Annonce
Lemvig

Drengedrømme skulle leves ud - corona eller ej

Den 1. juni - midt under coronakrisen - åbnede to barndomsvenner deres nye, fælles firma, Varebil-Leasing Holstebro, der sælger og leaser varebiler ud.
Annonce

Lemvig/Holstebro: Det var egentlig sådan en for sjov-snak, som de kalder det.

At de to barndomsvenner fra Lemvig en dag skulle åbne et firma sammen. Men på et tidspunkt tog den ene en beslutningen om, at nu skulle det være nu, og så spurgte han vennen, om han ville være med.

Det ville han.

Den 1. juni åbnede 36-årige Henrik Andersen og 35-årige Nick Lapholm Steensen, der begge bor på Lemvig-egnen, deres fælles firma med navnet Varebil-Leasing Holstebro.

- Vi har altid interesseret os for biler, og det lå i kortene, at hvis vi skulle skabe noget sammen, skulle det være noget med biler, fortæller de to forretningspartnere.

Annonce

Spændt og lidt nervøs

Den endelige beslutning om at vinke farvel til den faste lønudbetaling og springe ud på dybt vand som selvstændige blev først endelig taget, efter at coronakrisen var brudt ud i lys lue.

- Men på det tidspunkt var vi indstillet på det i sindet, og beslutningen om at leve drengedrømmen ud var taget - corona eller ej, fortæller Henrik Andersen.

Avisen mødte de to iværksættere på deres allerførste arbejdsdag i lokalerne på Banetoften 50, hvor Bojsen Biler tidligere havde til huse. Og mavefornemmelsen var god, da vækkeuret ringede om morgenen på den første dag i det nye kapitel i arbejdslivet.

- Jeg vågnede op med et smil på læben og glædede mig til at komme i gang, fortæller Henrik Andersen, og hans makker tilføjer:

- Jeg var spændt, men også lidt nervøs, for vi kommer jo begge fra et fast og sikkert job og går nu ind til en uvis fremtid.


- Jeg vågnede op med et smil på læben og glædede mig til at komme i gang

Henrik Andersen


Telefonerne ringede, og der var liv i mailen allerede på førstedagen, og de to makkere var derfor fortrøstningsfulde og fulde af gå på mod med deres nye forretning.

- Det eneste, vi foreløbig har mærket til coronakrisen, er, at vi har været nødt til at udskyde vores åbningsreception, til der er faldet lidt mere ro over det hele, fortæller Henrik.

Annonce

Tro på gang i hjulene

Nick Lapholm Steensen, der er udlært mekaniker, kommer fra et job hos bilforhandler Bjarne Nielsen i Holstebro, og Henrik, der er udlært som lager- og logistik-operatør, fra et arbejde hos RG Rom Gummi i Lemvig.

Selv om coronasituationen har betydet, at der er blevet stiftet færre nye virksomheder i år i forhold til sidste år, tror de to selvstændige på, at der snart kommer gang i hjulene igen.

- Jeg synes ikke, at det er et handicap at starte virksomhed op under coronakrisen, mener Henrik, der tror på, at det netop kan være en fordel, at deres fælles firma både tilbyder nye og brugte varebiler som salg eller leasing.

Det giver for eksempel den håndværksmester, der lige vil se tiden an, mulighed for ikke at binde sig til for store udgifter.

Alle biler er nemlig udstyret med en kontantpris, og kunden kan vælge enten at købe eller lease varebilen.

- Og vi er vant til at arbejde mellem 50 og 70 timer om ugen. Så vi er klar til at tage en hel del timer, og det vil vi også gerne, fortæller Henrik, mens hans kompagnon er gået ud af mødelokalet for at snakke med en kunde.

Annonce

Alt på et sted

Varebil Leasing Holstebro er en selvstændig forretning, men den deler hjemmeside med Varebil Leasing Odense.

Varebil Leasing åbner bilforretning. Foto: Johan Gadegaard

- Tanken er, at vi skal kunne trække på hinandens bil-lagre, siger Henrik og forklarer, at idéen også er, at de to selvstændige forretninger skal køre fælles markedsføring, så omkostningerne kan holdes nede.

- Planen og målet er, at vi skal have 80 til 100 varebiler på lager, så der på den måde bliver 160 til 200 biler at vælge mellem her og i Odense, forklarer Nick, da han vender tilbage til snakken i mødelokalet.

Ambitionen er at få skabt et erhvervscenter med salg og rådgivning, hvor kunderne på et og samme sted både kan anskaffe sig en ny varebil og få den udstyret med den værkstedsindretning, der er behov for, og med for eksempel rotorblink.

- Kunder behøver altså kun at gå et sted hen for at få en komplet løsning, forklarer han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

TDC arbejder på netværket i Struer

Lemvig

Cyklist dræbt i trafikulykke

Holstebro

Plastic-affald blev selvantændt

Annonce