Annonce
Erhverv

Direktør: Derfor skød jeg 25 millioner kroner ind i Gråkjær

Vi har fået en god start på det nye regnskabsår med overskud de første måneder og en positiv udvikling i ordrebeholdningen i såvel erhvervs- som i landbrugsafdelingen, siger Gråkjær. Arkivfoto.
- Vi har altid brystet os af at have en stærk egenkapital og gode kreditvurderinger. Det måtte ikke sættes over styr, siger John Gråkjær.

Holstebro: Der var ingen, der prikkede ham på skulderen og bad ham det.

Ingen banker, der krævede det, eller bestyrelsesmedlemmer, som ønskede det.

Det var direktør John Gråkjærs egen beslutning, at han i begyndelsen af året hentede 25 millioner kroner op af egen lomme og skød det ind i Gråkjær Holding A/S for at afbøde de værste konsekvenser af et rædselsfuldt år:

- Det er aldrig sjovt at tabe penge. Men da vi havde ærgret os over det, så var min egen konklusion også, at nu skulle vi videre.

- Vi har altid brystet os af at have en stærk egenkapital og gode kreditvurderinger. Det er vigtigt i forhold til vores samarbejdspartnere - det er vigtigt i forhold til vores renommé - og det er specielt vigtigt for vores handlefrihed på det marked, som vi opererer i, forklarer John Gråkjær.

Han satte sig i begyndelsen af året til rette i direktørstolen i eget selskab - igen. Og her kunne han konstatere, at der var meget, der gik godt - men også meget, der ikke levede op til firmaets egne forventninger.

Resultatet blev på bundlinjen et minus på 30 millioner kroner.

- De 25 millioner kroner, som jeg skød ind, var for, at vi ikke skulle begynde det næste regnskabsår med at være bagud. Vi ville have en god start, siger John Gråkjær.

Annonce

Pengene bliver

De 30 millioner kroner kroner havde Gråkjær Holding A/S tabt på landbaserede fiskeopdrætsanlæg og et dårligt år for landbruget i 2018.

Konkurser og manglende finansiering af projekter samt lave afregningspriser gav udfordringer for hele landbrugsbranchen. Høsten 2019 og de nu forbedrede afregningspriser har dog været godt for dansk landbrug, så det giver grund til optimisme for såvel salg som omsætning og resultat i Gråkjær Landbrug.

- Vi har fået en god start på det nye regnskabsår med overskud de første måneder og en positiv udvikling i ordrebeholdningen i såvel erhvervs- som i landbrugsafdelingen, siger Gråkjær.

Har du så planer om at trække pengene ud igen, når egenkapitalen er forbedret?

- Det er ikke noget, som jeg har spekuleret over. Jeg mente, at der var brug for indskuddet, og nu ser vi så fremad, siger John Gråkjær.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce