Annonce
Fodbold

Dramatisk weekend venter i seriebolden

Lemvig GF står til at skulle spille playoff-kamp om oprykning til serie 1. For andre nordvestjyske serieklubber handler sidste spillerunde om ren overlevelse. Foto: Morten Stricker
Sidste spillerunde i serie 2, 3 og 4 byder på tætte opgør om både oprykninger og ikke mindst om at undgå nedrykning. Her er de tre største dramaer i nordvestjysk seriefodbold.

Nordvestjylland: Banerne er våde, og det bliver sværere og sværere at holde varmen, for de seriefodboldspillere, der endnu ikke er gået på vinterpause.

I weekenden venter årets sidste spillerunde, og flere steder i det nordvestjyske er der spænding helt frem til sidste fløjt. Således venter der spillere, trænere og publikum et par højdramatiske kampe, både fredag, lørdag og søndag.

Annonce

Tæt overlevelseskamp

Før sidste spillerunde er det tæt i bunden af serie 3, pulje 31, hvor Linde Boldklub ligger på den playoff-givende tredjesidsteplads med 12 point, mens Lidenlund og Holstebro Boldklub ligger til nedrykning med 11 point hver.

HB møder fredag aften Thyborøn på hjemmebane, mens Lidenlund lørdag skal på besøg hos RLK og Linde samtidigt spiller hjemme mod Mejrup.

Playoff til serie 1

For Lemvig GF vil et enkelt point være nok til at sikre en playoff-kamp om oprykning til serie 1, når holdet lørdag eftermiddag besøger Hurup.

Lemvig ligger før sidste runde på andenpladsen, men jagtes af både Højslev Station og Hurup, så et pointtab kan omvendt blive dyrt.

Tvis eller Harboøre?

I serie 4, pulje 58, der er en ren nordvestjysk pulje, kan både Tvis og Harboøre nå at slutte på andenpladsen efter Herrup og dermed spille sig til en playoff-kamp om oprykning.

Tvis ligger i førersædet og er samtidigt bedst indbyrdes af de to hold, så et enkelt point i lørdagens udekamp mod allerede nedrykkede Struer-Humlum vil være nok. Taber Tvis den kamp, vil Harboøre til gengæld have alt at spille for i søndagens udekamp mod Thyholm - hvor en sejr i så fald vil give dem muligheden for at spille om en oprykning til serie 3, hvor de evige rivaler fra Thyborøn befinder sig.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Gymnasium og Klimatorium

Byggeriet af Klimatorium i Lemvig foregår fortsat mest under jordhøjde. Men mens byggeriet vil rejse sig i løbet af de kommende måneder og blive et synligt tegn på, at Lemvig Kommune satser på, at klimaudfordringerne skal blive til et vækstpotentiale frem for et problem, så arbejdes der på tiltag, som skal samarbejde med Klimatorium. I lørdags kunne vi fortælle om det nyeste initiativ, som får forbindelse til Klimatorium. Lemvig Gymnasium vil lave en klima-linje, hvor Klimatorium er en samarbejdspartner. Det er det første gymnasium i landet, der sætter ord og handling bag, at klimaet er en vigtig del af den nære fremtids udfordringer. Det er et eksempel på det, Klimatorium gerne skal udvikle, nemlig ideer og projekter, som skal sætte Vestjylland på dagsordenen. Klimatorium har allerede givet omtale andre steder på kloden. På New Zealand vil man lave noget tilsvarende efter et besøg i Lemvig. Og vi har for eksempel her i bladet kunnet fortælle om en amerikansk klummeskriver, der opfordrede præsident Trump til at kigge mod Lemvig for netop at lave sådan et tiltag for at sætte gang i, at man også i USA får lavet problemerne med klimaet om til noget positivt. En betingelse for, at Klimatorium bliver en succes, er, at man skaffer sig samarbejdspartnere, som netop vil bruge bygningen i Lemvig som det sted, hvor man sammen med andre vil udvikle idéer - og det skulle gerne være til gavn for det lokale erhvervsliv, som kan være medspillere. Lakmusprøven er, om det lykkes at skaffe de partnere, der skal til, for at etape 2 kan bygges af private investorer, efter det er Lemvig Kommune og Lemvig Vand & Spildevand, der står for den første etape. At Lemvig Gymnasium har set muligheden for, at det er vestjyske studenter, der skal gå forrest med en studenterhue med klimabånd, er med til at styrke omtalen og interessen for Klimatorium, allerede inden byggeriet står klar. Efter sommerferien skulle 1. etape af det markante byggeri så være klar til at blive indviet, og så er det, vi med spænding venter på, om folkene bag kan melde ud, at nu er interessen så stor, at en privat investor kan lade håndværkerne fortsætte med at få hele projektet gjort færdigt.

Annonce