Annonce
Ulfborg/Vemb

Direktør-stilling på Nr. Vosborg lynbesat: Vi har ikke behøvet at slå det op

Helle Sigh begyndte per 1. januar som kulturkonsulent ved Holstebro Kommune. Den 15. augst tiltræder hun som ny administrerende direktør for Fonden Nr. Vosborg. Arkivfoto: Johan Gadegaard
På trods af, at der ikke har været et offentligt stillingsopslag ude, er det gået hurtigt med at finde ny administrerende direktør i Fonden Nr. Vosborg.

Vemb: Det er gået hurtigt i Fonden Nr. Vosborg, der til dagligt driver herregården ved Vemb, med at finde en ny administrerende direktør, efter at Trine Jakobsen sidst i maj meldte sin opsigelse. For 18. juni - tre uger efter - er den nye direktør blevet fundet i 44-årige Helle Sigh.

- Det er da gået hurtigt. Men det har jo også været af hensyn til den kommende ferieperiode, og skulle vi igennem en omfattende proces, så kunne vi hurtigt komme hen til, at det ikke kunne lade sig gøre at få enderne til at hænge sammen, siger Bjørn Albinus, formand i fonden, med henvisning til, at Trine Jakobsen stopper som direktør den 15. august - samme dag overtager Helle Sigh nu posten.

Fondens formand fortæller, at man i forbindelse med ansættelsen ikke har haft et offentligt tilgængeligt stillingsopslag ude.

- Grunden til, at vi ikke har slået det op er, at det er blevet omtalt så bredt - og at pressen jo har skrevet, at søgeprocessen er gået igang - det er at betragte som et opslag. I forbindelse med Trines afgang fik vi en lang række stærke ansøgninger, så vi har ikke behøvet at slå det op, siger han.

Formanden vil ikke ud med præcist hvor mange ansøgninger man har fået til stilingen. Men det er "en snes-stykker," siger han og understreger, at der har forelagt et konkret stillingsopslag, som udelukkende er blevet udleveret til de ansøgere, der har henvendt sig.

Den kommende direktør glæder sig til at komme igang med arbejdet på den historiske herregård:

- Det er en udfordring, som jeg glæder mig rigtig meget til, siger Helle Sigh.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Det er med at komme i gang

I både Holstebro og Lemvig kommuner har sundhedshuse været en vigtig del af dagsordenen de seneste år, ikke mindst fordi sygehuset i Gødstrup ligger langt væk, og der skal være nære sundhedstilbud. Samtidig gør situationen omkring de praktiserende læger det nødvendigt, at der nytænkes. Den tid er forbi, hvor der sidder en enkelt læge i en enkelt praksis. Ja, det går så længe, de nuværende læger fortsætter. Men når de stopper, kan de umuligt skille sig af med deres praksis, fordi ingen nye læger vil sidde alene. Derfor er det en god idé med et godt fagligt klima med flere praktiserende læger og gerne i et miljø, hvor der er mange andre sundhedsfaglige ekspertiser. Det har været naturligt at diskutere disse ting i Holstebro og Lemvig, fordi man enten har et forhenværende eller snart får et forhenværende sygehus, og man derfor i forvejen har en dialog med regionen omkring disse ting. Struer Kommune er vel mest sammenlignelig med Lemvig, når vi taler kommunestørrelse, og som vi har kunnet læse i aviserne i sidste uge, så er der også her akutte udfordringer med at få besat lægepraksis. I søndagsavisen blev regionen spurgt til udfordringen, og her var opfordringen, at man i Struer snarest får sat sig sammen, så man netop kan skabe sådan et sundhedshus med flerlægepraksis, så man får skabt det miljø, der skal til, for at man bevarer de sundhedsfaglige tilbud i byen. OK, der er ikke så langt til Holstebro fra Struer, som der er fra Lemvig. Men alligevel er det vigtigt for købstaden, at man bevarer disse tilbud "hjemme". Derfor må kommunen hurtigst muligt tage initiativ til at følge opfordringen fra regionen. Få de praktiserende læger og regionen engageret i at finde sådan et sted, hvor der kan skabes et sundhedscenter, og få diskuteret, hvad der kan være i det af kommunale, regionale og private initiativer. Og det er med at komme i gang. Erfaringen viser, at det tager rigtig lang tid både at finde samarbejdet, indholdet, men så sandelig også en finansiering, hvor det kræver store investeringer på flere års budgetter, før man har et økonomisk grundlag. Og så skal regionen også overbevises om, at der skal findes penge. Det tager også tid.

Annonce