Annonce
Lemvig

Dronningens dragter trak folk til

Solvejg og Helle Kristensen, Vedersø, beundrer de smukke dragter, der har været i brug på Det Kongelige Teater. Foto: Benny Gade
Juleudstilling åbnet på Nørre Vosborg, hvor Dronningens balletkostumer er årets særudstilling.
Annonce

Vemb: Både Solvejg og Helle Kristensen står i stuen og beundrer balletdragten. De kigger på et kostume, der har været anvendt på Det Kgl. Teater, der for nogle år siden satte balletten "Et folkesagn" op. Kostumerne fra balletten er årets særudstilling ved dette års julearrangement på Nørre Vosborg, men det særlige ved dragterne er, at de har et kongeligt islæt. Det er nemlig Dronning Margrethe, der har tegnet skitserne til dragterne, og derfor vækker de opsigt.

- Jeg er betaget af Dronning Margrethe og hendes kunstneriske evner. Og nu var der en mulighed for at se Dronningens dragter "live", siger Solvejg Kristensen, mens hun beundrer dragterne sammen med Helle Kristensen.

Det er ikke første gang, at parret er på Nørre Vosborg. De har faktisk mange gange taget turen fra Vedersø til Nørre Vosborg for at se stedet og dets skiftende udstillinger, koncerter eller andre tilbud, men denne gang er det julestemningen og dragterne, der trækker.

Flere andre har også fundet vej til Nørre Vosborg denne lørdag eftermiddag, hvor udstillingen er åben for første gang. Det er samtidigt en særlig mulighed for at møde herregårdens direktør Helle Sigh, der viser rundt i udstillingen sammen med glaskunstner Agnethe Maagaard. Udstillingen er nemlig også i glas, da Agnethe Maagaard har ladet sig inspirere af dragterne til at skabe glaskunst, der indgår i udstillingen. Et halvt hundrede mennesker følger med rundt i lokalet, mens Helle Sigh fortæller, hvordan dragterne er kommet til Nørre Vosborg, om balletmesteren August Bourneville samt ikke mindst fortæller eventyret, der ligger til grund for dragterne. Agnethe Maagaard supplerer ved at fortælle om tankerne bag glaskunsten på bordet, der er pyntet op til troldegilde, og om de figurer, der indgår i bord- og vinduesudsmykningen.

Dermed har julen ramt Nørre Vosborg, der ikke alene rummer udstillingen om dragterne. En rundtur på herregården bringer også gæsterne forbi julemandens værksted, keramik-shop, børneaktiviteter og krydrede lækkerier i form af julekager fra køkkenet.

Udstillingen og julen fejres på Nørre Vosborg frem til 15. december.

Så er der pyntet op til fest blandt troldene ved det store bord. Helle Sigh fortæller eventyret, der ligger til grund for bordet og balletten. Foto: Benny Gade
Dronningen har lavet skitserne til dragterne, og det trak mange besøgende til Nørre Vosborg. Foto: Benny Gade
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce