Ulfborg/Vemb

Efter brandvarm sommer i '18: I år er der langt til solstråler og badesandaler

Linda og Wolf Ramackers og deres tre-årige søn, havde håbet på lidt bedre vejr, da de tog turen fra Hannover til Thorsminde. Foto: Jan Briks
Efter en rekordvarm sommer sidste år, er solstrålerne mere fåmælte i Thorsminde i år. Det sætter sit aftryk på butikkernes omsætning, mens de fleste campinggæster tager dog det sure med det søde.

Thorsminde: Efter en brandvarm sommer sidste år, har de is-spisende turister, ladet badebukserne blive i kufferten. For varmen lader vente på sig i Thorsminde, hvor sommergæsterne er trukket i fleecetrøjer og vindjakker for at holde varmen. På stranden viser havet tænder og det røde skilt er sat op ved det nye livreddertårn, hvor kun ganske få gæster har været en tur i bølgen blå.

En af de turister, der har taget turen til Thorsminde med håbet om varmere vejr, er 33-årige Linda Ramackers. Hun kom med sin mand, Wolf Ramackers og 3-årige søn til campingpladsen søndag, og skal være her den næste halvanden uge. Parret havde håbet at kombinere Wolfs passion for kitesurfing med en solslikkende strandferie. Men på en dag, hvor temperaturen knap når op på 14 grader, ser det ud til at have lange udsigter.

- Det bliver nok mere kitesurfing og mindre strand, og vejret er da en smule skuffende, må Linda Ramackers, der er i Thorsminde for første gang, indrømme. Familien havde pakket til en solferie, så nu går shopping-jagten på sko og en varmere jakke.

Også 42-årige Kiki Løser, der er fra Flensborg, havde håbet på bedre vejr. Det er fjerde gang, hun er med familien i Thorsminde.

- Vi har pakket både bikini og lune frakker, og bikinien har så ikke lige været ude endnu. Det er først i år, vi har benyttet det her fælleshus på pladsen, hvor man kan lave mad, og hvor man kan sidde uden at fryse, siger hun.

Familien tager dog det sure med det søde:

- Det er der ikke noget at gøre ved, for omvendt har det jo blæst godt, siger Kiki Løser, der sammen med resten af familien nyder at kitesurfe.

Hos 41-årige Juliane Hesse og hendes mand og tre børn bliver der stadig rendt rundt i bare ben - trods vejret. Især manden, Andreas, der kitesurfer, er glad for vinden her i Thorsminde. Foto: Jan Briks

Man ved godt det med tøjet

Spørger man campingmutter, Gerda Johansen, er der dog ikke tegn på, at den manglende sol, gør hverken omsætning eller besøgstal synderlig mindre.

- Da vi er en plads med mange tyskere, så starter højsæsonen først næste uge. Og indtil nu har vi ligget på niveau med sidste år, selvom der har været lidt færre i sidste uge, siger hun.

Fordi campingpladsen har så stort fokus på kitesurfere og "aktive turister" tror Gerda Johansen ikke, at vejret har så stor effekt som på andre pladser.

- Herude ved man godt, at man skal have godt med tøj med. Men når det er godt vejr, er der mere liv på pladsen. Når det er dårligere vejr, sidder gæsterne mere indendøre, siger hun.

Ramt af vejret

Til gengæld rammer det dårlige vejr andre steder i byen. I hvert fald oplever købmand Kaj Christensen, at omsætningen er lavere, end den var samme tid sidste år:

- Det kan godt mærkes. Det er vel tre fjerdedele af, hvad det plejer at være, siger han.

På Café Havglimt, som svigerinderne Sanne Fabricius Bro og Vibeke Krog Bro, overtog først på året, er der gang i forretningen. Men issalget kunne godt klare et nøk opad.

- Det går godt nok med salget. Men det skal ikke lige være det her vejr hele sommeren - det håber vi ikke, siger Vibeke Krog Bro.

Det røde badeskilt er oppe ved livreddertårnet i Thorsminde, hvor badning frarådes i det tandfyldte hav. Foto: Jan Briks

Flygter fra solen

Tilbage på campingpladsen, hvor sommersolen sidste år brød gennem både skydækket og pladsens besøgsrekord, går 42-årige Juliane Hesse, der bor i Oslo, men stammer fra Tyskland. Hverken hun eller børnene har noget imod det kølige vejr:

- Vi har både været til hundefestival og fiskeauktion og jeg tror da ikke, vi laver andre ting, bare fordi vejret er sådan her - vi tager bare noget mere tøj på, siger hun.

Flere gæster på pladsen glæder sig over det kølige sommervejr, fortæller Gerda Johansen:

- Her har været nogen fra Sydtyskland, hvor de har haft over fyrre grader, og som har glædet sig til at komme herop - på grund af vejret, siger hun.

0/0
Annonce
Ulfborg/Vemb For abonnenter

Fru Pedersen vandt: - Jeg bruger fire timer hver anden dag - bare på at vande krukker

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro

Kendt værtshusholder overtager Onkel Toms Hytte

Holstebro

Nye indbrudstal: Færre indbrud i Holstebro

TTH Damer For abonnenter

Se billederne fra første arbejdsdag: Målvogteren slog assistenten i længe ventet løbeduel

112

Kreditkorttyve er fortsat på fri fod: Hærger nu i Nordjylland

Danmark

Ægtepar fanget i bille-befængt lejlighed: - Det kribler og kravler alle vegne

Holstebro

Cyklister raser over dårlige cykelstier: Trærødder og huller ødelægger dem

Struer For abonnenter

Efter et år og ni måneder - nu går vores datter igen i skole

Holstebro For abonnenter

Forurenet jord fra hele landet havner i Holstebro

Holstebro

Få ansøgere til ingeniøruddannelse sender VIA ud i offensiv

Annonce