Annonce
Kultur

Donorkorps og Kulturperlen går sammen om koncertdag: Eneste bekymring er, om der er pladser nok?

Ser man på fremtiden, så kunne man forestille sig, at Holstebro-Struer Donorkorps arrangerer sin "takke-dag" skiftevis i Holstebro hos Kulturperlen og i Struer til Kilen Rock, siger formand Erik Agerbo Henriksen (til venstre), der for første gang har slået sig sammen med Kulturperlen og formand Poul Hornshøj. Foto: Morten Stricker
Den eneste bekymring er, om der er plads til alle de interesserede, som til sommer inviteres til koncert-dag, lyder det fra arrangører.
Annonce

Holstebro-Struer: Erik Agerbo Henriksen bruger ikke selv udtrykket, men den måde, Holstebro-Struer Donorkorps for nyligt takkede sine donorer på, var alligevel for blodfattigt.

Engang var det kun "nullerne" - de folk som havde afgivet blod med et nul bagefter: 10 gange, 20 gange og så videre - som blev inviteret, og gaven var en biografbillet.

- På den måde var mange diskvalificeret, så vi tænkte: Hvad gør vi for at få alle med, spørger formand for det lokale donorkorps, Erik Agerbo Henriksen.

Svaret blev i første omgang Kilen Rock i Struer sidste år. Kommunernes 3000 donorer samt en ledsager blev inviteret.

- Vi havde et supergodt samarbejde med Kilen Rock, og alle havde en dejlig dag, men jeg må erkende, at jeg gerne havde set, at endnu flere var kommet, siger formanden, der hurtigt kunne ræsonnere sig frem til årsagen: Kun 5-600 donorer kommer fra Struer, mens størstedelen er fra Holstebro.

Derfor har man i år slået sig sammen med Kulturperlen.

Fredagsevent 2020

Kulturperlen og Holstebro-Struer Donorkorps er gået sammen om "Fredagsevent 2020". Det foregår i Holstebro Lystanlæg fredag den 14. august. Dagen begynder klokken 16.30.

Nicklas Sahl (har blandt andet lavet hittet "New Eyes"), Folkeklubben (dansk band, der også spillede til Kilen Rock sidste år), Midt om natten (Kim Larsen-kopiband) og Ugler i mosen (midtjysk festband) vil optræde.

Donorkorps får tilbudt billetter først. Er der ledige billetter, sælger Kulturperlen dem. Der vil være mulighed for køb af mad og drikke på dagen.

Annonce

En hjælpende hånd

Samarbejdet har også fået et navn, Fredagsevent. Den 14. august spiller Nicklas Sahl - "han får et stort år 2020," er der bred enighed om, hvad enten man er donor eller kulturperle. Derudover optræder Folkeklubben, Midt om natten og Ugler i Mosen.

- Vi kan ikke betale så meget, som de kunstnere koster, og derfor er vi også glade for, at Kulturperlen er trådt til for at hjælpe med det sidste, siger Erik Agerbo Henriksen.

- Vi er bare glade for at få muligheden for at blive deres forlængede arm til en fest, og vi skal nok gøre vores til, at alle får en god oplevelse. Vi har jo fået lyst til at vise vores smukke omgivelser og nye forhold frem. Vi vil gerne være med til at lave events, og det er klart, at jo flere opgaver af den art, vi får, desto større er chancen for, at vi får lov til at gå videre med de forbedringer af forholdene hernede, som vi så gerne vil have, siger Kulturperlens formand Poul Hornshøj.

Kulturperlen har fået nye opholds- og toiletfaciliteter, men drømmer fortsat om forbedringer af sceneområdet.

Annonce

En tak

I uge 3 ryger der SMS'er af sted til områdets donorer, og med dem kommer en betænkelighed fra Erik Agerbo Henriksen:

- Jeg har den lille bekymring, at hver donor får to billetter, men der er jo kun plads til 3500 mennesker i Lystanlægget. Derfor bliver vi nødt til at sige, at det er først-til-mølle, hvor den 15. juni bliver den sidste dag, man kan afhente billetter.

Eventuelt overskydende billetter vil Kulturperlen sætte til salg.

- Fredagseventen skal ses som en tak. Det er vores måde at give tilbage på, konkluderer Lise Lundsager.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce