Annonce
Navne

Direktøren: Jeg bliver helt sikkert ikke lykkeligere af at købe en hurtigere bil eller et større hus

Onsdag den 1. juli har Mogens Christensen været ansat i Borbjerg Sparekasse i et kvart århundrede. Arkivfoto: Johan Gadegaard
Mogens Christensen er - som Borbjerg Sparekasse - bundsolid. Hans bedste investering til dato er et sommerhus og den dårligste... den findes simpelthen ikke.
Annonce

Borbjerg: Han er en af landets bedste bankdirektører, ifølge branchens egne ranglister, har kendt den samme kvinde igennem 37 år og kun skiftet arbejdsplads to gange, siden han med kun ni års folkeskole og en efg blev elev i Sparekassen Balling.

Bundsolid, er nok det ord, der er mest dækkende for Mogens Christensen, der 1. juli kan fejre 25 års jubilæum i Borbjerg Sparekasse, som næste år fejrer 150 års jubilæum.


Dengang købte man ny bil, hvis man kunne. Nu lader man være med nogle ting, fordi man kan.

Mogens Christensen, direktør og 25 års jubilar i Borbjerg Sparekasse.


Hvad er den bedste investering, du selv har lavet?

- Sommerhuset. Her nyder vi at være. Det er lidt simpelt, og man er helt sig selv og falder bare til ro, siger Mogens Christensen.

Og den dårligste?

- Der skal nok have være nogle, men jeg husker ikke på dem, siger direktøren med et smil.

Annonce

Byttede ofte biler

Som ung byttede han dog bil ofte - noget mange nok ville mene, kan være en dårlig investering. Men det gik aldrig helt galt. Han tømte aldrig kontoen fuldstændig.

- Dengang købte man ny bil, hvis man kunne. Nu lader man være med nogle ting, fordi man kan, siger Mogens Christensen lidt eftertænksomt.

Han er fan af de gamle dyder om at sætte tæring efter næring og ikke slå større brød op, end man kan bage.

- Jeg bliver helt sikkert ikke lykkeligere af at købe en hurtigere bil eller et større hus, siger direktøren.

Hvad kommer det af? Selv peger han på en god opdragelse og opvækst i Jebjerg, som midterbarnet med forældre, der drev landbrug med blandt andet 12 tønder land med tulipanløg. Begge forældrene mistede han, inden de fyldte 50 år.

- Så lærer man at klare sig, siger Mogens Christensen, der dengang var 18-19 år, godt i gang med uddannelsen og købte sit første hus til en sum af 385.000 kroner.

Hvad oplever du som den største ændring indenfor banksektoren i de seneste 37-38 år?

- Man kommer ind i branchen, fordi man synes, det kunne være rigtig interessant at snakke med og rådgive kunder, men nu kan der i perioder være hele uger, hvor jeg slet ingen kundemøder har, fordi jeg er optaget af at administrere. Det er rystende, hvor meget tid, det stjæler.

Men det har jo vist sig at være nødvendigt at holde bankerne mere i ørerne?

- Historien har vist, at nogen træder ved siden, men problemet er, at man strammer reglerne for alle. De, der trådte ved siden af, er væk, mens de, der er tilbage, straffes. Det gøres i omvendt rækkefølge, synes Mogens Christensen, direktør for Borbjerg Sparekasse.

Mogens Christensen

Født i 1963 i Salling.

Har gået ni år i folkeskole, syv år i Jebjerg og to år i Breum.

Udlært i Sparekassen Balling, hvor han blev i fem år og avancerede fra assistent til overassistent, fuldmægtig og souschef. Videre til Sparekassen Faaborg på Fyn, først som fuldmægtig på kreditkontoret, så likviditetschef, souschef i Odense og dernæst erhvervskundechef i Assens. Ansat som souschef i Borbjerg Sparekasse i 1995 og har siden 2003 været direktør.

Gift med Birgitte, som er kundemedarbejder i et andet pengeinstitut. De mødte hinanden i 1983 og har sammen datteren Ditte Marie på 26, der bor og arbejder i Kolding og er udlært markedsføringsøkonom.

Interesser: Går på jagt og ynder at sysle med forskelligt håndværksarbejde i sin fritid. Blandt andet han lige lagt en træterasse ved familiens sommerhus på Draget på Sydthy, ligesom han med lidt hjælp selv har sat forældrenes gamle Fiat-traktor i stand.

Receptionen i anledning af 25 års jubilæet er grundet Covid-19 flyttet fra 3. juli til 11. september og holdes i hallen i Borbjerg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro

Faerch kæmper om plastprisen

Struer

Værtshuset Bubsi er nu åbent igen

Struer

Struer er næsten en smittefri ø

Annonce