Annonce
Sport

Dortmund-bosser godkender sæson efter tabt mesterskab

Thilo Schmuelgen/Reuters
Dortmunds fremtid tegner lyst, siger flere af klubbens ledere efter andenpladsen i Bundesligaen.

Ledelsen i bundesligaklubben Borussia Dortmund godkender sæsonen, selv om klubben forpassede en god mulighed for at bryde Bayern Münchens mesterskabsdominans.

2. februar havde Dortmund syv point ned til rivalen, men gennem et mindre vellykket forår gled mesterskabet klubben af hænde.

Dortmunds administrerende direktør, Hans-Joachim Watzke, ser alligevel lyst på, at klubben indtil lørdagens sidste spillerunde havde muligheden for at løbe med guldet.

- Vi skulle bare have vundet en kamp mere i løbet af sæsonen, så havde vi været mestre. Men det her er kun starten på vores udvikling, for alle kan se, hvor meget potentiale det her hold har.

- Vi vil gøre alt for, at vi også kan følge med Bayern i de kommende år, siger direktøren ifølge AFP.

Lørdag vandt Dortmund med 2-0 ude over Borussia Mönchengladbach, men sejren var ikke meget værd, da Bayern München på eget græs sikrede mesterskabet med en knusende 5-1-sejr over Eintracht Frankfurt.

Dortmund hentede 76 point i 34 kampe, og det er mere end godkendt, mener klubbens cheftræner, Lucien Favre.

- Det har været en meget god sæson med mange spændende kampe. Vi lukkede nogle unødvendige mål ind undervejs, og det har vist sig at koste dyrt, selv om vi kunne vinde mesterskabet helt til det sidste, siger cheftræneren.

Sportsdirektør Michael Zorc er også glad for de præstationer, han har set fra et ungt Dortmund-hold med fremstormende talenter som Jadon Sancho, Dan-Axel Zagadou og Jacob Bruun Larsen.

- Vi har spillet en meget god sæson, og vi har opnået tredjeflest point i klubbens historie. Vi har spillet på et meget højt niveau i lang tid, og vi gjorde det godt i Champions League.

- Vi skal bruge sæsonen som motivation til også at angribe i de kommende år, siger sportsdirektøren ifølge klubbens hjemmeside.

Anfører Marco Reus medgiver, at Bayern München fortjent vandt mesterskabet.

- Vi følte virkelig, at vi kunne have vundet titlen, men i sidste ende fortjente Bayern den. De var en smule bedre, fordi de havde mere erfaring og viste en anden mentalitet på banen, siger Reus.

Dortmund vandt senest mesterskabet i 2011/12-sæsonen. Siden har Bayern München vundet Bundesligaen hver sæson.

/ritzau/

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Kuk i den kommunale økonomi

I løbet af den kommende måneds tid vil byrådspolitikerne i alle de tre nordvestjyske kommuner træffe en lang række beslutninger, som vil få afgørende indflydelse på din hverdag, når der skal lægges budgetter for den kommunale husholdning i 2020 og frem til 2023. I Struer sker det, når byrådet i løbet af de kommende par dage er samlet til et budgetseminar, hvor de kommer til at bokse med regneark og budgetter for alt det, der har indflydelse på din hverdag. Det er alt fra hullerne i fortovet til plejen af dine børn eller dine forældre. Udgifter til skoler og driften af kulturinstitutioner, investeringer og anlægsudgifter, hvis der skulle være ønsker om for eksempel nye omklædningsrum i den lokale boldklub. Det kan derfor virke en smule paradoksalt, at den kollektive opmærksomhed i langt højere grad er rettet mod landsdækkende temaer som for eksempel formandsskiftet i Venstre. Det er byrådspolitikerne, du skal henvende dig til, hvis det er forhold i din hverdag, det gælder. Det helt store spørgsmål er så, om de har mulighed for at indfri dine ønsker. Nationalbankens direktør, Lars Rohde, udtalte i går, at den danske økonomi er både robust og inde i et historisk opsving. Samfundsøkonomien kører på skinner med lav rente, kun ganske få arbejdsløse og lav inflation, så du får mere og mere for pengene. I den kommunale økonomi ser det bare anderledes dystert ud for byrådspolitikerne i både Struer og Holstebro. Dybøl Mølle maler ikke helt, som den skal, når det gælder fordelingen af de kollektive goder og bidragene til fællesskabet, og kommunerne kæmper for at få enderne til at nå sammen. I Holstebro har det medført, at der nu er fremsat konkrete forslag om en skattestigning på 0,3 procent. I Struer vil borgmester Niels Viggo Lynghøj (S) ikke afvise tanken om at bevæge sig i samme retning. Udgangspunkt må dog stadigvæk være, at politikerne sikrer sig, at borgerne kan føle sig trygge ved de kommunal velfærdsydelser uden at skulle dreje skatteskruen yderligere i bund.

Annonce