Annonce
Sport

Dortmund dummer sig med tredje uafgjorte på stribe

Thomas Delaney prøver at nå bolden i kampen mod bundholdet Nürnberg.

På udebane mod Bundesligaens bundprop, Nürnberg, fik Dortmund kun 0-0 og led dermed endnu et pointtab.

Borussia Dortmund har inviteret rivalen Bayern München helt tilbage i den tyske mesterskabskamp.

Mandag aften spillede Dortmund uafgjort for tredje kamp i træk i Bundesligaen, da det kun blev til 0-0 ude mod Nürnberg, der ligger sidst i rækken.

Dermed er afstanden ned til Bayern München på andenpladsen nu kun tre point. I teorien kan Bayern overtage førstepladsen allerede i den kommende weekend.

Dortmund havde Thomas Delaney i startopstillingen, men hverken danskeren ellers hans noget mere offensivt indstillede holdkammerater Mario Götze, Maximilian Philipp eller Jadon Sancho kunne få hul på Nürnberg.

Dortmund var ellers i boldbesiddelse i langt størstedelen af opgøret, og i perioder var der powerplay foran Nürnberg-målet.

Helt til det sidste pressede topholdet på for at lave en forløsende scoring, men som det også var tilfældet i de seneste kampe mod Hoffenheim og Frankfurt, måtte Dortmund-spillerne gå fra banen med en pointdeling.

I det 80. minut blev Thomas Delaney skiftet ud til fordel for den danske U21-landsholdsspiller Jacob Bruun Larsen.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Kuk i den kommunale økonomi

I løbet af den kommende måneds tid vil byrådspolitikerne i alle de tre nordvestjyske kommuner træffe en lang række beslutninger, som vil få afgørende indflydelse på din hverdag, når der skal lægges budgetter for den kommunale husholdning i 2020 og frem til 2023. I Struer sker det, når byrådet i løbet af de kommende par dage er samlet til et budgetseminar, hvor de kommer til at bokse med regneark og budgetter for alt det, der har indflydelse på din hverdag. Det er alt fra hullerne i fortovet til plejen af dine børn eller dine forældre. Udgifter til skoler og driften af kulturinstitutioner, investeringer og anlægsudgifter, hvis der skulle være ønsker om for eksempel nye omklædningsrum i den lokale boldklub. Det kan derfor virke en smule paradoksalt, at den kollektive opmærksomhed i langt højere grad er rettet mod landsdækkende temaer som for eksempel formandsskiftet i Venstre. Det er byrådspolitikerne, du skal henvende dig til, hvis det er forhold i din hverdag, det gælder. Det helt store spørgsmål er så, om de har mulighed for at indfri dine ønsker. Nationalbankens direktør, Lars Rohde, udtalte i går, at den danske økonomi er både robust og inde i et historisk opsving. Samfundsøkonomien kører på skinner med lav rente, kun ganske få arbejdsløse og lav inflation, så du får mere og mere for pengene. I den kommunale økonomi ser det bare anderledes dystert ud for byrådspolitikerne i både Struer og Holstebro. Dybøl Mølle maler ikke helt, som den skal, når det gælder fordelingen af de kollektive goder og bidragene til fællesskabet, og kommunerne kæmper for at få enderne til at nå sammen. I Holstebro har det medført, at der nu er fremsat konkrete forslag om en skattestigning på 0,3 procent. I Struer vil borgmester Niels Viggo Lynghøj (S) ikke afvise tanken om at bevæge sig i samme retning. Udgangspunkt må dog stadigvæk være, at politikerne sikrer sig, at borgerne kan føle sig trygge ved de kommunal velfærdsydelser uden at skulle dreje skatteskruen yderligere i bund.

Annonce