Annonce
Holstebro

Direktøren der blev socialdemokrat: Jeg kan ikke udstå uretfærdighed

- Jeg synes, det er det helt rigtige sted. Socialdemokraterne har et stærkt hold, de har en stærk politik, og det er en god platform for at arbejde med de ting, som jeg mener, jeg har at byde ind med, siger Per Vinther Møller. Foto: Morten Stricker.
I det meste af 30 år har han været direktør i store fødevarevirksomheder. Nu kaster Per Vinther Møller sig ind i kommunalpolitik som socialdemokrat.

Holstebro: Han kan ikke udstå uretfærdighed.

Og han kan ikke forstå behovet for at fylde folk ned i små firkantede kasser, der skal definere dem.

- Er det virkelig så usædvanligt? svarer Per Vinther Møller på spørgsmålet, om det ikke er det forkerte parti, som han har valgt at stille op for til kommunalvalget.

Den klassiske politiske tænkning har i mange år været, at erhvervsledere overvejende var borgerlige. Topdirektører i endnu højere grad.

Men enten er Per Vinther Møller ikke klassisk - eller også skal de gængse lærebøger bare opdateres. Efter en lang karriere som direktør på blandt andet kyllingeslagteriet i Vinderup, da det stadig hed Rose, hos Jensens Foods i Struer og medinvestor i Dansk And, har han nu valgt at kaste sig ind i kommunalpolitik som socialdemokrat.

- Jeg har altid været drevet af en høj retfærdighedssans. Jeg kan ikke udstå uretfærdighed. Åbenlyse uretfærdigheder kan gøre mig så rasende, at jeg næsten ikke kan være i mig selv. Og i de virksomheder jeg har stået i spidsen for, har vi også haft en stærkt social profil. På den måde synes jeg ikke, at mit partivalg er så usædvanligt, siger Per Vinther Møller.

Annonce

Det er ikke en modsætning

Han fortæller, at han er vokset op i et hjem, hvor begge forældre var socialdemokrater med en stærk social profil og fokus på at behandle alle ordentligt og redeligt.

- Det har jeg taget med mig i mit videre liv.

Men fra at have været øverste direktør i millionvirksomheder til at synge højt fra arbejdersangbogen, er der ikke et stykke vej til det?

- Nu er det jo blevet meget populært at synge igen. Jeg ser det altså ikke som en modsætning, insisterer Per Vinther Møller:

- Jeg synes, det er det helt rigtige sted. Socialdemokraterne har et stærkt hold, de har en stærk politik, og det er en god platform for at arbejde med de ting, som jeg mener, jeg har at byde ind med.

Ny kandidat

Navn: Per Vinther Møller

Alder: 63 år

Profession: Direktør hos Eliza Chokolade

Privat: Bor i Mejrup. Gift med Pia Møller og har tre børn der er flyttet hjemmefra - og er lige blevet farfar for første gang.

Stiller op for: Socialdemokratiet

Det er blandt andet på erhvervspolitikken.

- Jeg tror, at det vil være sundt at få nogle folk med min erhvervserfaring med ind i byrådsarbejdet. Det handler blandt andet om at sikre gode udviklingsvilkår for erhvervslivet. Vi har et stærkt erhvervsliv. Men det kan blive stærkere, og det har vi brug for, siger Per Vinther Møller.

Hvis det er så naturligt, hvorfor så først stille op nu, hvor du er 63 år?

- Det handler mest om, at når man er topdirektør, så er man det 24 timer i døgnet. Det er ganske enkelt ikke muligt at finde tiden til det. Nu er jeg et sted i mit arbejdsliv, hvor jeg stadig er direktør og medejer af en virksomhed, men i noget mindre skala, og nu mener jeg at have tiden til det, siger Per Vinther Møller.

Annonce

Pas børnene lokalt

Ud over erhvervspolitikken så brænder Per Vinther Møller også for Mejrup, hvor han er bosat, og hvor han blandt andet har været formand for borgerforeningen.

- Vi har behov for gode skoler og en stærk infrastruktur, hvor der er pasningsmuligheder, børnehaver og vuggestuer for vores mindste borgere, og at dette integreres, hvor skoler udbygges, eller der sælges grunde, så man kan få sine børn passet lokalt. Det gælder for hele kommunen.

- Vores område er kendetegnet ved, at lokalsamfund er stærke, og der er mange ildsjæle, som trækker meget store læs til gavn for os alle. Det skal fastholdes, og der skal være en stærk dialog fra lokalsamfundene til kommune - hvor man bliver hørt, siger Per Vinther Møller.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce