Annonce
Holstebro

Dobbelt så mange besøger naturlaboratoriet

Stadig flere får øjnene op for naturen og oplevelsesmulighederne ved Tvis Mølle Naturlaboratorium. Arkivfoto: Johan Gadegaard
Flere end 58.000 lagde sidste år vejen forbi Tvis Mølle Naturlaboratorium, der i efteråret udvides med to nye laboratorier.
Annonce

Tvis: - Vi er da utroligt glade for, at flere og flere finder ud i naturen og oplever naturlaboratoriet.

Sådan siger Helene Kiærskou, projektleder for Tvis Mølle Naturlaboratorium, der netop har fået besøgstallet for det forgangne år. Opsatte tællere dokumenterer, at godt 58.000 gæstede området. Det er mere end dobbelt så mange i forhold til 2018, da kommunen begyndte at udvikle laboratoriet, hvor der blandt andet er madpakkehus, bålplads, grill, naturstier og en  formidlingshave med urter og medicinske planter.

Annonce

Frivillige byder ind

Formålet er netop at få flere ud i den lokale natur.

- Det er lykkedes med de tiltag, der er lavet, og den aktivitet, som frivillige foreninger byder ind med, fortæller Helene Kjærskou. For eksempel har Vestjysk Orienteringsklub faste orienteringsposter i området, og spejdere og FDF'erne laver løb og skattejagter.

Sådan tælles de besøgende

Besøgstallene ved Tvis Mølle Naturlaboratorium kommer fra to tællere, der er placeret ved de to indgange til området ved parkeringspladsen. Tællerne registrerer hver gang en person går forbi. Erfaringstal viser, at i gennemsnit går alle ud og ind to gange. Derfor divideres antallet af hits med fire: herved fremkommer besøgstallet.

Samme metode er brugt for alle år:

2018: 27.432

2019: 41.945

2020: 58.510

- Disse offentlige/private partnerskaber er rigtig spændende, og det vil vi gerne dyrke endnu mere, siger projektlederen. Hun er overbevist om, at de begrænsede muligheder for andre aktiviteter i coronatiden har været med til at give flere gæster, men det øgede kendskab spiller også ind.


Det bliver to fantastiske rammer til undervisning og formidling til både skoler og undervisningsinstitutioner

Projektleder Helene Kiærskou om to nye laboratorier


- Formidlingshaven, der drives af en gruppe frivillige, byder også hele tiden på noget nyt, fortæller hun.

Annonce

To nye laboratorier

Helene Kiærskou ser med forventning hen til efteråret, hvor hun regner med at to læringsplatforme står klar: vandlaboratoriet og naturlaboratoriet. Nordea Fonden og Friluftsrådet har tilsammen doneret 4,6 millioner kroner til projekterne.

På grund af den øgede aktivitet og flere gæster ved Tvis Mølle og naturlaboratoriet er hastigheden på Tvis Møllevej blevet sænket fra 30 til 20 kilometer i timen. Foto: Lars Rask Vendelbjerg

- Vi er i dialog med rådgiverne, og når den sidste hånd er lagt på projekttegningerne, kommer det i udbud. Vi håber, det står klar til efterårsferien, og at det bliver to fantastiske rammer til undervisning og formidling til både skoler og undervisningsinstitutioner, siger Helene Kiærskou.

På grund af den øgede aktivitet i området og den afbrudte cykelsti, der indebærer at cyklister og bilister færdes sammen på den smalle vej, har teknisk udvalg besluttet at sænke farten fra 30 til 20 kilometer i timen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce