Annonce
Holstebro

Efter angreb: Ulv fotograferet af vildtkamera

Ulven er fotograferet onsdag aften i sidste uge i området omkring Lystbækgård og Storålam, fortæller Erik Poulsen. Privatfoto
En ulv er angiveligt blevet fotograferet af et vildtkamera, og billedet er taget i området omkring Storålam og Lystbækgaard, hvor der har været angreb. DNA-prøverne fra angrebet ved Storålam er endnu ikke klar.
Annonce

Opdateret d. 30/4. klokken 12:28. Det fremgik af artiklen, at Erik Poulsen skulle have sagt, at ulvene var problemulve. Det mener han dog ikke. Han mener, at ulvene har en problematisk adfærd. Dagbladet beklager fejlen.

Ulfborg/Vind: Efter angrebene på Storålam og Lystbækgaard er der nu blevet spottet en ulv i området. Den er fanget af et vildtkamera, fortæller Europa-Parlamentskandidat og redaktør af facebooksiden: "Her er ulven i Danmark", Erik Poulsen (V).

- Jeg synes, at det er stærkt problematisk, at myndighederne ikke har grebet ind efter og erklæret, at det er en problemulv efter, at de to fåreavlere til sammen har mistet mere end 60 får og lam, siger Erik Poulsen.

Billedet blev taget onsdag aften i sidste uge, og ifølge Erik Poulsen er der de seneste uger blevet taget flere billeder af ulve i området.

- Ulveforskere ved, at de to ulve begge har angrebet husdyr i Slesvig-Holsten. Det er derfor helt uholdbart, at de kan få lov at fortsætte den blodige tur i Vestjylland, og at myndighederne ikke griber ind og erklærer dem for problemulve, siger Erik Poulsen, som mener, at de to ulve har en problematisk adfærd.

Han mener, det er et problem, at man ikke kan gøre noget ved ulve i Danmark, og han frygter, at det igen kan føre til selvtægt. Derfor foreslår han, at det skal være muligt at tage en tilladelse til at dræbe problemulve med fra Tyskland.

- Der er virkelig mange, som er frustreret, og jeg frygter, at det kan ende i selvtægt, hvis man ikke tager folks bekymringer seriøst, siger Erik Poulsen.

Erik Poulsen fortæller, at de, der har taget billederne af ulven, ikke vil have offentliggjort, hvor de er taget.

- Der er en meget stor frygt for, at det fører til ulveturisme, hvor folk er rundt og undersøger, om de er i stand til at finde ulven eller finde spor efter ulven, fortæller Erik Poulsen.

Storålam mistede i begyndelsen af måneden omkring 25 får efter noget der mindede om et ulveangreb. Foto: Johan Gadegaard
Annonce

Ikke lige til

Ifølge Miljøstyrelsen er det dog ikke lige til, at man bare kan få en tilladelse med fra udlandet, da der er tale om et direktiv, som de enkelte lande implementerer, og ikke en forordning, som gælder umiddelbart i alle EU-lande.

- Hvis tilladelsen skal følge med, så kræver det, at reglerne i de to lande er implementeret nogenlunde ens, og at man aftaler landene imellem, at tilladelser fra andre lande godkendes gensidigt, siger Lasse Jensen, som er miljøplanlægger ved Miljøstyrelsen.

Lasse Jensen har ikke kendskab til, at der skulle være to ulve, som de tyske myndigheder har karakteriseret som problemulve, som er vandret tilbage til Danmark fra Slesvig-Holsten.

- En ulv, der angriber ubeskyttede husdyr som for eksempel får, bliver ikke til en problemulv, der kan reguleres af den grund. Det er almindelig adfærd for et rovdyr og svarer lidt til en ræv, der tager høns i baghaven. Så for at beskytte husdyr i områder hvor der kan være en særlig risiko for ulveangreb, giver Miljøstyrelsen derfor tilskud til, at landmænd kan ulvesikre deres hegn, siger Lasse Jensen.

Der er i tillæg til forvaltningsplanen for ulv opstillet nogle retningslinjer for, hvornår en ulv kan reguleres. De retningslinjer forklarer, at der er fire forskellige kategorier, som en ulv kan falde indunder, hvis ulven skal karakteriseres som en problemulv.

Efter angrebet på Storålam i begyndelsen af april blev der taget DNA-prøver. Lasse Jensen forventer, at resultatet af disse prøver vil være klar inden for de nærmeste uger.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Holstebro

Højst 20 kilometer til en test og særlige planer for skolerne: Her er den omfattende testplan for genåbning

Danmark

Politikere er ikke i særlig kategori: Middelfarts 46-årige borgmester lod sig covid-19-vaccinere på samme tid som plejehjemsbeboere

Annonce