Annonce
Struer

Efter brand på Humlum Kro: Lokalbefolkningen står klar til at hjælpe

Selvom det er en svær tid for Jeanette og Kenneth Thomsen, så skal de bare sige til, så iler Humlum-borgerne til hjælp. Foto: Morten Stricker
Reaktionen fra lokalbefolkningen i Humlum efter branden på Humlum Kro er et bevis på, at befolkningen i mindre byer holder sammen
Annonce

Humlum: Det er lidt over en uge siden, at en brand ødelagde Humlum Kro og efterlod forpagterparret, Kenneth og Jeanette Thomsen, med en drøm, der bogstavelig talt var gået op i røg. Store dele af den 135 år gamle kro er alvorligt brandskadet, mens andet er røg- eller sodskadet. I forbindelse med slukningsarbejdet måtte brandvæsnet også pille dele af loftet ned, så der er udsyn til isolering med videre, og der vil gå lang tid, før parret igen kan drive kro på stedet.

Jeanette og Kenneth Thomsen har dog allerede fået en midlertidig ordning med Struer Kommune om lån af det nu nedlagte plejecenter Rosengården i Humlum, hvorfra parret kan drive restaurant og lave selskaber foreløbigt. Og selvom parret lige nu står i deres værste mareridt blot et halvt år efter, at de overtog forpagtningen af kroen er der hjælp at hente. Masser af hjælp.

Jeg synes det er vigtigt, at man kan hjælpe hinanden, og at man ikke bare lukker sin egen dør.

Mette Primdal Andersen, Humlum-borger

Annonce

For nemt

En Facebook-gruppe med navnet "Hjælp Humlum Kro" blev oprettet blot to dage efter branden, og indtil videre er der 185 medlemmer, både lokale Humlum-borgere, tidligere beboere i området og folk lidt længere væk fra, eksempelvis fra Thyholm. Medlemmerne i gruppen har alle tilkendegivet, at de gerne hjælper Jeanette og Kenneth Thomsen med både genopbygningen af kroen eller lidt hjælp til at få parrets hverdag med to små børn til at hænge sammen midt i al kaosset.

Stifteren af gruppen er Humlum-borgeren, Mette Primdal Andersen, der ikke selv kender parret.

- Min kæreste og jeg har faktisk ikke boet i Humlum i mere end et års tid. Men vi drømmer om at have et kursussted lidt a la det, de har på kroen, så jeg kan kun forestille mig, hvor forfærdeligt det må være lige at være startet op, og det hele så brænder. Det synes jeg bare var frygteligt, siger Mette Primdal Andersen.

Hun går for øjeblikket hjemme på barsel, og umiddelbart synes hun ikke, at det er en stor ting at starte en Facebookgruppe og tilbyde andre mennesker hjælp midt i en krise. Selv har hun bagt en lagkage til parrets barn, der dagen før branden havde fødselsdag og endnu ikke haft noget med til at fejre det i børnehaven.

- Det er jo bare en lille ting at hjælpe med, mener hun.

Inde på Facebookgruppen er det tydeligt at se, at der også er mange andre, der er villige til at hjælpe. Folk foreslår alt fra at komme og rengøre parrets hus, hjælpe med flytningen til Rosengården, opmagasineringsplads, børnepasning og meget mere. Ifølge stifteren af gruppen er det et godt bevis på, at der er et specielt sammenhold i Humlum.

- Min fornemmelse har hele tiden været, at der er et godt sammenhold i Humlum. Der er et eller andet specielt ved byen her. Selv mærker jeg det især, når jeg går ned til købmanden. Det er sådan en totalt lokal købmand, hvor man næsten kender alle dem, der arbejder dernede og de andre kunder. Der er virkelig et godt lokalt sammenhold her, siger Mette Primdal Andersen.

Hun kan sagtens forstå, at det ikke lige er alle, der opretter en Facebookgruppe og bager kage til mennesker, de egentlig ikke kender. Selv siger hun, at hun jo også har ekstra tid, nu hun er på barsel. Men:

- Det er meget nemt bare at sige "Det er godt nok synd for dem" og have lidt medlidenhed, men så kommer man ikke rigtig længere end det, og det synes jeg er synd. Jeg synes, det er vigtigt, at man kan hjælpe hinanden, og at man ikke bare lukker sin egen dør.

Mette Primdal Andersen og hendes kæreste, der stammer fra New Zealand, bor lige nu i Humlum og har gjort det i snart et år. Privatfoto
Annonce
Annonce
Danmark

Opdateret onsdag: 558 nye smittede i Danmark

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce