Annonce
112

Efter debat om politiparkering: Vi overholder reglerne - men kablerne er korte

Sådan holdt politiets fotovogn, der har skabt vild debat. Privatfoto.
Færdselsloven tillader politiet ikke at overholde de parkeringsregler, der gælder for alle andre, lyder det fra politiet efter debat om placering af fotovogn.

Nr. Felding: "Vi forlanger ofte, at politikerne skal udvise højere moral end almindelige borgere, men er det for meget at forlange, at også politiet selv overholder de regler, som de skal kontrollere, at vi andre overholder?"

Sådan lyder det i et debatindlæg i gårsdagens avis, der er blevet debatteret og kommenteret flittigt på nettet.

Indlægget handler om placeringen af en fotovogn i Nr. Felding, hvor det er tydeligt, at havde en privatbilist holdt på samme måde, så havde vedkommende fået en hilsen og et bødeforlæg fra ordensmagten.

"Hvordan tror politiet mon, at de bilister, som skulle dreje fra Sognstrupvej ind på Ny Sognstrupvej kunne komme omkring hjørnet uden at være nødt til at køre over i vognbanen for de biler, som skulle ud fra Ny Sognstrupvej?" spørger læserbrevsskribenten.

Men de regler gælder bare ikke for politiet, fortæller Kjeld Nedergaard fra færdselspolitiet, der henviser til færdselslovens paragraf 30, hvor netop politi, andre udrykningskøretøjer og biler, der bruges til vejarbejde, er undtaget de normale regler:

- På den måde er der ikke noget at komme efter i den pågældende situation, siger Kjeld Nedergaard, der oplyser, at politiets automatiske færdselskontrol var taget netop til den pågældende placering på Ny Sognstrupvej i Nr. Felding, fordi en beboer havde bedt færdselspolitiet kontrollere de høje hastigheder i området.

Annonce

Korte kabler

Men er placeringen af fotovognen hensigtsmæssig?

- Normalt vil vi ikke holde sådan. Men forklaringen er, at det kabel, der går fra bilen og hen til den trefod, hvor kameraet sidder på, ikke er langt nok til, at vi kan holde anderledes i den konkrete situation. Normalt ville vi have holdt i en indkørsel eller lignende, siger Kjeld Nedergaard.

Hvorfor bruger I så ikke bare et længere kabel?

- De er dyre, og vi må kun købe dem hos en autoriseret forhandler, så der ikke kan stilles spørgsmålstegn ved, om der kan være problemer med målingerne. Så lige nu har vi kun ét længere kabel, der går på omgang mellem kredsens ti fotovogne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Vi skal kunne stole på kontrolrapporterne

Der er ret stor sikkerhed for, at man ikke bliver syg af at spise danske fødevarer - eller fødevarer solgt i Danmark. Det skyldes blandt andet en ret finmasket fødevarekontrol, som er til for at sikre forbrugerne mod dårlige, ulovlige og skadelige fødevarer. Kontrollen finder sted i alle led, og resultaterne offentliggøres på fødevarestyrelsens hjemmeside, hvor alle kan læse med. Mest kendt for forbrugerne er nok smiley-ordningen, som ved indgangen til butikker og restauranter fortæller, om der er styr på alt fra rengøring, til egenkontrol og papirarbejdet. Men også rapporterne fra produktionsleddet findes på nettet. Det er en fin sikkerhed for forbrugerne, men det er samtidig en velfungerende, moderne udgave af gabestokken for dem, der træder ved siden af. Derfor er det altafgørende, at vi kan stole på det, der står i Fødevarestyrelsens rapporter. Før jul - lige mens de fleste af landets husstande havde en and på indkøbssedlen - kom en rapport fra kontrolbesøget hos Dan Duck i Struer frem. Den fortalte blandt andet om massive problemer med medarbejdernes håndhygiejne. En sand bombe under virksomhedens julesalg. Problemet var blot, at rapporten indeholdt fejl på det område. Fejlen endte i medierne, og det har uvægerligt påvirket salget. Medierne havde ganske forståelig tillid til fødevarestyrelsen, præcis som forbrugerne har. Dan Duck er netop nu ved at regne på, hvad den fejlagtige rapport har kostet og forventer at lægge sag an mod Fødevarestyrelsen for de millioner, virksomheden er gået glip af. Sagen er på alle måder uheldig, og den viser bagsiden af medaljen ved et ellers velfungerende system baseret på stor tillid fra befolkningen. Vi vil have sunde og hygiejniske fødevare produceret under ordentlige forhold. Og med de offentlige kontrolrapporter har vi mulighed for at fravælge dem, vi ikke stoler på. Det er rigtig godt. Men rapporterne har en kæmpe magt, og selv myndigheder laver fejl. Men den store magt, som kontrolrapporterne har, gør det tæt på utilgiveligt at fejle.

Annonce