Annonce
Struer

Efter budgetseminaret: Spørgsmålet om ungdomsskolen ser ud til at blive udskudt

Peter Vestergaard (R), formand for Struer Kommunes børne- og uddannelsesudvalg. Arkivfoto: Johan Gadegaard
Der er ikke nogen budgetaftale endnu, men de økonomiske drøftelser har været gode, lyder det fra udvalgsformand efter budgetseminar.

Struer: Byrådsmedlemmerne i Struer har torsdag og fredag været samlet til budgetseminar i et forsøg på at blive enige om det kommunale budget for de kommende år.

Der er endnu ikke indgået nogen aftale - intet er skrevet under - men økonomien er blevet drøftet, og det har været nogle gode drøftelser, lyder det fra formand for børne- og uddannelsesudvalget Peter Vestergaard (R).

Han og hans udvalg har selv et af de store punkter med til forhandlingerne - Struer Kommunes helhedsplan for 0 til 18-års området.

- Der er ikke nogen aftale endnu, men det har været et fornuftigt budgetseminar, og min fornemmelse er, at der er stor opbakning til helhedsplanen, fortæller Peter Vestergaard og uddyber:

- Min forventning er dog, at vi udskyder spor tre (i helhedsplanen, som omhandler de unge, red.), så vi har et år mere at arbejde i.

Annonce

10. klasse er væk

Hvis politikerne bliver enige om det, vil eksempelvis spørgsmålet om, hvordan og ikke mindst hvor Ungdomsskolen Struer skal være i fremtiden, blive skudt til hjørne.

- Vi skal have nogle flere drøftelser af, hvad vi tænker omkring ungdomsskolen i Struer Kommune. Hvad skal den indeholde, hvordan skal den organiseres, og hvor skal den være, siger Peter Vestergaard og understreger igen, at intet jo endnu er hugget i sten.

Spørgsmålet om 10. klasse på Struer Statsgymnasium eller ej er dog pillet ud af helhedsplanen, så hvordan fremtiden kommer til at se ud der, bliver i første omgang op til en forhandling mellem Struer Kommune og Struer Statsgymnasium.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Det er til glæde vendt

Da amerikanske FMC overtog Cheminova i 2014, fulgte nogle år, hvor medarbejder-antallet blev reduceret kraftigt. Amerikanerne lavede nyt hovedsæde for sine europæiske aktiviteter på Sjælland. Udmærket for Danmark, men rigtig skidt for Lemvigegnen, som i årene efter overtagelsen måtte konstatere, at det meget store og for kommunen vigtige antal såkaldte videnarbejdspladser på Cheminova forsvandt. Anlægget blev et produktionsanlæg uden forskningsafdeling med meget mere, og derudover har man også set antallet af medarbejdere i produktionen skrumpe. Vi skal ikke lang tid tilbage, før der på Lemvigegnen begyndte at brede sig en tvivl, om amerikanerne på sigt også ville satse på afdelingen på Rønland, eller man ville flytte produktionen og dermed lukke egnens største private arbejdsplads ned med de følgevirkninger, det ville have. Nu får melodien tilsyneladende en helt anden positiv melodi. Vi kan i dag afsløre, at FMC har planer om at etablere et anlæg, der omregnet til danske kroner ligger på omkring en halv milliard kroner at bygge. Og 300 skal arbejde på at etablere produktionsanlægget. Nu skal det selvfølgelig siges, at på Rønland vil man ikke bekræfte, at det er korrekt. Man vil ikke udtale sig om noget, der ikke er besluttet endeligt. Men vi observatører kan jo så også bemærke, at det ikke bliver kontant afvist. Rygterne kører, og der tages ikke til genmæle. Meget tyder på, der er noget reelt om snakken. Det er beviset på, at FMC ikke blot har en fremtidig plan med Cheminova, hvilket man jo også i dag bekræfter, man har. Det slukker også tidligere tiders pessimisme om, at man kunne risikere, at der lukkes ned. Det er en meget velkommen nyhed, som har stor betydning for Vestjylland og for beskæftigelsen i fremtiden. Det fremgår ikke noget om antal arbejdspladser i forbindelse med et nyt anlæg. Men under alle omstændigheder vil det skabe aktivitet og beskæftigelse både på virksomheden og hos underleverandører til gavn for hele egnen.

112

Spritbilist: I får aldrig mine nøgler

Annonce