Annonce
Navne

Doktorgrad til Michael Böss

Michael Böss. Arkivfoto: Johan Gadegaard
Annonce

Holstebro: Akademisk Råd ved Faculty of Arts tildelte fredag den 14. november graden Dr.phil. til lektor emeritus, forfatter, politisk kommentator og samfundsdebattør Michael Böss.

Graden er opnået for hans disputats ”Det usandsynlige land. Nationsbygning og disintegration i Canada 1600-2015”.

I den 760 sider lange afhandling, som blev forsvaret den 1. november, viser Michael Böss, at nationsbygning og bevarelse af national enhed altid har haft en høj politisk prioritet for canadiske regeringer. Desuden demonstrerer han, at en lang række politikker – fra infrastruktur, økonomi og handel til udenrigspolitik, velfærd, kultur og integration – har haft som et af deres formål at skabe national identitet og styrke den nationale enhed og sammenhængskraft i et land med store geografiske, kulturelle, sproglige og religiøse forskelle siden dets grundlæggelse som forbundsstat i 1867.

Mere generelt argumenterer Michael Böss i afhandlingen for, at national identitet og fortsat nationsbygning er afgørende for, at nutidens stater kan fungere og overleve.

Michael Böss var initiativtager og leder 2007-2017 af Aarhus Universitets MatchPoints-konferencer, som bragte verdensberømte akademiske profiler som Francis Fukuyama, Robert Putnam og Fareed Zakaria til Aarhus. Han har været stifter og centerleder for Center for Irske Studier og Center for Canada-studier ved Aarhus Universitet og været præsident for en stor europæisk forskerorganisation.

Han gik på pension som 65-årig i 2017 for at kunne færdiggøre sin afhandling. Han har dog i den samme periode skrevet bøgerne Det digitale massemenneske og Identitet, der udkom i september og oktober i år. Han har i alt udgivet 20 bøger og flere hundrede artikler. Desuden har han været gymnasielærer, freelance medarbejder ved DR, samt politisk kommentator, kronikskribent, boganmelder og debattør på Berlingske, Jyllands-Posten, Kristeligt Dagblad, Holstebro Dagblad og Weekendavisen. Han har været og er stadig aktiv i en række bestyrelser for skole, uddannelse, kultur, kirke og samfund, deriblandt som formand for Museet for Religiøs Kunst i Lemvig.

Michael Böss er født i Ordrup nord for København og voksede op i Gelsted på Fyn og i Esbjerg. Han har boet i Holstebro siden 1980 og er gift med Anette Søe Böss med hvem han har to voksne børn.

/meja

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Naturen har det langt bedre end sit rygte

TTH Holstebro Herrer

TTH besejrede Mors-Thy i tredje test

Annonce