Annonce
Holstebro

Efter 50 år: Overlader direktørstolen til sin søn

Generationsskifte hos murer- og entreprenørfirmaet Jens Jensen. Sønnen Jonas Vejgaard overtager direktørposten fra sin far, Jørn Vejgaard. Firmaet blev etableret i 1887. Foto: Morten Stricker
Jørn Vejgaard stopper som direktør hos firmaet Jens Jensen. Han har været i firmaet i 50 år, og nu er sønnen Jonas klar til at overtage ansvaret. Farmand bliver dog i firmaet.

Holstebro: Nede i bunden af Niels Ebbesensvej i Holstebro ligger firmaet Jens Jensen.

Det har det gjort siden starten af 1970’erne. Firmaet har dog en længere historie, da det blev etableret helt tilbage i 1887. Dermed er murer-, entreprenør- og tømrerfirmaet et af de ældste firmaer i Holstebro.

Men der findes et VVS-firmaet med familien Mogensen i spidsen, der lige er en spids ældre, og det ærgrer direktør Jørn Vejgaard.

Annonce

Hans egen historie i firmaet er også længere end de fleste. 3. august kan han fejre 50 års jubilæum. Men som direktør og ejer stopper den nu. Han har dog fået lov at fortsætte et stykke tid endnu på nedsat tid og uden ledelsesansvar.

- Jeg synes, jeg har taget min tørn. Jeg kom ind i firmaet i 1970, da jeg var 16 år gammel. Jeg har været meget glad for det i alle årene. Men det er tid til at stoppe som direktør, siger 66-årige Jørn Vejgaard.

Han er ikke i tvivl om, hvad der har drevet ham.

-Det har været en passion for mig. Jeg skulle ikke bruge to minutter på at tænke på, om jeg vil komme hjem til firmaet, da jeg var i gang med at læse til konstruktør. Det har jeg ikke fortrudt. I de år jeg læste væk fra Holstebro arbejdede jeg stadig i firmaet, når jeg havde fri, så jeg har aldrig været helt væk, siger han.

Ny generation

Hans post bliver overtaget af sønnen Jonas, der begyndte at gå med far på arbejde i en meget ung alder. Siden blev han uddannet murer og senere bygningskonstruktør lige som sin far.


Det har været en passion for mig. Jeg skulle ikke bruge to minutter på at tænke på, om jeg vil komme hjem til firmaet, da jeg var i gang med at læse til konstruktør. Det har jeg ikke fortrudt

Jørn Vejgaard, afgående direktør hos Jens Jensen


- Jeg er stolt og glad over, at min søn Jonas vil overtage min post. Det skaber kontinuitet og stabilitet, og det har nok ligget i kortene i et stykke tid, siger Jørn Vejgaard.

33-årige Jonas Vejgaard føler sig klar til at rykke et trin op i firmaet, men han vil stadig søge gode råd hos sin far.

- Det er ikke noget, jeg er blevet presset til. Jeg ser frem til opgaven. Jeg er jo altid kommet i firmaet, og jeg glæder mig til at føre traditionen videre, siger Jonas Vejgaard.

Han er helt klar over, at der venter både modgang og medgang i et stort håndværkerfirma med mere ned 60 ansatte. Han skal som sin far køre tæt parløb med direktør Jan Bodilsen, der også har familierødderne i orden, da han er søn af tidligere direktør og byrådsmedlem Eigil Bodilsen.

Annonce

Udfordringer

Coronakrisen har ikke ramt firmaet hårdt, men finanskrisen satte mange ting i stå med meget kort varsel. Men Jan Bodilsen er spændt på den nærmeste fremtid.

- Vi har ikke været hårdt ramt endnu. De offentlige opgaver har fyldt meget de seneste måneder. Det kan ikke blive ved. Vi skal også have det private område med.  Vi skal nok klare os, men vi vil også kunne mærke det på et tidspunkt. Vi skal have det private område med, lyder vurderingen.

Den afgående direktør supplerer.

- Vi har heldigvis altid fundet løsninger, når det har været nødvendigt. Sådan bliver det også fremover, siger Jørn Vejgaard, der glæder sig over opbakningen fra mange trofaste og loyale medlemmer gennem årene.

I fremtiden vil det fortsat være direktør Marius Sloth, der styrer tømrerafdelingen. Han er ikke en del af familien. Ikke direkte i hvert fald. selv om mere end ti år i firmaet har bragt ham tæt på familierne Vejgaard og Bodilsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Struer For abonnenter

Kristian efterlod sig millionformue efter langt og nøjsomt liv - nu får plejehjemmets venner de sidste 720.000 kroner af arven

Holstebro

Se video: Sygeplejersker på gaden for at forklare sig - derfor strejker vi nu

Annonce