x
Annonce
Rejser

Dubai: Se verdens største guldring

Verdens største guldring kan ses på guldmarkedet Gold Souk i Dubai. Foto: Andreas Bjerre

Selv om guldhandel ikke ligefrem hører til den ældste del af Dubais historie, kan man stadig finde et helt marked, Gold Souk, med guld i Dubai. Her er guldkæder og -smykker i metermål, og det er et must at se, når man er i Dubai.

Besøger man stedet om aftenen, er gaderne farvet helt gule fra genskinnet af alle de fantastiske guldsmykker, der hænger i de mere end 380 butikker på markedet, som ligger tæt på både parfume- og krydderimarkederne i bydelen Deira.

På grund af den lave moms på guld i De Forenede Arabiske Emirater går en stor del af verdens guldhandel igennem Dubai, selv om byen og landet ikke selv har guldproduktion. Al guld er importeret og bliver derefter eksporteret igen, da køberne ofte er folk fra Indien, hvor smykkerne traditionelt bruges i forbindelse med bryllupper.

Det er også på markedet, at man kan finde verdens største guldring, Najmat Taiba, som med sine 21 karat og vægt på 64 kilo har en anslået værdi af tre millioner dollar (cirka 21 millioner kroner).

Ringen er ikke til salg, men den er en populær selfie-attraktion for turister.

Guldsmykkerne på Gold Souk i Dubai er helt fantastiske. Foto: Andreas Bjerre
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Vi må bede om godt vejr

Man må håbe, at det bliver godt vejr efter påske. Det vil i hvert tilfælde gøre opgaven lidt lettere for de kommunalt ansatte samt ledere på skoler og daginstitutioner, når de hen over påsken skal løse en på papiret stort set umulig opgave. De skal skaffe plads til børn i skoler og daginstitutioner, så der dels kan skabes plads nok mellem børnene, og så skal hygiejne-forholdene også være i top. Det vil være en udfordring på rigtig mange skoler og i rigtig mange dagtilbud at skaffe den fornødne plads til det, samtidigt med at det også skal fungere. Skoleklassen kan ikke være i ét klasselokale, og hvis alle forældre vælger at sige ja tak til at få børnene i daginstitution, så er her heller ikke kvadratmeter nok. Opfordringen fra statsministeren lød, at børnene skulle være så meget ude som muligt, og det må man da også håbe, det bliver vejr til i mange dage, da det vil gøre opgaven noget lettere for et presset personale at holde børnene på en rimelig afstand. Ingen ved i skrivende øjeblik hvor mange skoler og dagtilbud, der bliver klar onsdag. Der er meget, der skal på plads. Det vides heller ikke, om forældrene tager imod tilbudet. Ja, børnene skal jo i skole, men hvor mange børn bliver hjemme fra daginstitutionen, fordi forældrene er utrygge ved smittefaren? Mange forældre trænger til, at børnene kommer af sted, og mange børn vil også glæde sig. Men usikkerheden er der jo, om det er en klog beslutning eller ej at sende børnene hjemmefra. Ingen ved det. Det må tiden vise. Vi er på ukendt grund. Regeringen tør ikke længere holde samfundet i et jerngreb på grund af de økonomiske konsekvenser. Eksperterne siger, det her er den klogeste måde at åbne op på. Vi andre må bede til, de har ret. I det her ligger en kalkuleret risiko, da man gerne ser, at en hel del flere faktisk bliver smittet - men i et tempo, hvor sundhedsvæsnet kan følge med. Lukker vi fortsat helt ned, vil det trække epidemien rigtigt langt ud, og mange vil være i fare igen, når bølge to forventes at komme til efteråret. Nej, det er ikke let at træffe en klog beslutning, og en forkert kan give os et nyt Italien eller Spanien. Beslutninger skal tages nu. Næste år ved vi, om det var klogt eller ej.

Annonce