Annonce
Kultur

Efter årets Rock: Formand ser positivt på fremtiden

Stemningen var god, men tallene må vente lidt endnu efter Rock i Holstebro. Foto: Johan Gadegaard
Jørn Bruun, der er formand for bestyrelsen bag Rock i Holstebro, har endnu ikke konkrete tal at tale ud fra, men fornemmelsen er god.

Holstebro: Folkene bag en-dags-festivalen Rock i Holstebro var ganske langt med oprydningen søndag eftermiddag, da avisen kiggede forbi for at høre formandens foreløbige status på arrangementet.

Et endeligt tal for antal solgte billetter havde han ikke endnu, men der er solgt i omegnen af 3800 billetter plus dem, der blev købt online på dagen, og dem, der købte billet i indgangen.

- Jeg vil skyde på, at vi har det endelige tal midt på ugen, sagde Jørn Bruun, der er formand for bestyrelsen bag Rock i Holstebro.

- Kan vi lande på de der 4000, så synes jeg, det er fint, tilføjede han og glædede sig i første omgang over, at dagen var gået godt.

- Vi fik lidt regn fra start af, men når man havde set vejrudsigten for fire-fem dage siden, så skulle det jo have væltet ned.

Annonce

Tror på 4000

Det gjorde det ikke, og der var folk helt fra begyndelsen af, som Jørn Bruun udtrykker det.

- Det blev faktisk noget fantastisk vejr, og vi følte virkelig, at folk havde det hyggeligt og nød det. Jeg vil skyde på, at der har været cirka de der 4000 inde.

Økonomien for dagen er der heller ikke fuldstændige tal for endnu, men:

- Umiddelbart havde de nok at se til i barerne, og der er da også rykket af vores lager herude, sagde formanden og tilføjede:

- Sidste år kom vi ud med et underskud, og vi har lavet en toårsplan, hvor vi skulle prøve at få rettet op på de ting, så nu skal vi have set på tallene i forhold til, hvad der skal ske til næste år, men jeg er positiv, for vi havde en rigtig god dag.

Annonce
Forsiden netop nu
112

80-årig død efter cigaret-ulykke

Leder For abonnenter

Vi skal huske vores etik

Sociale medier - eller måske rettere sociale platforme - som for eksempel Facebook har gjort det nemt og effektivt for enhver at udgive og sprede information. Det betyder, at et medie som dit lokale dagblad ikke altid er først med det seneste. Det er i dag heller ikke så vigtigt for en avis. Til gengæld er det vigtigere end nogensinde at udvælge, prioritere og guide i den store strøm af information. Mange læsere har måske undret sig over, at vi i tirsdagens avis ikke skrev, hvem der havde sat ild på Humlum Kro. For allerede mandag eftermiddag var det en kendt sag i lokalområdet, hvem der havde gjort det - og ovenikøbet tilstået det. Den information sørgede kroejer Tonny Hedegaard for at sprede, da han på Facebook skrev et længere indlæg om forbrydelsen, tilståelsen og detaljer i sagen. Alt sammen i den bedste mening og med et humanitært afsæt. Hvorfor skriver I det ikke, er vi blevet spurgt. Og svaret er, at vi langt fra skriver alt, hvad vi hører om. Det er yderst sjældent, at vi bringer navne på sigtede i straffesager, og selv når der er faldet dom, er det kun i de grovere sager, at vi skriver navnet på dømte. På den front adskiller medier sig fra den strøm af information - og misinformation - der flyder på for eksempel Facebook. Juridisk er der ikke nødvendigvis noget i vejen for at fortælle, hvem der har tilstået i en straffesag. Men vores etiske retningslinjer afholder os fra at gøre det per automatik. Sådan er det ikke på Facebook. På de sociale medier bliver etikkens bundgrænse defineret af laveste fællesnævner. Når vi i dag fortæller om Tonny Hedegaards udpegning af gerningsmanden, sker det heller ikke uden etiske overvejelser. Med vores journalistik om hans opslag er vi med til at sætte lys på sagen. Når vi alligevel beskæftiger os med det, skyldes det reaktionerne på offentliggørelsen. Opbakningen i lokalområdet og en tilsyneladende tilgivende attitude gør sagen og tilståelsen interessant i bredere forstand. Og det kommer vi til at skrive mere om.

Annonce