Annonce
Digitalt

"Dragon Quest Builders 2" bygger videre på et solidt fundament

Dragon Quest Builders kobler et RPG-element på den populære sandkasse-genre, og det fungerer rigtig godt. Til gengæld er kampsystemet ensformigt og kedeligt. Pr-foto

Nintendo Switch: "Dragon Quest Builders 2" udkom på PlayStation 4 til julehandlen sidste år, men i anledning af, at spillet nu også er ude på Nintendo Switch, bringer vi her vores anmeldelse af spillet, som passer så godt til at tage med på farten, at vi sprang det over, da det udkom sidste jul.

Spillet og konklusionen er dog ens uanset platform: "Dragon Quest Builders 2" bygger videre på det solide fundament, som forgængeren lavede.

Annonce
Der er ingen øvre grænse for, hvor lang tid du bruger på at perfektionere dit lille samfund - og du kan efterfølgende gå online for at dele dine designs med andre, eller søge inspiration fra andre. Pr-foto

Hjælp, udforsk og byg

I en tid, hvor der snart ikke går en måned, uden at der kommer et nyt "Minecraft"-inspireret spil, skiller "Dragon Quest Builders"-spillene sig positivt ud fra mængden. Spillene er grafisk pænere og mere nuttede end mange af konkurrenterne, der er en dyb og - til tider for - omfattende historie og et rimeligt varieret gameplay.

Du indtager i 2'eren rollen som Byggeren, der som den eneste i spillet formår at bygge ting. På din vej møder du en masse venner, som du hjælper med små missioner for at avancere. De har hver især deres egen måde at tale på, unikke personlighed og agenda. De fleste er venlige, og du hjælper dem med glæde, men der er også enkelte med mere slette motiver. Når du hjælper dine venner, hjælper de også dig med at få det lille samfund til at vokse.

Det er svært tilfredsstillende at se den bunke jord, du først ankom til, rejse sig og blive et velfungerende samfund med flere og flere indbyggere, selvkørende produktion og forsvarsværker. For i et "Dragon Quest"-spil er der selvfølgelig også monstre og andre fjender.

"Dragon Quest Builders" har - som navnet hinter - mest fokus på at bygge, og kampdelen er ret ensformig og ikke videre spændende. Til gengæld fungerer byggedelen upåklageligt, og du kan bruge timer på at perfektionere dit lille samfund.

Super på farten

"Dragon Quest Builders 2" er en hyggelig rejsemakker, der er helt oplagt at tage med sig på ferie, hvis man har en Nintendo Switch. Der er som i forgængeren rigeligt med tekstbaseret tale på engelsk, så man skal kunne læse og forstå engelsk for at være med. Historien er omfangsrig, og selv om den aldrig bliver nervepirrende, fungerer den som en fin driver for at bevæge handlingen fremad, så man ikke forfalder til at blive hængende og fintune den lille by, man har stablet på benene.

Er man til bygge-spil a la "Minecraft", men med pænere grafik og en solid dosis RPG, så er "Dragon Quest Builders" værd at se nærmere på.

Titel: "Dragon Quest Builders 2"

Platform: Nintendo Switch, PlayStation 4

Udgivelsesdato: 12. juli (oprindeligt 20. december 2018 på PS4)

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Det kan ikke blive 100 procent

Flere ældre overlever ikke det uheld, at de taber en cigaret, og så går der ild i tøjet eller sengen, og det får fatale konsekvenser i form af dødsfald. Senest skete det i denne uge i Holstebro i en plejebolig. Det får debatten til at køre på, om man skal forbyde denne rygning, så man undgår disse uheld. Selv en snarrådig indsats fra plejepersonalet var ikke nok til at forhindre dødsulykken i Holstebro. Der er sket mange begrænsninger af rygning de sidste år, og det er sket af hensyntagen til andre, der ikke skal udsættes for passiv rygning. Derfor er rygning forbudt flere og flere steder i det offentlige rum, og den udvikling stopper sandsynligvis ikke. Det vil sikkert ikke vare længe, før eget hjem er eneste sted, man må ryge. Det er dog fortsat op til ens eget ansvar, om man vil ødelægge sit eget helbred med rygningen, og det vil også være noget af en tærskel at overskride, da det så må følges op af, vi heller ikke må spise flødeskumskager og flæskesvær - endsige drikke alkohol. Alt sammen noget, der ikke er godt for helbredet - i hvert tilfælde i større mængder. Derfor er det ikke muligt at skride ind over for den ældres ret til selv at bestemme, at han/hun vil ryge i eget hjem. En plejebolig er eget hjem. På fællesarealerne må der naturligvis ikke ryges af hensyn til ansatte og andre beboere. Der er dog den diskussion i emnet, at en plejebolig også er arbejdsplads for en række ansatte, som nødvendigvis må komme der for at pleje beboeren. Her kan man så sige, at der ikke må ryges, mens de ansatte er der, og der skal luftes ud. Men når beboeren sidder alene, så er det svært med et forbud, da det vil være et opgør med den ældres selvbestemmelsesret. Så det er en vanskelig diskussion, fordi vi jo skal passe på, at beboeren ikke sætter ild til sig selv og kan forårsage, at branden også breder sig til at gå ud over andre. Det er ikke altid, rygeforklæder med mere er nok. Vi kan se, at alarmer heller ikke altid er det. Men man kan ikke gøre andet, end at disse sikkerhedsmæssige ting er 100 procent i orden, så man mindsker risikoen. Men den ældres selvbestemmelsesret gør, at det aldrig kan blive 100 procent sikkert, og det er så den risiko, den ældre har lov til selv at vælge ved at ryge.

Lemvig For abonnenter

Ældrerådet utilfreds med overflytning af plejehjemspladser fra Nørre Nissum til Harboøre.: - Det er helt uacceptabelt

Annonce