker og hjælper til i aften. Opbakningen fra de lokale har simpelthen været så stor. Det er så vildt, og det gør jo bare en så glad, siger Gitte Klint.

De sidste varer blev flyttet fredag aften, efter at den gamle købmand var lukket for allersidste gang. Foto: Johan Gadegaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Lige nu: Voldsom brand i halmlade

Leder For abonnenter

Det er utroligt...

Vi kunne læse her i bladet i lørdags, at fremtiden for et af de absolut allerstørste sportsarrangementer i hele landsdelen, Holstebro Cup, som afvikles hver påske, er i farezonen for ikke at kunne fortsætte. Ikke fordi der ikke er deltagere, som vil tage til Holstebro i påsken for at spille håndbold. Det vil de gerne, og det bidrager naturligvis til omsætning og markedsføring af byen, at der kommer så mange udøvere, ledere og forældre. Formanden for Holstebro Cup, Karsten Marcussen, har stået i spidsen for arrangementet i årevis, og han har i lige så mange år haft stor opbakning fra en række frivillige, der gør det af lyst og ikke fordi, de selv har børn eller anden personlig interesse i arrangementet. Selvfølgelig får de en personlig oplevelse ud af at være sammen med så mange glade mennesker, men man gør det også, fordi det er vigtigt for en by at have et stort arrangement som Holstebro Cup. Men formanden stopper, når denne udgave er klaret. Og han kan frygte, der er flere af de frivillige, der benytter lejligheden til det samme. Begrundelsen er, at det er blevet et bøvl med samarbejdet med kommunen, og formanden opfatter det som direkte benspænd, når det er særdeles vanskeligt at få praktiske ting til at gå op, og der ingen velvillighed er fra kommunens side. Det er fortrinsvis adgangen til skolerne, hvor der indkvarteres deltagere, der er problemet, og i modsætning til de kommunale skoler, så er der ingen problemer med professionskolerne, gymnasiet med videre. I samme avis beklager udvalgsformanden det, og nu skal tonen have en anden lyd. Det må vi så se, om den får. Men det kan jo ikke være rigtigt, at der skal en formands-afgang og en forsideartikel i det lokale dagblad til, før man opfatter alvoren hos kommunen. En kommune bør forkæle frivilliges initiativer og arbejdslyst, når det drejer sig om sådanne arrangementer, som helt klart er i kommunens store interesse, der bliver arrangeret. Det er ingen naturlov - slet ikke i dag, at der er frivillige, der vil gøre sådan et stort stykke uegennyttigt arbejde, så derfor kan det undre, at der skal så stort et brag til, før man vågner op og aflyser alle benspænd for at erstatte dem med skulderklap og "medvind på alle cykelstier". Hvis det altså sker...

Annonce