Annonce
Lemvig

Drone fandt ødelagt fjernvarmerør

Den orange plet viser tydeligt, hvor varmen fra en knækket varmeledning fossede ud. Dronefoto: Lemvig Varmeværk
Spildet af vand er tilbage på det normale niveau efter Lemvig Varmeværk fandt større brud på en varmeledning i Nørre Nissum
Annonce

Lemvig / Nørre Nissum: Varmen er sikret hos borgerne i Nørre Nissum.

En drone fandt tirsdag formiddag det brud på en fjernvarmeledning, der havde givet Lemvig Varmeværk et forholdsvis stort vandspild i mere end en uge.

- Det var et forholdsvis stort brud og hovedårsagen til det læk, vi ledte efter. Det skyldtes en dårlig muf, hvor der var trængt vand ind, og på et tidspunkt var røret knækket, siger Thomas Byskov, der er teamleder for distributionen ved Lemvig Varmeværk.

Mandag eftermiddag sendte varmeværket en sms til sine kunder, hvor man opfordrede til at holde øje med om der var steder, hvor der var tørre pletter på en ellers fugtig vej, græs, der på trods af vinteren stadig groede, eller om der var dug på ruderne i et ellers tomt hus. Det skyldtes, at varmeværket havde konstateret, at der var en utæthed i ledningerne.

Det var et forholdsvis stort brud i en varmeledning, der var årsagen til, at Lemvig Varmeværk i over en uge havde haft et større varmespild. Foto: Lemvig Varmeværk

Tirsdag morgen var det dog billeder fra en drone, der var med til at afsløre, at der var et større brud på en varmeledning på Grummesgårdparken i Nørre Nissum.

I løbet af tirsdagen og onsdagen var varmeværket i gang med at udskifte det defekte rør.

Annonce

Holder øje med varmespild

Varmeforbrugerne i Nørre Nissum har ikke mærket, at der havde været et brud på varmeledningen.

- Det kom de ikke til, da der stadig var overskud af varme i rørene. Men derfor er det stadig vigtigt, at vi hele tiden holder øje med, om der er disse brud. For er der på et tidspunkt ti huller i varmeledningen, så vil der ikke være noget tryk, og derfor kan det i sådan situation blive nødvendigt at lukke for varmen i to dage i stedet for to timer, hvis et sådan brud skulle repareres, siger Thomas Byskov.


Det var et forholdsvis stort brud og hovedårsagen til det læk, vi ledte efter.

Thomas Byskov, teamleder distribution, Lemvig Varmeværk


I de senere år har Lemvig Varmeværk benyttet en drone, der skal holde øje med, om der er nogle steder, hvor der er et uforholdsmæssigt stort udslip af varme fra rørene. Det har været med til at nedbringe vandspildet, og målet for varmeværket er, at man skal under fem kubikmeters spild per dag.

- Vi vil gerne sikre, at der både er varme i rørene til forbrugerne, men også at spare nogle penge ved at overvåge rørene med dronen, siger Thomas Byskov.

Selv om Lemvig Varmeværk nu har fundet årsagen til det store spild og forbruget igen er på et normalt niveau, så kom der henvendelser fra forbrugerne, som man nu vil se nærmere på.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Holstebro

Højst 20 kilometer til en test og særlige planer for skolerne: Her er den omfattende testplan for genåbning

Danmark

Politikere er ikke i særlig kategori: Middelfarts 46-årige borgmester lod sig covid-19-vaccinere på samme tid som plejehjemsbeboere

Annonce