Annonce
Struer

Direktørskifte eller ej: B&O tilbage ved rødderne

Peter Kjeldbjerg ser frem til at være med til at byde den nye administrerende direktør på B&O velkommen til Struer. Arkivfoto: Morten Dueholm
Peter Kjeldbjerg ser stadigvæk B&O som en markant og afgørende samarbejdspartner i arbejdet med at gøre Struer kendt som Lydens By.

Struer: Tirsdagens direktørskifte på B&O påvirker ikke i nævneværdig grad humøret hos Peter Kjeldbjerg, som er chef for Lydens By-sekretariatet i Struer.

- B&O er en både markant og afgørende samarbejdspartner i arbejdet med at gøre Struer kendt som Lydens By, og vi er selvfølgelig påvirkede af om det går godt eller skidt.

- Gode nyheder fra B&O er også gode nyheder for Lydens By, konstaterer han.

Peter Kjeldbjerg vælger derfor at betragte nyheden om et direktørskifte efter de seneste nyheder om et kvartalsregnskab med et underskud på 106 millioner kroner på bundlinjen, som et nødvendigt onde.

- Det har formentlig været nødvendigt med et skifte på topposten, mener han og ser frem til at være med til at byde Kristian Teär velkommen til byen som Bang & Olufsens nye administrerende direktør.

For hvor andre ser et B&O på vej væk med indskrænkninger i arbejdsstyrken og et galopperende frasalg af bygninger, så virksomheden også fylder langt mindre end tidligere på det fysiske plan i byen, bemærker Peter Kjeldbjerg, hvordan B&O i voksende grad har engageret sig i en udvikling af mange af de lokale initiativer i Struer.

- Jeg synes, at de er begyndt at dyrke virksomhedens rødder lidt mere, siger han og nævner blandt andet det tætte samarbejde, som B&O har haft med lydkunstfestivalen Struer Tracks og det fortsatte samarbejde med Struer Kommune og Lydens By omkring Run to The Beat.

Der ud over er B&O også gået aktivt ind i et forsøg på at trække både iværksættere og andre virksomheder med kompetencer og udviklingsmuligheder inden for lyd og akustik til byen med en aktie i det nye Sound Hub Denmark.

- På den måde er B&O bestemt ikke på vej væk. Snarere tværtimod, mener Peter Kjeldbjerg.

- B&O har i løbet af de seneste par år involveret sig i udviklingen i Struer på en helt anden måde end nogensinde før, vurderer han med et håb om, at det er en tendens, som vil fortsætte under den nye direktør, når han kommer til byen.

Annonce

På den måde er B&O bestemt ikke på vej væk. Snarere tværtimod.

Peter Kjeldbjerg, Lydens By, Struer

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Det er bare kaos

Nu nærmer tiden sig, hvor de skal til at findes en afgørelse på Brexit i Storbritannien, og man kan jo kun konstatere, at der stort set er kaos i det politiske system i det britiske parlament. Sjældent har en parlamentarisk uoverskuelig situation været udstillet så tydeligt, som det sker i øjeblikket, og det kan godt være, at debatterne i Underhuset er særdeles underholdende. Men konstruktive er de under ingen omstændigheder, og der er tilsyneladende ingen, der føler et ansvar for at finde en demokratisk afgørelse. Det kunne hænge sammen med det valgsystem med kun én vinder i hver valgkreds, som man praktiserer i det britiske, og det gør, at der er kold luft mellem partier og kandidater. Det er i en en sådan situation, man priser sig lykkelig for det danske demokrati, hvor vi da kan komme ud for meget, der giver politiker-lede. Men der findes som regel altid en forhandling og en løsning. Her hjælper det, at der er en god tone mellem politikere og partier, så selv om tonen kan - og skal - være skarp, så er der respekt for hinandens synspunkter, og der er venskaber på tværs af partiskel. Ja, det siges jo, at de værste politiske fjender, man har, de kommer fra ens eget parti, fordi man kæmper om de interne positioner. Det har vi jo været vidner til her efter valget, når vi lige kigger på Venstre. Det vigtige for Danmark og EU er, at det britiske kaos ikke breder sig til kontinentet. Så længe briterne ikke kan blive enige, så er det vel ok at udskyde Brexit endnu en gang. Men det er ikke en sjov situation for danske virksomheder og ikke mindst fiskere, at vi stå i denne situation, hvor man nødvendigvis må forberede sig på noget, man ikke ved, hvor ender. Som du kunne læse i vores søndagsavis, så er den helt gal for fiskerne, da de om få uger kan være forment adgang til britiske farvande, hvor en stor del af fiskeriet foregår. Det giver kamp om de resterende fiskepladser og indtægtsnedgang.

Annonce