Annonce
Kultur

Direktør om frivillige arkiver: Det bliver ikke det samme som før

Jannie Würtz Sløk, leder af Lokalhistorisk Arkiv, er blandt de opsagte medarbejdere. Når hendes opsigelsesperiode er forbi om ni måneder, vil hun have været på på Lokalhistorisk Arkiv i Holstebro i 32 år. Foto: Morten Stricker
De lokalhistoriske arkiver i Holstebro og Vinderup skal overlades til frivillige, der endnu ikke er fundet. - Vi har været nødt til at handle, siger direktør.
Annonce

Holstebro: En sparerunde ved De Kulturhistoriske Museer i Holstebro Kommune er gået hårdt ud over Lokalhistorisk Arkiv i både Holstebro og Vinderup, der for eftertiden skal drives af frivillige.

- Jeg tror ikke, man kan erstatte de veldrevne arkiver, vi har i dag, og som er superværdifulde for os. Men vi er nødt til at prøve, erkender direktør for De Kulturhistoriske Museer i Holstebro, Ingeborg Svennevig.

Sagen er nemlig den, at museer står til at tabe mellem 1,5 og 8 millioner kroner som følge af corona-krisen, forklarer direktøren:

- Beløbets størrelse afhænger af, om vi kommer i gang igen denne sommer og indtægterne herfra. Vi har mange ansatte, der har været her i lang tid. De er alle vidunderlige, dygtige og særdeles engagerede, men det betyder også, at de har en lang opsigelsesperiode, og derfor har vi skullet handle så tidligt.

Ryger tabet over tre millioner kroner, vil det også koste næste år, tilføjer direktøren. Der er søgt om hjælpepakker, men de vil formentlig kun kaste mellem 200.000 og 400.000 kroner af sig, vurderer museet.

Annonce

En træls situation

Holstebro Museum siger farvel til syv medarbejdere - seks afskediges og den person, der bemander arkivet i Vinderup, går på pension.

- Ingen besparelse er god. Der er ingen her på museet, der ikke laver noget eller ikke er engageret. Jeg kan godt forstå, at folk er ærgerlige. Det er virkelig en træls situation, siger Ingeborg Svennevig.

Har du frivillige, der er klar til at tage over?

- Nej. Det arbejde er vi slet ikke gået i gang med endnu på grund af den nuværende situation med corona. Når vi engang møder ind på arbejde igen, er det noget, jeg skal tale med Jannie (Würtz Sløk, nu afskediget leder af arkivet i Holstebro), museumsforeningen og frivillige om. Det samme gør sig gældende med parallel-situationen med arkivet i Vinderup. Også her skal vi have snakket fremtid - og med kommunen, siger Ingeborg Svennevig og tilføjer:

- Vi har en lang historie med frivillige på Hjerl Hede, og de kan bare noget andet. Men det bliver med arkivet ligesom med denne corona-situation: Der er en verden på den anden side, og den er ikke den samme. Den skal måles ud fra en anden målestok.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport For abonnenter

Syv ting skal fikses, før Holstebro Idrætspark er klar til divisionsfodbold: Formand håber, det giver anledning til at fikse endnu flere

Navne

Dødsfald: den kunstglade frisør

Annonce