Erhverv

Dispensation til stort sommerhus

Så stort vil huset på Libravej komme til at syne i landskabet. Visualiseringen indgår i politikernes beslutningsmateriale.
Politikerne er uenige om, hvorvidt det bør tillades at regulere terrænet under nyt sommerhus

Vejlby: Politikerne i Teknik- og Miljøudvalget blev splittede, da de mandag skulle tage stilling til et nyt sommerhus på Libravej i Vejlby.

Uenigheden stod om, hvorvidt det kan tillades at regulere terrænet, så det 250 kvadratmeter store sommerhus kan opføres. Et flertal af udvalgsmedlemmerne valgte at give dispensationen, da det vil betyde, at huset reelt bliver gravet ned. Den enlige SF'er i udvalget, Arne Noe, stemte imod, da han generelt er imod terrænreguleringer i området.

I dag ligger der allerede et hus på grunden, som ejeren ønsker at forny. Derfor har han i flere omgange forhandlet med kommunens administration om, hvordan det kan gøres. Forhandlingerne har også ført til, at de oprindelige planer om et 355 kvadratmeter stort hus er reduceret til et 250 kvadratmeter hus. Grunden er meget kuperet, men parterne er også blevet enige om, hvordan det højtliggende hus bedst passes ind i terrænet, og derfor anbefalede administrationen at give en dispensation til at regulere terrænet ned med til 1,5 meter ved husets nordside.

- Det er et ønske om at trykke sommerhuset ned i terræn på den pågældende placering. Det bør komme alle i området til gavn, og derfor var det et flertal af udvalgsmedlemmerne, der mente, at det ville være en god beslutning, siger formanden for udvalget, Steffen Damsgaard (V).

Arne Noe delte dog ikke den holdning:

- Det er et meget sårbart klitlandskab, der ligger tæt ved havstokken. Og huset, der skal bygges om, er et lille hus, der ligger højt i terrænet - og det vil man udskifte med et stort på 250 kvadratmeter, siger han.

Lokalplanen tillader kun terrænreguleringer på en halv meter, så derfor finder Arne Noe en dispensation til halvanden meter forkert.

- Oprindeligt er der kun opført små huse, der passer ind i landskabet. Den måde, man kan regulere det på, er ved ikke at tillade terrænreguleringer, siger han.

Steffen Damsgaard ser dog flere, store sommerhuse, når han kigger ud over terrænet og ser derfor ingen grund til at forhindre byggeriet af et 250 kvadratmeter stort hus, hvor ejeren endda har været villig til at tilpasse byggeriet til området.

Til gengæld var udvalget enig om, at forslaget om de tilhørende parkeringspladser bliver placeret for højt i terrænet. Derfor skal der gøres brug af et alternativt forslag, der vil placere dem på lavereliggende terræn.

0/0
Annonce
Erhverv

Århusianske iværksættere ryddede bordet ved prisfest

Erhverv

Dyb frustration: Nej til ny vej ind på Gimsinglundvej

Erhverv For abonnenter

Først tabte de selv 85 kilo - nu har de hyret manden bag til hele virksomheden

Erhverv

Åbner kontor i Struer: Dorte vil hjælpe små og mellemstore virksomheder

Erhverv For abonnenter

4 gode tips, hvis man ønsker at tabe sig

Erhverv For abonnenter

Godt for svinebønder - skidt for forbrugerne: Syge grise i Kina udløser eksplosive prishop

Prisen på svinefars til frikadeller og nakkekoteletter til grillen har taget et ordentligt spring opad i de seneste uger, og forklaringen skal findes i Kina. Sådan lyder det samstemmende fra de to største dagligvarekæder Coop og Salling Group. Hos Coop melder informationsdirektør Jens Juul Nielsen om prisstigninger på svinekød på 10 procent. I Salling Group, der står bag Bilka, Føtex og Netto, melder pressechef Kasper Reggelsen ligeledes om højere priser på produkter, der indeholder svinekød. Kina, som er verdens største producent og forbruger af svinekød, er lammet af den alvorlige afrikanske svinepest, der vurderes at have ramt næsten en tredjedel af den kinesiske produktion. - Det er på en trist baggrund, men det er en stor fordel for de danske svineproducenter, der har set en meget kraftig stigning i noteringen på svinekød, siger Klaus Kaiser, erhvervsøkonomisk chef i Seges, landbrugets videnshus i Aarhus. Efter katastrofalt lave priser i 2018, der kastede mange svineproducenter ud i konkurs, er prisen steget voldsomt siden nytår. Ved indgangen til 2019 fik en landmand 8,30 kroner pr. kilo gris, der blev leveret til slagterikoncernen Danish Crown. I denne uge lå prisen på 10,80 kroner, og mandag stiger den yderligere til 11,10 kroner pr. kilo. Det er en stigning på 34 procent siden nytår. - Vi skal tilbage til 2001 for at se en tilsvarende kraftig stigning, så det er helt ekstraordinært. Vi forventer også, at priserne vil forblive på et højt niveau og måske endda stige yderligere, inden man får styr på det i Kina, siger Klaus Kaiser.

Sydjylland

Direktør til minister: Væk med barrierer for biogas i lastbiler

Erhverv For abonnenter

Ausumgaard omlægger til økologisk planteavl

Sydjylland

Charmeoffensiv for en branche i bevægelse

Sydjylland

Det altid åbne værksted

Annonce