Annonce
Struer

Direktørskifte eller ej: B&O tilbage ved rødderne

Peter Kjeldbjerg ser frem til at være med til at byde den nye administrerende direktør på B&O velkommen til Struer. Arkivfoto: Morten Dueholm
Peter Kjeldbjerg ser stadigvæk B&O som en markant og afgørende samarbejdspartner i arbejdet med at gøre Struer kendt som Lydens By.

Struer: Tirsdagens direktørskifte på B&O påvirker ikke i nævneværdig grad humøret hos Peter Kjeldbjerg, som er chef for Lydens By-sekretariatet i Struer.

- B&O er en både markant og afgørende samarbejdspartner i arbejdet med at gøre Struer kendt som Lydens By, og vi er selvfølgelig påvirkede af om det går godt eller skidt.

- Gode nyheder fra B&O er også gode nyheder for Lydens By, konstaterer han.

Peter Kjeldbjerg vælger derfor at betragte nyheden om et direktørskifte efter de seneste nyheder om et kvartalsregnskab med et underskud på 106 millioner kroner på bundlinjen, som et nødvendigt onde.

- Det har formentlig været nødvendigt med et skifte på topposten, mener han og ser frem til at være med til at byde Kristian Teär velkommen til byen som Bang & Olufsens nye administrerende direktør.

For hvor andre ser et B&O på vej væk med indskrænkninger i arbejdsstyrken og et galopperende frasalg af bygninger, så virksomheden også fylder langt mindre end tidligere på det fysiske plan i byen, bemærker Peter Kjeldbjerg, hvordan B&O i voksende grad har engageret sig i en udvikling af mange af de lokale initiativer i Struer.

- Jeg synes, at de er begyndt at dyrke virksomhedens rødder lidt mere, siger han og nævner blandt andet det tætte samarbejde, som B&O har haft med lydkunstfestivalen Struer Tracks og det fortsatte samarbejde med Struer Kommune og Lydens By omkring Run to The Beat.

Der ud over er B&O også gået aktivt ind i et forsøg på at trække både iværksættere og andre virksomheder med kompetencer og udviklingsmuligheder inden for lyd og akustik til byen med en aktie i det nye Sound Hub Denmark.

- På den måde er B&O bestemt ikke på vej væk. Snarere tværtimod, mener Peter Kjeldbjerg.

- B&O har i løbet af de seneste par år involveret sig i udviklingen i Struer på en helt anden måde end nogensinde før, vurderer han med et håb om, at det er en tendens, som vil fortsætte under den nye direktør, når han kommer til byen.

Annonce

På den måde er B&O bestemt ikke på vej væk. Snarere tværtimod.

Peter Kjeldbjerg, Lydens By, Struer

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Det var kun de pæne ord

I de seneste år har folketingspolitikerne fra mange partier nærmest stået i kø ved Høfde 42, hvor de har lovet, at der skulle ske noget, og de ville foreslå, der skulle mange penge af til oprensningen. På samtlige vælgermøder på Lemvigegnen op til det seneste folketingsvalg var der ikke et eneste parti, der ikke mente, der skulle sættes penge af, og det skulle være nu. Ikke mindst partier, som i dag er en del af regeringsgrundlaget, har været i offensiven for at fortælle, at her var de i front, og de ville arbejde for pengene til ikke blot Høfde 42, men alle generationsforureningerne i Danmark. Så kom finanslovforslaget. Og hvad indeholdt det? Ikke en krone til Høfde 42 endsige til andre af generationsforureningerne. Skuffende må man sige - ja, vel nærmest utroværdigt. Når man nu har fået magt til at gøre, som man har agt, så er det sølle, at man prioriterer anderledes, end hvad man har sagt, da det gjaldt om at skaffe stemmer til valget. Men det viser endnu en gang, at når det kommer til toppolitik på Christiansborg, så fylder det ikke meget, hvad der optager sindene i de dele af landet, der ligger langt væk fra Christiansborg. Derfor er man måske heller ikke så overrasket. Høfde 42-problematikken er flere gange tidligere sendt til hjørnespark, når der skulle findes penge - uanset de mange gyldne ord, der er blevet sagt på forhånd. Men måske troede man mere på det denne gang, fordi også Region Midtjylland havde taget teten og sat penge af til, at nu skal der ske noget, inden klimaudfordringerne gør, at depotet bliver oversvømmet med flere storme og stigende vandstand. Men heller ikke regionsrådsmedlemmerne kunne påvirke deres egne partiers topfolk til at prioritere det at få ryddet op. Og hvad lyder svaret så, når man spørger politikerne om, hvad der nu skal ske? Jo, de vil arbejde hårdt på, det kommer på næste års finanslov. Hvem er det lige, der vil tro på, at det så vil ske? Det kræver en ualmindelig stor optimisme.

Erhverv

Ny chef i spidsen for lokal bank

Annonce