Annonce
Holstebro

Slut med flygtninge i ældreboliger: Har svært ved at betale den høje husleje

Både i 2015 og 2016 modtog kommunen over 100 flygninge, som havde fået opholdstilladelse og som der skulle findes en bolig til. Dengang blev tomme ældreboliger en del af løsningen, men det er der ikke længere behov for. Arkivfoto
Der er nu så få flygtninge - og huslejen er for høj og reglerne ændret - så kommunen vil ikke længere placere flygtninge i ældreboliger.

HOLSTEBRO: For tre-fire år siden havde kommunen svært ved at finde tilstrækkeligt med boliger til de mange flygtninge, som kom til landet og fik opholdstilladelse og blev fordelt til kommunerne.

Dengang valgte kommunen derfor også at placere flygtninge i tomme ældreboliger. Dog med blandet succes, da flygtninge på integrationsydelse havde svært ved at betale den høje husleje.

Nu vil kommunen ikke længere bruge tomme ældreboliger til flygtninge. Det fremgår af økonomiudvalgets dagsorden.

Men det hænger også sammen med, at kommunen nu kun modtager en tiendedel af de henholdsvis 136 og 106 flygtninge, som kom til kommunen i 2015 og 2016.

I 2018 modtog kommunen 12 flygtninge, og den er tildelt en tilsvarende kvote i år - dog uden at have modtaget nogen endnu.

Annonce

Ikke længere forpligtet

I dag bliver flygtninge typisk placeret i bygninger, som kommunen ejer, og hvor der udlejes værelser med adgang til fælles køkken og bade. Det sker i dag på tre adresser i Naur-Sir og Vinderup.

Her har kommunen 20 værelser til rådighed, og heraf er de fem fortsat ledige, og de er til en lav husleje. Kommunen mener dermed, at den har tilstrækkelig med boligkapacitet. Samtidig blev integrationsydelsen sat ned i juli 2018, så flygtninge har færre penge til rådighed.

En lovændring betyder, at siden 1. marts har kommunen kun haft forpligtelse til at finde midlertidige boliger til flytninge. Ved familiesammenføring skal flygtninge nu selv finde en større bolig, hvis de har behov for det.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce