Annonce
Sport

Doping-køb var årsag til svømmetræners stop: Formand afviser, at svømmere har benyttet doping

Nikolaj Skovmose forsøgte at købe doping på nettet, og det er årsagen til, at han ikke længere er en del af Holstebro Svømmeclub. Foto: Johan Gadegaard
Det var på grund af et køb af doping, at Nikolaj Skovmose ikke længere er ansat som cheftræner i Holstebro Svømmeclub. Formanden i klubben afviser, at der har været doping i omløb blandt klubbens svømmere.
Annonce

Holstebro: Det var et glædeligt gensyn, da Nikolaj Skovmose tidligere på året blev præsenteret som ny cheftræner i Holstebro Svømmeclub.

Blot fire måneder efter var der dog skår i glæden, da Nikolaj Skovmose måtte trække sig på grund af "personlige årsager", som der stod i pressemeddelelsen tidligere på ugen. Nu løfter han sløret for, hvad der var skyld i det pludselige stop.

- Tilbage i foråret, hvor jeg har været et svært sted rent personligt, tog jeg en meget dum beslutning, som kun er min, og som kun kan, og skal, gå ud over mig, indleder Nikolaj Skovmose en opdatering på Facebook.

Den dumme beslutning var et køb, som svømmetræneren foretog over nettet, og som nu har fået store konsekvenser for ham.

- Jeg forsøgte at købe ulovlig doping til mig selv på nettet. Det blev stoppet af tolden, og sagen gør, at jeg modtager en bøde, men grundet min funktion indenfor sport er sagen blevet overdraget til Antidoping Danmark, og de har efterfølgende oprettet en sag mod mig, som jeg lige nu venter på bliver afgjort, skriver Nikolaj Skovmose.

Han har ikke yderlige kommentar til Dagbladet om sagen, men henviser i stedet til det, som han har skrevet på Facebook.

Annonce

Ked af det

Han lægger ikke skjul på, at han er ked af, hvad der er sket.

- Jeg kan umuligt forklare, hvor ked jeg er af hele situationen, men jeg kan desværre ikke gøre andet end at tage konsekvenserne og acceptere, hvad der sker. Jeg håber, at den her historie en dag vil kunne bruges til at alle kan lære, at man altid skal tænke sig om, skriver Nikolaj Skovmose.

Han påpeger samtidigt, at han i virkeligheden er glad for, at tingene blev stoppet, inden han nåede at tage dopingen i brug.

Annonce

Eget forbrug

I Holstebro Svømme Club ærgrer formand Troels Iversen sig over sagen, men han føler sig overbevist om, at der ikke har været doping i omløb hos klubbens svømmere.

- Det doping, han har købt, det er købt før han kom til klubben, og det blev jo taget i tolden. Vi har snakket med vores svømmere, og de siger alle, at de ikke har modtaget noget, og der har heller ikke været noget at se i de dopingtests, som der er blevet lavet, siger Troels Iversen, som ikke tøver med at kalde sagen for "skide ærgerlig" og "dumt gjort".

Han stoler på den nu forhenværende træner, når han siger, at det udelukkende var til eget brug, men derfor har det alligevel givet stof til eftertanke.

- Det har fået os til at tænke på, hvad vi kan gøre fremover for at sikre os imod det. Det kan jo blive et potentielt problem, som vi skal tage alvorligt, siger Troels Iversen.

Annonce
Annonce
Danmark

Opdateret onsdag: 558 nye smittede i Danmark

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Tilstandsrapport for huset Europa

Annonce