Annonce
Lemvig

Thyboorøn Skatepark indvies lørdag: - Det er en drøm, der er gået i opfyldelse

Thomas Laurie ved det imponerende skate-anlæg i Thyborøn. Foto: Lars Kamstrup
Thyborøn Skatepark står klar til indvielse lørdag efter halvandet års arbejde, der forvandlede en drøm til virkelighed

Thybiorøn: - Det er en drøm, der er gået i opfyldelse. Det her er generationernes legeplads i Thyborøn. Det er byens nye samlingssted.

Thomas Laurie er en tilfreds mand. For halvandet år siden lancerede han idéen om en skatepark på det gamle atletikstadion i Thyborøn og fik det første kontante tilskud fra Realdanias "Underværker". Lørdag er der indvielse af en stor og moderne skatepark, der som en af de ganske få også har en rampe til at udfordre skaterne. Her er samlet set udfordringer for alle aldre og på alle niveauer.

- Det troede, jeg var tosset, da jeg kom med min ide om en skatepark. Jeg mente, det var nødvendigt at få et sted i Thyborøn, hvor ungdommen kunne samles. Også alle dem, der ikke spiller fodbold og håndbold. De skulle have et sted, hvor de kunne være aktive, og hvor de kom væk fra computeren. Derfor gik jeg i gang. Det har været hårdt arbejde. Der har været utallige tråde, der skulle trækkes i, for at det er kommet så langt, som det her. Men der har været en fantastisk opbakning. Masser af lokale erhvervsvirksomheder, fonde og borgere har bakket det her op sammen med kommunen, så nu er drømmen gået i opfyldelse, siger Thomas Laurie.

Og at det er en god ide, det er allerede bevist. Selv om skateparken officielt først åbner lørdag, så har den været taget i brug længe.

- Det er en fornøjelse at se de mange, der flokkes på den. Det har bredt sig blandt børn og unge. Der er mange, der nu har fået anskaffet skateboard. Der er også løbehjul, og man kan se, de står parkeret ved skolen. Og parken ligger ikke længere væk fra skolen, end at de kan nå herhen fra SFO'en. Når det her er overstået med åbningen, vil jeg glæde mig til at gå her og hygge mig med og snakke med alle brugerne. Det er jo ikke bare for børn og unge. Voksne kan sagtens være med, og skateparken har udfordringer for alle - både for de dygtigste og de mindre rutinerede.

Thomas Laurie glæder sig over, at mange borgere har ejerskab i skateparken, fordi de har givet en hånd med.

- Så passer alle også bedre på den. Det er et samlingssted, hvor man også kan være, selv om man ikke er på selve skatebanen. Der er læskur, bord og bænke, og jeg har set unge, der bare sidder og hygger sig her. Det er et samlingssted, vi har manglet i Thyborøn, siger Thomas Laurie.

Skateparken hører formelt under Thyborøn Fritid, men det koster ikke kontingent at bruge banen.

- I princippet er det gratis og frit at bruge banen døgnet rundt. Der vil forhåbentlig også komme mange gæster, som er fra omkringliggende byer, som skal prøve vores bane, og turister. Men jeg kunne godt forestille mig, at vi vil lave et lille kontingent, så vi har lidt penge at vedligeholde for. Det tror jeg ikke, der er nogen, der har noget imod at betale lidt for denne fine facilitet i byen.

Selv om det har været hårdt arbejde og et solidt træk, der skulle til for at få den flotte park op at stå på så kort tid, så har det ikke skræmt Thomas Laurie.

- Det har været spændende, specielt fordi det er lykkedes så godt. Det er blevet lige, som jeg havde forestillet mig det, da vi for halvandet år siden stod og kiggede ud over en græsplæne, der stort set ikke blev brugt. Nu må vi se, om der kunne være noget andet, jeg kunne engagere mig i at få sat i gang. Det her har været en god udfordring, siger han.

Thyborøn har fået denne rampe, og det er der ikke mange byer, der gør Thomas Laurie efter. Foto: Lars Kamstrup

Åbningen

Lørdag er der så indvielse mellem 13.00 og 16.00. Der er gratis sodavand og pølser til de godt 100 første gæster. Der vil være opvisning af et københavnsk hold fra Toolbar Scateboard, som vil vise, hvad de kan på den nye bane.

- Der kommer flere dygtige skatere, så det bliver en superfin opvisning. Jeg regner også med, der vil komme gæster fra andre byer, som vil se, hvad vi nu kan tilbyde her i Thyborøn. Jeg har faktisk allerede hørt flere fra større byer undre sig over, at det her har kunnet lade sig gøre i en by af Thyborøns størrelse. Der vil være musik med West for Vrist og diskorytmer, så det bliver nogle gode timer med mange på den nye bane, håber jeg. Bare vejret bliver fint, siger Thomas Laurie.

Der er arbejdet hårdt på at få anlægget gjort klar til indvielsen., Endnu mangler græsset at spire, men det kommer og fuldender det store anlæg, så det bliver klar til det helt store rykind i sommermånederne, hvor det forhåbentlig er gået op for mange, at man nu har noget helt specielt i Thyborøn, hvor professionelle banebyggere fra ind- og udland har vist, hvad de kunne med bane og rampe.

Som noget af det sidste vil der komme et stort navneskilt op for Thyborøn Skatepark, og der vil være tavler med navne på de mange, der har bakket op omkring anlægget.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Kuk i den kommunale økonomi

I løbet af den kommende måneds tid vil byrådspolitikerne i alle de tre nordvestjyske kommuner træffe en lang række beslutninger, som vil få afgørende indflydelse på din hverdag, når der skal lægges budgetter for den kommunale husholdning i 2020 og frem til 2023. I Struer sker det, når byrådet i løbet af de kommende par dage er samlet til et budgetseminar, hvor de kommer til at bokse med regneark og budgetter for alt det, der har indflydelse på din hverdag. Det er alt fra hullerne i fortovet til plejen af dine børn eller dine forældre. Udgifter til skoler og driften af kulturinstitutioner, investeringer og anlægsudgifter, hvis der skulle være ønsker om for eksempel nye omklædningsrum i den lokale boldklub. Det kan derfor virke en smule paradoksalt, at den kollektive opmærksomhed i langt højere grad er rettet mod landsdækkende temaer som for eksempel formandsskiftet i Venstre. Det er byrådspolitikerne, du skal henvende dig til, hvis det er forhold i din hverdag, det gælder. Det helt store spørgsmål er så, om de har mulighed for at indfri dine ønsker. Nationalbankens direktør, Lars Rohde, udtalte i går, at den danske økonomi er både robust og inde i et historisk opsving. Samfundsøkonomien kører på skinner med lav rente, kun ganske få arbejdsløse og lav inflation, så du får mere og mere for pengene. I den kommunale økonomi ser det bare anderledes dystert ud for byrådspolitikerne i både Struer og Holstebro. Dybøl Mølle maler ikke helt, som den skal, når det gælder fordelingen af de kollektive goder og bidragene til fællesskabet, og kommunerne kæmper for at få enderne til at nå sammen. I Holstebro har det medført, at der nu er fremsat konkrete forslag om en skattestigning på 0,3 procent. I Struer vil borgmester Niels Viggo Lynghøj (S) ikke afvise tanken om at bevæge sig i samme retning. Udgangspunkt må dog stadigvæk være, at politikerne sikrer sig, at borgerne kan føle sig trygge ved de kommunal velfærdsydelser uden at skulle dreje skatteskruen yderligere i bund.

Annonce