Annonce
Sport

Dolbergs debuttræffer hjælper Nice til smal sejr

Yann Coatsaliou/Ritzau Scanpix
Kasper Dolberg scorede lørdag sit første mål for Nice, som hjemme vandt 2-1 over Dijon.

Den danske landsholdsangriber Kasper Dolberg åbnede lørdag sin målkonto for sin nye klub, franske Nice.

Det skete i hjemmekampen mod Dijon, hvor danskeren stod for udligningen i sejren på 2-1.

- Det er godt, at han scorede. Det vil gavne ham rigtig meget, siger Nice-træner Patrick Vieira om Dolbergs scoring ifølge det franske nyhedsbureau AFP.

Dolberg blev flot spillet fri i feltet, og med et elegant chip løftede han bolden over den fremadstormende målmand.

Scoringen faldt efter en lille halv times spil, efter at gæsterne havde taget føringen i 22. minut.

Matchvinder blev Youcef Attal, som to minutter inde i anden halvleg sørgede for 2-1-målet.

Kasper Dolberg blev skiftet ud godt ti minutter før tid.

Med sejren holder Nice sig godt til i ligatabellen, hvor holdet har vundet fire af de første seks kampe og står noteret for 12 point.

Det er samme antal som mestrene fra Paris Saint-Germain, som dog har spillet en kamp færre og topper ligaen på en bedre målscore end Nice.

Paris Saint-Germain møder søndag på udebane Lyon med den unge danske midterforsvarer Joachim Andersen på holdet.

Lørdagens mest dramatiske opgør stod mellem Marseille og Montpellier. Kampen, der sluttede 1-1, fik en kaotisk afslutning med tre udvisninger i det 90. minut.

Først fik Boubacar Kamara fra Marseille og Jordan Ferri fra Montpellier det røde kort for et håndgemæng.

Derefter fik Marseilles Dimitri Payet et gult kort for at fælde en modstander, og Payet trak endnu et gult kort og dermed en udvisning, da han brokkede sig over for dommeren.

Marseille er på ligaens tredjeplads med 11 point.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
HB

HB hentede tredje udesejr i træk

Leder For abonnenter

Lad nu bare forældrene være forældre på deres måde

Ingen ferieuge uden historier i medierne, som til hverdag næppe havde fået stor opmærksomhed. Nogle kalder det lidt nedladende agurketids-historier, men ofte kaster den slags ret interessante ting af sig. Og ofte giver ferie hos politikere og embedsmænd mulighed for at fortælle noget om helt almindelige mennesker. Det er som udgangspunkt positivt. Denne efterårsferies store historie uden stor relevans er historien om forældre, der ønsker at få deres børns skolefoto manipuleret. Ikke mindst harmen over disse forældre og den massive afstandtagen til redigering af virkeligheden har fyldt meget. Meningsdannere og politikere - og mange andre - har med glæde delt deres egne gulnede skolefotos på sociale medier. Ledsaget af mere eller mindre harmdirrende kommentarer om nutidens forældres forkvaklede syn på udseendet. Det er en automatredaktion, og den er ærligt talt kedelig. Det er også helt ligetil at lange ud efter forældregenerationen og dennes tilgang til børn og opdragelse. For den er unægtelig anderledes end den forriges. For slet ikke at tale om forskellen, hvis vi går to generationer tilbage. Vi kan hurtigt blive enige om, at børn skal have lov at være børn, og at vi skal passe på med, hvor store krav om perfektion, vi flasker dem op med. Men udviklingen giver altså nye muligheder, som de unge ser som noget helt naturligt. Til hverdag er der digitale filtre på billederne, så det hele tager sig lidt bedre ud. Og selv måske skal være en af de rigtig gode dage, hvis vi i virkeligheden skal leve op til udseendet på billedet, foretrækker vi helt naturligt den pæne udgave, når vi viser os frem. Hvorfor skulle det være anderledes for børnene? Hvor langt skal man alternativt gå for at sikre autenticitet i billederne? Skal det tages om, hvis øjnene er halvt lukkede? Skolefotoet er i sig selv ret ligegyldigt for samfundet. Men historien er interessant, fordi den siger noget om os. Og det gør reaktionerne i høj grad også. Børnene skal have lov at være børn, ja. Men skal forældrene ikke også have lov til at være forældre på den måde, de nu finder rigtigt?

Erhverv

Frygt for skadedyr lukker Netto

Annonce