Annonce
Sport

Dramatisk sejr sender Holstebro tilbage i topstriden

Bredden blev stjernen for Holstebro Elite i en tæt sejr over Holsted, hvor det først var i de tre sidste heat at hjemmeholdet fik trukket fra gæsterne. Arkivfoto: Morten Stricker

På en aften hvor profilerne Kenneth Bjerre og Bjarne Pedersen havde en smule kvaler med Holsted, trådte de unge kørere Kasper Lykke, Jonas B Andersen og Emil Pørtner i karakter.

Skave: Med hænderne i vejret og et smil, der ikke var til at tage fejl af, stod holdleder Claus Ørts i ryttergården fredag aften og betragtede det sidste heat af matchen mod Holsted.

Foran 1248 tilskuere, der her midt i sommerferien havde fundet frem til speedwaybanen i Skave, for at overvære den udsatte match mod Holsted og ikke mindst den tredobbelte verdensmester Nicki Pedersen, kunne hjemmeholdet juble over en sejr på 45-39. En enormt vigtig sejr for Holstebro Elite.

- Det var rigtig vigtigt for os i forhold til at komme med i en semifinale. Nu skal det gå rigtig skidt, hvis det ikke skal lykkedes, og vi er kun to point efter den tredjeplads, der giver hjemmebane i semifinalen. Det er slet ikke uvæsentligt, når man har så stærk en hjemmebane som vi har, fortæller Claus Ørts.

Annonce

Fødselar manglede fart

Betydningen af de to point og udsigten til sommerferie, var ikke det eneste, der fik smilet frem hos holdlederen. Et par af de unge kørere viste nemlig, at bredden bestemt er til stede hos Holstebro Elite.

- Det er fedt som holdleder at stå og se, at alle ens kørere scorer point. Ham der laver mindst får syv point, og det er simpelthen så dejligt at se vores unge talent Emil Pørtner går ind og kæmpe, som han gør. Han slår oven i købet Nicki (Pedersen, red.) i et heat, siger Claus Ørts.

Også Kasper Lykke fik et ekstra plus i karakterbogen, da hans cykel i tiende heat gik i stå med en kvart omgang igen. Heroisk sprang han af cyklen og trak den lige akkurat over stregen, før Sam Jensen kom bragende bagfra. Det samme kan siges om en flot kørende Jonas B Andersen, der lavede 9+1 point.

En der til gengæld aldrig helt fandt farten var Bjarne Pedersen, der dagen forinden var fyldt 40 år. Selv om han var glad for holdets sejr, var han ikke tilfreds med sig selv og den match, han havde været igennem.

- Det er en god følelse at vinde, men det er lidt en bitter mand, du snakker med. Der blev virkeligt kørt til makronerne i aften med en masse bissekørsel og en masse omstarter, men det var stadigvæk det bedste hold, der vandt, konstaterer Bjarne Pedersen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

Nye afsløringer af sjusk og rod: Kommunens kort betalte for værtshusbesøg, boksebilletter og Apple Watch

Leder For abonnenter

Den socialdemokratiske pølsefabrik

Politik er sjældent kønt. Som den tidligere tyske rigskansler Bismark sagde: "Jo mindre folk ved om, hvordan man laver pølser og politik, jo bedre sover de." Det er sikkert ikke helt forkert. Der er næppe mange, der har fået væsentligt meget mere tillid til landets politikere efter at have set den mail, som blev lækket fra Socialdemokratiet omkring de forestående forhandlinger om en ny kommunal udligningsordning. Her fremgår det, at finansministerens særlige rådgiver sammen med to ledende medarbejdere i AIA (Socialdemokraternes informationskontor red.) skal stå for ”historier på Venstre (…) på baggrund af svar fra forhandlinger og andet”.” Med andre ord; regeringens folk skal angribe Venstre på sociale medier og i rigtige medier, mens man samtidig forhandler med dem. Man fristes naturligvis til at spørge, hvorfor dog begynde at angribe sin forhandlingspartner, mens man forsøger at lande en aftale i et fortroligt rum? Men det svar får man aldrig som et rigtigt svar, der giver nogen objektiv mening uden for Christiansborgs tykke mure. Sådan er politik åbenbart bare. Sådan er det at lave pølser. Nu er Socialdemokraterne næppe ene om at have strategier for, hvordan man bedst mulig nedgør og forsøger at ydmyge sine politiske modstandere. Man kan dog med rette undres over, at det skal ske ved at bruge skattebetalte personlige rådgivere og statsfinansierede partiapparater til at lave smudskampagner. I tilfældet Socialdemokraterne kan det desuden virke helt overflødigt. Modsat Venstre har partiet jo vist, at det faktisk godt kan lade sig gøre at have en et-parti regering, der ikke hele tiden balancerer på randen af sammenbrud. Læg dertil at oppositionen anført af Venstre satdig virker som om, at den ikke har nogen form for selvstændig politik. Det værste i mail-sagen er dog, at udligningsreformen faktisk er rigtig vigtig for kommunerne, der hver dag forsøger at levere den mest borgernære service til landets borgere. De har fortjent en mere seriøs indgang til udligningsspørgsmålet end et stykke absurd politisk skuespil anført af Socialdemokraterne.

Annonce