Annonce
Sport

Dramatisk sejr sender Holstebro tilbage i topstriden

Bredden blev stjernen for Holstebro Elite i en tæt sejr over Holsted, hvor det først var i de tre sidste heat at hjemmeholdet fik trukket fra gæsterne. Arkivfoto: Morten Stricker

På en aften hvor profilerne Kenneth Bjerre og Bjarne Pedersen havde en smule kvaler med Holsted, trådte de unge kørere Kasper Lykke, Jonas B Andersen og Emil Pørtner i karakter.

Skave: Med hænderne i vejret og et smil, der ikke var til at tage fejl af, stod holdleder Claus Ørts i ryttergården fredag aften og betragtede det sidste heat af matchen mod Holsted.

Foran 1248 tilskuere, der her midt i sommerferien havde fundet frem til speedwaybanen i Skave, for at overvære den udsatte match mod Holsted og ikke mindst den tredobbelte verdensmester Nicki Pedersen, kunne hjemmeholdet juble over en sejr på 45-39. En enormt vigtig sejr for Holstebro Elite.

- Det var rigtig vigtigt for os i forhold til at komme med i en semifinale. Nu skal det gå rigtig skidt, hvis det ikke skal lykkedes, og vi er kun to point efter den tredjeplads, der giver hjemmebane i semifinalen. Det er slet ikke uvæsentligt, når man har så stærk en hjemmebane som vi har, fortæller Claus Ørts.

Fødselar manglede fart

Betydningen af de to point og udsigten til sommerferie, var ikke det eneste, der fik smilet frem hos holdlederen. Et par af de unge kørere viste nemlig, at bredden bestemt er til stede hos Holstebro Elite.

- Det er fedt som holdleder at stå og se, at alle ens kørere scorer point. Ham der laver mindst får syv point, og det er simpelthen så dejligt at se vores unge talent Emil Pørtner går ind og kæmpe, som han gør. Han slår oven i købet Nicki (Pedersen, red.) i et heat, siger Claus Ørts.

Også Kasper Lykke fik et ekstra plus i karakterbogen, da hans cykel i tiende heat gik i stå med en kvart omgang igen. Heroisk sprang han af cyklen og trak den lige akkurat over stregen, før Sam Jensen kom bragende bagfra. Det samme kan siges om en flot kørende Jonas B Andersen, der lavede 9+1 point.

En der til gengæld aldrig helt fandt farten var Bjarne Pedersen, der dagen forinden var fyldt 40 år. Selv om han var glad for holdets sejr, var han ikke tilfreds med sig selv og den match, han havde været igennem.

- Det er en god følelse at vinde, men det er lidt en bitter mand, du snakker med. Der blev virkeligt kørt til makronerne i aften med en masse bissekørsel og en masse omstarter, men det var stadigvæk det bedste hold, der vandt, konstaterer Bjarne Pedersen.

Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Ulv eller hybrid? Ulv og hund har fælles gener

Debat: I forbindelse med ankesagen mod Mourits Troldtoft som er dømt i byretten for at skyde en fredet ulv i 2018, fremsætter forsvaret påstand om at det ikke var en ulv der blev skudt, men en ulvehybrid. Mange ulvemodstandere påstår, at de danske ulve ikke er ”rene” ulve, men hybrider, altså en blanding mellem ulv og hund. Formålet med denne påstand er formodentligt, håbet om at få fjernet de danske ulve. Afkommet fra en parring mellem en ulv og en hund vil være en hybrid med statistisk 50% hundegener og 50% ulvegener i genomet (Den samlede genetiske information i kromosomerne). Disse individer kaldes F1 hybrider. Hvis en F1 hybrid får afkom med en ulv, vil afkommet statistisk indeholde 75% ulvegener og 25% hundegener i genomet. Disse kaldes F2 hybrider. Der findes ikke nogen fast definition for, hvor stor en del af genomet i en blanding af hund og ulv skal bestå af hundegener, før der er tale om en hybrid. Når det understreges, at det er ”statistisk”, skyldes det, at de to dyr for det første er så nært beslægtede, at de deler størstedelen af genomet og det derfor er en meget lille del af genomet, der er specifikt for hhv ulv og hund. For det andet, at begge dyr med jævne mellemrum gennem deres fælles historie har byttet gener og for det tredje, at hvert æg og sædcelle bærer en unik kombination af halvdelen af moders - respektive faders – gener og at der i den proces opstår en vis ujævnhed i fordelingen af de typespecifike DNA-sekvenser. Desuden er tæmning af ulv til tamhund sket i flere, uafhængige civilisationer gennem 15.000 – 35.000 år og gennem udvælgelse (senere raceavl) er det forskellige egenskaber ved ulven/hunden, der har været foretrukket.

Kultur

Ung bykirke holder jubilæumsfest

Annonce