x
Annonce
Sport

Efter brud med promotor: Dina-lejren arbejder på en forårskamp i Struer

En ny VM-kamp har været længe undervejs for Dina Thorslund, men efter bruddet med Team Sauerland er en ny kamp på tegnebrættet. Foto: Morten Stricker
Der har igennem længere tid været gnidninger mellem Dina Thorslunds hold og promotor Team Sauerland. Gnidninger som sent mandag aften resulterede i offentliggørelsen af et brud mellem de to parter. Dermed er februar-kampen ude af billedet, men Dina-lejren arbejder på en forårskamp foran hjemmepublikummet i Struer.

Struer: Et til tider stormfyldt ægteskab nåede sin afslutning mandag aften, hvor Dina Thorslund og Team Sauerland officielt gik hvert til sit.

En stigende utilfredshed hos Dina Thorslund og træner Thomas Madsen har kulmineret i de seneste uger, hvor parterne har været igennem forhandlinger, som træneren kalder for "meget hårde".

- Der har sket nogle ting de sidste uger, som vi ikke kan acceptere. De sidste par uger har ikke været sjove for os, og det har båret præg af, at citronen skulle presses mest muligt, siger Thomas Madsen, som ikke vil gå i detaljer med, hvad forhandlingerne har omhandlet.

Team Sauerland meldte i juledagene ud, at det med stor sandsynlighed blev den 29. februar, at Dina Thorslund skulle i ringen og forsvare sin VM-titel, men det bliver ikke til noget. Dermed har Dina Thorslund brugt enorme ressourcer på at bygge en formkurve op til en kampdato, hvor hun ikke skal i aktion.

- Jeg har været i gang siden oktober, og det er altså længe, når man ikke får noget konkret at vide. Jeg havde hele tiden udsigt til et eller andet, og så blev det ikke til noget, og det blev simpelthen for meget i længden, siger Dina Thorslund.

- Man gik hele tiden i god tro om, at de var i gang med noget, men der skete ikke noget. Det var til at blive gråhåret af, og jeg nåede at tænke, at det er ligefør, jeg hellere vil lade være med at bokse, fortsætter verdensmesteren.

Annonce

Man gik hele tiden i god tro om, at de var i gang med noget, men der skete ikke noget. Det var til at blive gråhåret af, og jeg nåede at tænke, at det er ligefør, jeg hellere vil lade være med at bokse.

Dina Thorslund, verdensmester i Boksning.

Forårskamp

Med bruddet er det nu træner Thomas Madsen, som indtager en managerrolle for Dina Thorslund.

Han har trænet Dina Thorslund sidens karrierens start og har et stort netværk i bokseverdenen, men som udgangspunkt er det kun meningen, at han skal indtage managerrollen i hendes første stævne efter bruddet.

Et stævne som, hvis alt går vel, bliver afholdt i Struer til maj.

- Vi har faktisk allerede en ny dato klar, og hvis kommunen er med, så holder vi selv et stævne i Struer til maj. Vi er også ved at have en modstander klar. Det bliver en stor kamp og et titelforsvar, siger Thomas Madsen.

Frustrerende ferie

Dermed kan Dina Thorslund drosle ned for træningen i en periode, inden den næste kamp venter.

Hun har ellers bygget sig selv op til at toppe i disse dage, fordi Team Sauerland blev ved med at sige, at hun skulle i aktion denne vinter, og derfor er det også en frustrerende ferie, som bokseren nu skal på.

Det var nemlig en Dina Thorslund, som var ved at være i sit livs form.

- Jeg har sagt til mig selv, at den træning, jeg kommer til at lave de næste to uger, inden jeg går på en lille ferie, skal være noget, som jeg har lyst til. Derefter er det vigtigt, at der i min ferie kommer 100 procent styr på modstander og så videre, inden jeg går i gang igen, siger Dina Thorslund.

Det har dog også været en nødvendig ferie, for ventetiden havde efterhånden nået et punkt, hvor det var svært at holde dampen oppe.

- Jeg gik og arbejdede i at gå ned i tid på mit arbejde, men jeg vidste jo ikke, om jeg havde et andet arbejde. Heldigvis sidder jeg i en situation, hvor det godt kan køre rundt, men det er jo ikke alle, der har det sådan. Der er jo et eksempel på noget af det, som kan skabe frustration, siger Dina Thorslund.

- Og der er jo ingen, der gider arbejde gratis, som Thomas Madsen konstaterer.

Ser fremad

Det stormfyldte samarbejde med Team Sauerland startede i 2015, og Dina Thorslund har opnået nogle af sine største sejre i folden hos de erfarne promotere.

Det er også de kampe, som hun vil tænke tilbage på, når hun tænker på samarbejdet.

- Vi opnåede nogle gode resultater, og de skal have en tak for, at jeg er der, hvor jeg er i dag. Jeg vil tænke tilbage på det, der er foregået i ringen med stor glæde, men ikke det rundt om, siger Dina Thorslund.

Thomas Madsen er overbevist om, at det er den rette beslutning, som er blevet truffet.

- Hvis ikke vi troede, at det her var det bedste for Dina, så havde vi ikke gjort det. Jeg er stolt over, at vi ikke har ladet os presse ud i noget, som det desværre er sket for mange andre danske boksere, siger Thomas Madsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Vi må bede om godt vejr

Man må håbe, at det bliver godt vejr efter påske. Det vil i hvert tilfælde gøre opgaven lidt lettere for de kommunalt ansatte samt ledere på skoler og daginstitutioner, når de hen over påsken skal løse en på papiret stort set umulig opgave. De skal skaffe plads til børn i skoler og daginstitutioner, så der dels kan skabes plads nok mellem børnene, og så skal hygiejne-forholdene også være i top. Det vil være en udfordring på rigtig mange skoler og i rigtig mange dagtilbud at skaffe den fornødne plads til det, samtidigt med at det også skal fungere. Skoleklassen kan ikke være i ét klasselokale, og hvis alle forældre vælger at sige ja tak til at få børnene i daginstitution, så er her heller ikke kvadratmeter nok. Opfordringen fra statsministeren lød, at børnene skulle være så meget ude som muligt, og det må man da også håbe, det bliver vejr til i mange dage, da det vil gøre opgaven noget lettere for et presset personale at holde børnene på en rimelig afstand. Ingen ved i skrivende øjeblik hvor mange skoler og dagtilbud, der bliver klar onsdag. Der er meget, der skal på plads. Det vides heller ikke, om forældrene tager imod tilbudet. Ja, børnene skal jo i skole, men hvor mange børn bliver hjemme fra daginstitutionen, fordi forældrene er utrygge ved smittefaren? Mange forældre trænger til, at børnene kommer af sted, og mange børn vil også glæde sig. Men usikkerheden er der jo, om det er en klog beslutning eller ej at sende børnene hjemmefra. Ingen ved det. Det må tiden vise. Vi er på ukendt grund. Regeringen tør ikke længere holde samfundet i et jerngreb på grund af de økonomiske konsekvenser. Eksperterne siger, det her er den klogeste måde at åbne op på. Vi andre må bede til, de har ret. I det her ligger en kalkuleret risiko, da man gerne ser, at en hel del flere faktisk bliver smittet - men i et tempo, hvor sundhedsvæsnet kan følge med. Lukker vi fortsat helt ned, vil det trække epidemien rigtigt langt ud, og mange vil være i fare igen, når bølge to forventes at komme til efteråret. Nej, det er ikke let at træffe en klog beslutning, og en forkert kan give os et nyt Italien eller Spanien. Beslutninger skal tages nu. Næste år ved vi, om det var klogt eller ej.

Annonce