Annonce
Erhverv

DLG-formand: Det er en helt anden verden i dag

DLG er ejet af de danske landmænd og håndterer blandt andet den høst, der kommer i hus. Samtidig har koncernen i årevis opkøbt virksomheder, der passede ind i strategien. Foto: Morten Pedersen
Annonce

Konkurrencesagen fra Tyskland, der er endt med at koste ejerne op mod en kvart milliard kroner, har naturligt vakt opsigt i DLG-koncernens bestyrelse. Det understreger bestyrelsesformand Niels Dengsø Jensen.

- Vi har fra bestyrelsens side kigget dybt ind i den sag. Det er vigtigt, at vi undgår den slags i fremtiden. Men hvis man ser på de procedurer, som vi har i dag sammenlignet med dengang, så er det en helt anden verden, vi kigger ind i, siger Niels Dengsø Jensen.

I december 2019 indgik BSL, et datterselskab til DLG’s store tyske grovvarevirksomhed Hage, en aftale med de tyske konkurrencemyndigheder i en sag om koordinering af priser på pesticidmarkedet. Sagen stammer tilbage fra før Hages opkøb af BSL, der havde virkning fra januar 2009. Flere af de store spillere i den tyske grovvarebranche var i øvrigt involveret.

DLG har i årevis jævnligt opkøbt virksomheder, der passede ind i grovvarekoncernens strategi, men man er undervejs blevet dygtigere til at gennemgå opkøbsmulighederne for fejl og mangler.

- Vi får foretaget meget grundige advokatundersøgelser, og dem, vi handler med, skal skrive under på, at der ikke er nogen sager. De hæfter for det, hvis der alligevel har været noget. Vi er meget mere komplekse og sofistikerede i vores værdifastsættelse af de virksomheder, vi overtager, siger Niels Dengsø Jensen.

- Vi underviser vores medarbejdere i, at de ikke må indgå i konkurrenceforvridende samarbejder med andre, siger DLG's bestyrelsesformand Niels Dengsø Jensen. Pr-foto
Annonce

Underviser ansatte

Samtidig arbejder DLG internt på at vige uden om en adfærd, der kan kaste milliardkoncernen ind i konkurrencemyndighedernes søgelys.

- Vi underviser vores medarbejdere i, at de ikke må indgå i konkurrenceforvridende samarbejder med andre. Det gør vi meget detaljeret og helt ude ved sælgerne, siger Niels Dengsø Jensen.

Bøden i Tyskland var på 218 millioner kroner, og dertil kommer sagsomkostninger. For at betale bøden måtte Hage gennemføre en kapitalforhøjelse, hvor DLG måtte bidrage med 119 millioner kroner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro

Faerch kæmper om plastprisen

Struer

Værtshuset Bubsi er nu åbent igen

Struer

Struer er næsten en smittefri ø

Annonce