Annonce
Sport

Doping-køb var årsag til svømmetræners stop: Formand afviser, at svømmere har benyttet doping

Nikolaj Skovmose forsøgte at købe doping på nettet, og det er årsagen til, at han ikke længere er en del af Holstebro Svømmeclub. Foto: Johan Gadegaard
Det var på grund af et køb af doping, at Nikolaj Skovmose ikke længere er ansat som cheftræner i Holstebro Svømmeclub. Formanden i klubben afviser, at der har været doping i omløb blandt klubbens svømmere.

Holstebro: Det var et glædeligt gensyn, da Nikolaj Skovmose tidligere på året blev præsenteret som ny cheftræner i Holstebro Svømmeclub.

Blot fire måneder efter var der dog skår i glæden, da Nikolaj Skovmose måtte trække sig på grund af "personlige årsager", som der stod i pressemeddelelsen tidligere på ugen. Nu løfter han sløret for, hvad der var skyld i det pludselige stop.

- Tilbage i foråret, hvor jeg har været et svært sted rent personligt, tog jeg en meget dum beslutning, som kun er min, og som kun kan, og skal, gå ud over mig, indleder Nikolaj Skovmose en opdatering på Facebook.

Den dumme beslutning var et køb, som svømmetræneren foretog over nettet, og som nu har fået store konsekvenser for ham.

- Jeg forsøgte at købe ulovlig doping til mig selv på nettet. Det blev stoppet af tolden, og sagen gør, at jeg modtager en bøde, men grundet min funktion indenfor sport er sagen blevet overdraget til Antidoping Danmark, og de har efterfølgende oprettet en sag mod mig, som jeg lige nu venter på bliver afgjort, skriver Nikolaj Skovmose.

Han har ikke yderlige kommentar til Dagbladet om sagen, men henviser i stedet til det, som han har skrevet på Facebook.

Annonce

Ked af det

Han lægger ikke skjul på, at han er ked af, hvad der er sket.

- Jeg kan umuligt forklare, hvor ked jeg er af hele situationen, men jeg kan desværre ikke gøre andet end at tage konsekvenserne og acceptere, hvad der sker. Jeg håber, at den her historie en dag vil kunne bruges til at alle kan lære, at man altid skal tænke sig om, skriver Nikolaj Skovmose.

Han påpeger samtidigt, at han i virkeligheden er glad for, at tingene blev stoppet, inden han nåede at tage dopingen i brug.

Eget forbrug

I Holstebro Svømme Club ærgrer formand Troels Iversen sig over sagen, men han føler sig overbevist om, at der ikke har været doping i omløb hos klubbens svømmere.

- Det doping, han har købt, det er købt før han kom til klubben, og det blev jo taget i tolden. Vi har snakket med vores svømmere, og de siger alle, at de ikke har modtaget noget, og der har heller ikke været noget at se i de dopingtests, som der er blevet lavet, siger Troels Iversen, som ikke tøver med at kalde sagen for "skide ærgerlig" og "dumt gjort".

Han stoler på den nu forhenværende træner, når han siger, at det udelukkende var til eget brug, men derfor har det alligevel givet stof til eftertanke.

- Det har fået os til at tænke på, hvad vi kan gøre fremover for at sikre os imod det. Det kan jo blive et potentielt problem, som vi skal tage alvorligt, siger Troels Iversen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Kom efter dem. Hårdt

Bedst som man troede, at man havde set det meste, så dukker der endnu en sag op om misbrug af offentlige midler. Denne gang i Forsvaret, hvor anklagemyndigheden mener at kunne bevise, at civile erhvervsdrivende har kunnet bestikke sig til lukrative vedligeholdelseskontrakter betalt af skatteyderne. Sagen - sammen med andre lignende sager - sætter desværre et stort spørgsmålstegn ved, hvor godt det offentlige egentlig har styr på de penge, som borgerne har betroet dem. I Socialstyrelsen kunne Britta Nielsen gennem mange år berige sig selv - og det har udvalgte medarbejdere i Forsvarets Ejendomsstyrelse sandsynligvis også kunnet. To medarbejdere i Forsvaret er allerede tiltalt i en sag, der ligger tre år tilbage. Og yderligere sigtelser kan være på vej i en ny sag, der begyndte med, at en økonomimedarbejder ved et installationsfirma i Holstebro råbte vagt i gevær over for Rigsrevisionen. Midt det mørke og rod som er ved at blive afdækket, kan den tidligere økonomimedarbejder holde hovedet og fanen højt. Det er sandsynligvis takket være ham, at sagerne kommer frem i lyset, så det forhåbentligt bliver muligt også at stille de ansvarlige til ansvar. Desværre ryster sådanne sager ikke bare den enkelte afdeling, hvor svindlen er begået. Den rammer i det her tilfælde hele Forsvaret og alle de mennesker, der er ansat. Det er naturligvis bunduretfærdigt - men mistanken om urent spil er svær at viske bort igen, og derfor er der også kun en løsning, og det er at komme juridisk efter de ansvarlige - og komme efter dem hårdt. Vores samfundsmodel bygger på en høj grad af tillid. Både til hinanden men også til de myndigheder, der forvalter en af verdens højeste skatteprocenter. Forsvinder tilliden, så bliver det både vanskeligere at være borger og myndighed. Heldigvis var det moralske kompas rigtigt indstillet hos den unge mand, der gik til Rigsrevisionen og politiet med sin bekymring. Det kan alle, der læser bare lidt i Rigsrevisionens beretning om sagen, konstatere ved selvsyn.

Annonce