Annonce
Lemvig-Thyborøn

Efter én kamp: Stregspiller skifter til Norge

Kristian Rammel fik sin eneste optræden for Lemvig-Thyborøn Håndbold i torsdagens pokalkamp mod Skjern. Foto: Johan Gadegaard
Lemvig-Thyborøn fik ikke meget ud af nytilgang på stregen.

Lemvig: Pokalkampen torsdag aften på hjemmebane mod Skjern blev den første, eneste og sidste optræden for Kristian Rammel i Lemvig-Thyborøns røde trøje.

LTH'erne har nemlig solgt den 208 centimeter høje stregspiller til ØIF Arendal, der i sidste sæson tabte finalekampene om det norske mesterskab.

- Det er gået hurtigt, fra første henvendelse fra ØIF Arendal, til at vi står her med en underskrevet aftale. Vi har vurderet, at det har været en god mulighed for både Kristian og LTH, så alle parter er godt tilfredse med den indgåede aftale. Aftalen betyder også at vi har et økonomisk råderum, hvis der skulle opstå en spændende mulighed i løbet af sæsonen, siger Lemvig-Thyborøns sportschef, Lars Broe, i en pressemeddelelse.

Lemvig-Thyborøn hentede 24-årige Kristian Rammel i Århus Håndbold i sommerpausen, hvor nordmanden fik en enkelt sæson efter skiftet fra Oslo-klubben Bækkelaget.

Nu vender nordmanden så tilbage til norsk håndbold, ØIF Arendal, hvor holdet i den nye sæson både skal spille europæiske kampe og samtidig har en forventning om at kunne spille med om hjemlige titler.

Nordmanden ser frem til at komme tilbage til hjemlige breddegrader.

- Arendal er en topklub og der er ingen tvivl om, at den norske liga er inde i en god udvikling. Satsningen i de bedste norske klubber er på linje med den, man ser i de danske klubber, siger han blandt andet til ØIF Arendals hjemmeside.

Lemvig-Thyborøn indleder den nye ligasæson fredag aften, hvor Ribe-Esbjerg kommer på besøg i Arena Vestjylland Forsikring.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Gymnasium og Klimatorium

Byggeriet af Klimatorium i Lemvig foregår fortsat mest under jordhøjde. Men mens byggeriet vil rejse sig i løbet af de kommende måneder og blive et synligt tegn på, at Lemvig Kommune satser på, at klimaudfordringerne skal blive til et vækstpotentiale frem for et problem, så arbejdes der på tiltag, som skal samarbejde med Klimatorium. I lørdags kunne vi fortælle om det nyeste initiativ, som får forbindelse til Klimatorium. Lemvig Gymnasium vil lave en klima-linje, hvor Klimatorium er en samarbejdspartner. Det er det første gymnasium i landet, der sætter ord og handling bag, at klimaet er en vigtig del af den nære fremtids udfordringer. Det er et eksempel på det, Klimatorium gerne skal udvikle, nemlig ideer og projekter, som skal sætte Vestjylland på dagsordenen. Klimatorium har allerede givet omtale andre steder på kloden. På New Zealand vil man lave noget tilsvarende efter et besøg i Lemvig. Og vi har for eksempel her i bladet kunnet fortælle om en amerikansk klummeskriver, der opfordrede præsident Trump til at kigge mod Lemvig for netop at lave sådan et tiltag for at sætte gang i, at man også i USA får lavet problemerne med klimaet om til noget positivt. En betingelse for, at Klimatorium bliver en succes, er, at man skaffer sig samarbejdspartnere, som netop vil bruge bygningen i Lemvig som det sted, hvor man sammen med andre vil udvikle idéer - og det skulle gerne være til gavn for det lokale erhvervsliv, som kan være medspillere. Lakmusprøven er, om det lykkes at skaffe de partnere, der skal til, for at etape 2 kan bygges af private investorer, efter det er Lemvig Kommune og Lemvig Vand & Spildevand, der står for den første etape. At Lemvig Gymnasium har set muligheden for, at det er vestjyske studenter, der skal gå forrest med en studenterhue med klimabånd, er med til at styrke omtalen og interessen for Klimatorium, allerede inden byggeriet står klar. Efter sommerferien skulle 1. etape af det markante byggeri så være klar til at blive indviet, og så er det, vi med spænding venter på, om folkene bag kan melde ud, at nu er interessen så stor, at en privat investor kan lade håndværkerne fortsætte med at få hele projektet gjort færdigt.

Annonce