Annonce
112

Efter debat om politiparkering: Vi overholder reglerne - men kablerne er korte

Sådan holdt politiets fotovogn, der har skabt vild debat. Privatfoto.
Færdselsloven tillader politiet ikke at overholde de parkeringsregler, der gælder for alle andre, lyder det fra politiet efter debat om placering af fotovogn.
Annonce

Nr. Felding: "Vi forlanger ofte, at politikerne skal udvise højere moral end almindelige borgere, men er det for meget at forlange, at også politiet selv overholder de regler, som de skal kontrollere, at vi andre overholder?"

Sådan lyder det i et debatindlæg i gårsdagens avis, der er blevet debatteret og kommenteret flittigt på nettet.

Indlægget handler om placeringen af en fotovogn i Nr. Felding, hvor det er tydeligt, at havde en privatbilist holdt på samme måde, så havde vedkommende fået en hilsen og et bødeforlæg fra ordensmagten.

"Hvordan tror politiet mon, at de bilister, som skulle dreje fra Sognstrupvej ind på Ny Sognstrupvej kunne komme omkring hjørnet uden at være nødt til at køre over i vognbanen for de biler, som skulle ud fra Ny Sognstrupvej?" spørger læserbrevsskribenten.

Men de regler gælder bare ikke for politiet, fortæller Kjeld Nedergaard fra færdselspolitiet, der henviser til færdselslovens paragraf 30, hvor netop politi, andre udrykningskøretøjer og biler, der bruges til vejarbejde, er undtaget de normale regler:

- På den måde er der ikke noget at komme efter i den pågældende situation, siger Kjeld Nedergaard, der oplyser, at politiets automatiske færdselskontrol var taget netop til den pågældende placering på Ny Sognstrupvej i Nr. Felding, fordi en beboer havde bedt færdselspolitiet kontrollere de høje hastigheder i området.

Annonce

Korte kabler

Men er placeringen af fotovognen hensigtsmæssig?

- Normalt vil vi ikke holde sådan. Men forklaringen er, at det kabel, der går fra bilen og hen til den trefod, hvor kameraet sidder på, ikke er langt nok til, at vi kan holde anderledes i den konkrete situation. Normalt ville vi have holdt i en indkørsel eller lignende, siger Kjeld Nedergaard.

Hvorfor bruger I så ikke bare et længere kabel?

- De er dyre, og vi må kun købe dem hos en autoriseret forhandler, så der ikke kan stilles spørgsmålstegn ved, om der kan være problemer med målingerne. Så lige nu har vi kun ét længere kabel, der går på omgang mellem kredsens ti fotovogne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Holstebro For abonnenter

For 10 år siden: Da Rikke fik varmet tæerne, vandet stod højt, og politikerne afsatte 500.000 kroner til at bekæmpe vandet

Navne

Parkinson stoppede Diamonds baryton

Annonce