Annonce
Holstebro

Dobbelt så mange børn på Kunst Camp i år

Emma Lena Thomsen på 13 år er fra Borup på Sjælland. Hendes veninde, Johanne Lytje Kjær, der også bor i Borup, er i familie med underviser på Kunst Camp'en, Lotte KJær, og derfor er de to piger for andet år i træk taget fra Sjælland til Vestjylland for at være kreative i en uge. Foto: Morten Stricker
60 børn laminerer blomster, tegner, folder og klipper farvet papir, syr og laver tryk i disse dage på en Kunst Camp i Holstebro.

Holstebro: Da man på Kunst & Design-linjen under Dansk Talentakademi sidste år besluttede at holde en Kunst Camp for børn, var man glade for at få 28 tilmeldinger.

I år har 60 børn mellem otte og 14 år meldt sig til - og der er venteliste.

- Jamen, vi er da fuldstændig blæst omkuld, ler linje-asvarlig og leder af Kunst Camp'en, Lotte Kjær.

Annonce

Sammen med sanger og papirkunstner Cathrine Lervig, maler Theis Nikolaj Veile og seks studerende fra Kunst & Design-linjen underviser Lotte Kjær hver dag i denne uge i Huset for Kunst & Design.

Vigtigt med pauser

Der er fem værksteder - collage, planter, sy, tegne og tryk - og deltagerne får en dag i hvert værksted. Desuden er der "pauserum", hvor man kan lege med sugerør, lave små skulpturer, tegne eller noget fjerde.

Mathilde, Maria og Kathrine fra Struer er taget på Kunst Camp sammen i Holstebro, og torsdag tegnede de en stor tegning sammen. Foto: Morten Stricker

- Det er vigtigt, at de kan gøre det, de selv vil, og får nogle kreative pusterum. De har alle brug for at være sociale, men nogle har mere brug for at fordybe sig i den kreative proces end andre, forklarer Lotte Kjær.

Netop det med pauserne er godt, understeger en kreativ trio, som Dagbladet møder i deres "firkanthylder". Det er firkanter på gulvet, og hver elev har sin egen firkant til at lægge ting og sager i - akkurat som hvis man havde et skab.


Det er godt, at man kan holde pause, lige hvornår man vil.

Kathrine Hansen, ni år, Struer.


De tre piger er fra Struer og er taget på Kunst Camp sammen.

- Det er godt, at man kan holde pause, lige hvornår man vil, mener ni-årige Kathrine Hansen.

- Ja, og hvis man har et problem, kan man sige det, og så løser de tingene, siger Mathilde Lindholm Jürgensen, også ni år.

De "ting", der skulle løses, var, at pigerne fra starten ikke var kommet i samme værksted. Men så sagde de det - og blev sat sammen. Det er de godt tilfredse med.

Annonce

Stor efterspørgsel

- Jeg har været på sådan noget med kunst tre gange før. Jeg elsker at være kreativ, og her er jo mange flere materialer, end man har derhjemme, siger Maria Overgaard Nielsen, der er "så tæt på at være ti år, at jeg godt tror, du kan skrive det".

Veninderne er enige om, at dagens tegne-værksted har været det bedste - men det med at laminere blomster var nu også godt.

Til venstre 12-årige Lærke Buskjær Zakis fra Holstebro og til højre 12-årige Freja Brødbæk Hansen fra Vemb. Her laminerer de blomster i plante-værkstedet. Foto: Morten Stricker

Når der ikke lige er Kunst Camp, har Lotte Kjær torsdags- og lørdagsværksted for børn.

- Tilbuddene for de yngre grupper har haltet lidt, og nu kan vi mærke en enorm efterspørgsel. Alle her spørger, om vi ikke også laver noget til efteråret, siger Lotte Kjær.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Holstebro

Baby-butik flytter

Holstebro

Stak af med møntsamling

Annonce