Annonce
Holstebro

Dusør vokser: Oplysninger om drab på ulve kan være over 100.000 kroner værd

- Vi blev enige om, at alle er gået rundt om den varme grød for længe, siger Ole Pedersen, formand for Foreningen Ulvetid. Arkivfoto: Ida Marie Odgaard
Foreningen Ulvetid har i længere tid været sikker på, at forsvundne ulve er blevet skudt.

Holstebro: Det startede med 60.000 kroner direkte fra bestyrelsesmedlemmernes egne lommer, og nu er beløbet helt oppe omkring 107.000 kroner.

Der er tale om den dusør, man kan indløse, hvis man kan frembringe oplysninger, der fører til domfældelse af personer, der ulovligt har skaffet ulve af vejen i Danmark.

Det er Foreningen Ulvetid, der har udlovet dusøren, som siden 1. januar har modtaget donationer, der nu næsten har fordoblet beløbet.

Annonce

- Vi er selvfølgelig glade for den opbakning, der har været til det. Da vi selv havde smidt penge i puljen, var der flere af medlemmerne, der gerne ville gøre det samme, og det fik os til at starte en indsamling, siger Ole Pedersen, der er formand for foreningen.

Dusøren har været udlovet siden årsskiftet, og den blev sat i søen, da flere ulve forsvandt, uden nogen kunne gøre rede for det.

- Vi blev enige om, at alle havde gået rundt om den varme grød for længe. Vi synes ikke, at myndighederne har gjort nok ved den faunakriminalitet, vi ser, siger Ole Pedersen.

Der er dog stadig ikke nogen, der har kunnet komme med oplysninger, der har været gode nok til at indløse den efterhånden store check.

- Vi har fået mange gode henvendelser, og vi har også selv stykket nogle ting sammen, men vi har ikke juridisk kunnet bruge det. Det er heller ikke os, der skal have henvendelserne, det er politiet.

Forskere slår fast

Siden 2012 er mindst ni ulve i landet forsvundet sporløst. Det er for mange til, at det kan være tilfældigheder.

Derfor må en stor del af dem være slået ihjel af mennesker. Sådan lyder konklusionen på en videnskabelig artikel fra et hold danske og tyske forskere.

- Selvfølgelig er det da vand på vores mølle, men vi var allerede sidste år sikre på, at ulvene var blevet skudt. Det kan godt være, at en enkelt eller to af dem er blevet slået ihjel af måske et krondyr, men ikke dem alle, siger Ole Pedersen.

Annonce
Danmark

Onsdagens coronatal: 353 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Belgierne er klar med gestus mod Danmark: Verdens bedste landshold vil hylde Christian Eriksen

Annonce