Annonce
Indland

DR vil tjene 14 millioner på at leje lokaler ud

Danmarks Radio tager utraditionelle midler i brug for at kunne opfylde kravet om en besparelse på 20 procent i 2023. (Arkivfoto).

Et område på 8400 kvadratmeter bliver nu udbudt til leje i DR Byen på Amager.

Der er godt nyt til virksomheder, der søger en adresse i København tæt ved metroen.

DR vil nemlig leje 8400 kvadratmeter af DR Byen på Amager ud til erhverv som led i sin spareplan, oplyser DR i en meddelelse.

- Vi er blevet markant færre medarbejdere i DR, og dermed kan vi undvære noget af den plads, vi råder over i DR Byen.

- Ved at få en lejer ind, kan vi reducere DR's faste omkostninger, udtaler Poul Holt Pedersen, chef for DR Ejendomme & Service, i meddelelsen.

Er man interesseret i en firmaadresse på Emil Holms Kanal med sit helt eget postnummer, skal man af med 1650 kroner per kvadratmeter. I alt vil det indbringe DR omkring 14 millioner kroner om året i lejeindtægter.

Prisen er ifølge DR fastsat efter rådgivning fra to forskellige mæglere for at sikre den rigtige pris for lokalerne.

Danmarks Radio skal frem mod 2023 spare i alt 20 procent, og der er på nuværende tidspunkt planlagt besparelser for 420 millioner kroner frem til 2021.

I årene 2022 og 2023 skal der ifølge planen findes yderligere besparelser for at opfylde sparekravet.

Fra midten af 2019 forventes lokalerne at være klar til, at en lejer kan flytte ind.

- Interesserede skal henvende sig til DR, og så håber vi at kunne finde en lejer hurtigt, så DR Byens arealer fortsat udnyttes bedst muligt, siger Poul Holt Pedersen.

Ifølge annoncen for lejemålet omfatter det et område fra anden til femte sal, hvor man blandt andet kan nyde et "kvadratisk indre atrium".

Er man interesseret i lejemålet, skal man henvende sig til DR inden 15. marts, står der videre i annoncen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Det er med at komme i gang

I både Holstebro og Lemvig kommuner har sundhedshuse været en vigtig del af dagsordenen de seneste år, ikke mindst fordi sygehuset i Gødstrup ligger langt væk, og der skal være nære sundhedstilbud. Samtidig gør situationen omkring de praktiserende læger det nødvendigt, at der nytænkes. Den tid er forbi, hvor der sidder en enkelt læge i en enkelt praksis. Ja, det går så længe, de nuværende læger fortsætter. Men når de stopper, kan de umuligt skille sig af med deres praksis, fordi ingen nye læger vil sidde alene. Derfor er det en god idé med et godt fagligt klima med flere praktiserende læger og gerne i et miljø, hvor der er mange andre sundhedsfaglige ekspertiser. Det har været naturligt at diskutere disse ting i Holstebro og Lemvig, fordi man enten har et forhenværende eller snart får et forhenværende sygehus, og man derfor i forvejen har en dialog med regionen omkring disse ting. Struer Kommune er vel mest sammenlignelig med Lemvig, når vi taler kommunestørrelse, og som vi har kunnet læse i aviserne i sidste uge, så er der også her akutte udfordringer med at få besat lægepraksis. I søndagsavisen blev regionen spurgt til udfordringen, og her var opfordringen, at man i Struer snarest får sat sig sammen, så man netop kan skabe sådan et sundhedshus med flerlægepraksis, så man får skabt det miljø, der skal til, for at man bevarer de sundhedsfaglige tilbud i byen. OK, der er ikke så langt til Holstebro fra Struer, som der er fra Lemvig. Men alligevel er det vigtigt for købstaden, at man bevarer disse tilbud "hjemme". Derfor må kommunen hurtigst muligt tage initiativ til at følge opfordringen fra regionen. Få de praktiserende læger og regionen engageret i at finde sådan et sted, hvor der kan skabes et sundhedscenter, og få diskuteret, hvad der kan være i det af kommunale, regionale og private initiativer. Og det er med at komme i gang. Erfaringen viser, at det tager rigtig lang tid både at finde samarbejdet, indholdet, men så sandelig også en finansiering, hvor det kræver store investeringer på flere års budgetter, før man har et økonomisk grundlag. Og så skal regionen også overbevises om, at der skal findes penge. Det tager også tid.

Annonce