Annonce
Indland

Dronningen fik alligevel lidt hurraråb på fødselsdagen

Dronning Margrethe må for andet år i træk fejre sin fødselsdag uden den vante folkelige lykønskning på Amalienborg Slotsplads. Men der var bonus for omkring 100 fremmødte, der på afstand fik lejlighed til at råbe hurra og tillykke til dronningen, da hun to gange trådte ud på trappen foran slottet i Nordsjælland. Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix
Statsminister Mette Frederiksen og politiet har lykønsket dronningen på 81-års fødselsdag, der fejres privat.

Fredag fylder dronning Margrethe 81 år, men ligesom sidste år spænder coronaepidemien ben for fejring af majestæten.

Hun kom således ikke ud på balkonen under vagtskiftet på Amalienborg klokken 12.

I stedet fejrer hun dagen privat på Fredensborg Slot. Og her var der på slaget 12 alligevel bonus for de omkring 100 mennesker, der var mødt op i håb om at få et glimt af regenten.

Da døren gik op for toppen af trappen, stod dronningen først inden for døren og vinkede til de fremmødte, der stod på god afstand ved slottets inderste port.

Da hun sammen med gravhunden Tilia trådte ud på den røde løber på trappens øverste trin, råbte de fremmødte "hurra" og "tillykke". Da hun gik ind, blev hunden siddende. Så kom dronningen ud til endnu en runde hurraråb.

Man kan ikke som vanligt møde op i Det Gule Palæ ved Amalienborg for at skrive en hilsen til majestæten, oplyser kongehuset.

Men det er muligt at sende en digital hilsen til fødselaren.

På hjemmesiden kongehuset.dk er der lavet en digital gratulationsliste, hvor man kan skrive en personlig hilsen til dronningen.

En af dem, der har benyttet de digitale muligheder for at hylde dronningen, er statsminister Mette Frederiksen (S).

- Stort og hjerteligt tillykke til Hendes Majestæt Dronning Margrethe med de 81 år. Selv om vi igen må fejre vores dronning hver for sig, så er jeg sikker på, at folk i både danske, færøske og grønlandske hjem vifter med flaget og ønsker tillykke, skriver Mette Frederiksen på Facebook.

Også Københavns Politi har fredag været på banen med en hilsen.

- Vi vil gerne ønske Hendes Majestæt Dronning Margrethe et stort tillykke med fødselsdagen. Dronningen vil ligesom sidste år tilbringe dagen på Fredensborg Slot, hvor fødselsdagen fejres privat. Der er derfor ingen fejring på Amalienborg Slotsplads i år.

- På grund af situationen omkring covid-19 opfordrer vi til, at man sender digitale lykønskninger til H.M. Dronning Margrethe og ikke forsamler sig på Amalienborg Slotsplads, hvorfra det altså ikke er muligt at gratulere i dag, skriver politiet.

I anledning af sin 81-års fødselsdag medvirkede dronningen i radioprogrammet "Klog på sprog" på DR's radiokanal P1.

Her fortalte dronningen blandt andet, at hun sætter en ære i at finde på nye måder at udtrykke sig på.

- Hun siger bogstaveligt talt, at ordene ikke må trække skind som sovs i en vindueskarm. Andre må ikke få en fornemmelse af, at hun trækker ordene op af en bøtte, har programmets vært, Adrian Hughes, forklaret.

/ritzau/

Her kan man sende en digital hilsen til dronningen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Holstebro For abonnenter

Det ene sted kan de nærmest ikke huske, hvornår der sidst er kommet nyfødte til - det andet sted kan de hver dag høre byens børn fra stuen

Annonce