Annonce
Holstebro

E-sportsforeninger savner hænder: Flere trænere ville give flere medlemmer

E-sport er blevet mere og mere populært, men foreningerne savner trænere, hvis de skal trække flere medlemmer til. Arkivfoto.
Medlemmerne står på spring, men der er brug for flere frivillige trænere. Sådan lyder bekymringerne fra de lokale e-sportsforeninger.

Holstebro: Det at spille computer er ikke længere forbeholdt et mørkt kælderværelse med masser af chips og sodavand. E-sport, der dækker over forskellige konkurrencer inden for computerspil, bliver nemlig mere og mere populært, og flere steder i kommunen tilbydes det i foreninger.

Her er det lidt som at gå til fodbold eller håndbold. Man møder op og træner nogle forskellige øvelser med sit hold.

Men selvom interessen for e-sport i høj grad er stigende, savner foreningerne frivillige, der både kan og vil træne børnene til at blive bedre på tasterne. I modsætning de mere klassiske sportsgrene som fodbold og håndbold er det de færreste forældre, der ved nok om e-sport til at være træner, da sporten er forholdsvis ny.

En af de e-sportsforeninger, der har mærket trænermanglen, er Mejrup E-sport. Her måtte de nedlægge et af holdene, da der ikke var nogen til at stå i spidsen for det.

- Det er drøn ærgerligt, at vi må sige nej til medlemmer, fordi vi ikke har trænere nok, siger næstformand i Mejrup E-sport, Mads Nørgaard Jensen.

Foreningen har omkring 30 medlemmer, og Mads Nørgaard Jensen er ikke i tvivl om, at der ville komme flere medlemmer, hvis man kunne finde trænere til nye hold.

- Vi ved, at der står unge på spring for at spille, men det er svært at fastholde specielt unge trænere, da de ofte gerne vil ud og have et fritidsjob, hvor de kan tjene penge, siger han.

Den samme udfordring oplever de i e-sportsforeningen i Vemb, hvor formand Morten Noesgaard også mener, at flere trænere ville give flere medlemmer.

I Vemb er der tre forskellige hold, og kun på det ene er der en 15-årig træner tilknyttet. På de to andre hold er der lavet en turnusordning for forældrene til dem, der spiller i foreningen.

- Det er på ingen måde optimalt. Vi forsøger at få gæstetrænere til en gang imellem, men vi ville rigtig gerne have nogen til at træne vores spillere fast, siger Morten Noesgaard.

Annonce

Dyrt at drive e-sport

E-sport kræver, at alle deltagere har en ordentlig computer at spille på, nogle gode stole og den rigtige mus. Det er derfor dyrt at starte en e-sportsforening op. Samtidig udvikler området sig hele tiden, og ifølge Mads Nørgaard Jensen fra Mejrup E-sport, skal udstyret skiftes ud med nyere modeller hvert andet år. Det betyder også, at der ikke er penge til at hyre trænere, som derfor skal gøre det frivilligt.

I Tvis E-sport er der i øjeblikket det rigtige antal trænere, men formand Per Bloch Andersen kan godt kende det billede, der er i de andre e-sportsforeninger. Her har de også før været udfordret på mængden af trænere, men i år har der været nogle tilflyttere, som gerne ville give en hånd med.

Selvom kvaliteten i træningen er høj i forhold til, hvad man kan forvente af et frivilligt team, så Per Bloch Andersen gerne, at man kunne tilbyde de unge endnu mere ekspertise.

- Vi mangler helt klart de personer, der bare brænder helt vildt for e-sport, og hvor de bruger alt deres tid på gaming. Men vi kan simpelthen ikke finde penge til at betale dem, siger Per Bloch Andersen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro

Spilfirma i gang efter konkurs

Danmark

Frygter skævvridning af Danmark efter coronakrise: Regeringen varsler særlig hjælp til landdistrikterne

Lemvig

Søren V. Jensen overtager murer-firma

Annonce