Annonce
Sport

Dina har brugt lang pause på at jagte de små procenter

- Vi har ligget og kørt en del rundt for at sparre med forskellige boksere. Det har vi skruet op for i forhold til normalt, for at jeg kan få noget mere kampfornemmelse i kroppen, forklarer Dina Thorslund. Foto: Morten Stricker
Verdensmester Dina Thorslund går ind til lørdagens VM-forsvar mod serbiske Nina Radovanovic med flere våben i arsenalet, end da hun for lidt over et år siden senest var i ringen.
Annonce

Struer: En rigtig bokser glemmer aldrig følelsen af at stå i ringen.

Men Dina Thorslund skal være den første til at indrømme, at den kunne stå klarere i hukommelsen. Når hun sent lørdag aften går ind mod ringen i Struer Energi Park vil det være 455 dage siden hendes seneste kamp, hvor Struer-bokseren i Horsens slog australske April Adams og forsvarede sit VM-bælte.

- Det er lang tid og det er mest en ting som timingen, det går ud over, når der er så længe i mellem man bokser en rigtig kamp. Det der millisekund, man skal reagere på for at undvige et slag, det sidder måske ikke helt i skabet, fordi man har tabt lidt af den følelse i kroppen, som man ikke kan træne sig til. Den man kun får af at stå i en rigtig boksekamp, fortæller Dina Thorslund.

Netop kampformen er noget af det, bokseren og hendes træner Thomas Madsen har haft fokus på. Siden hun blev professionel i oktober 2015 har Dina Thorslund maksimalt haft omkring et halvt år mellem hver kamp, denne gang er der gået 15 måneder og dermed har der skulle graves dybere for at finde den rigtige kampform.

- Vi har ligget og kørt en del rundt for at sparre med forskellige boksere. Det har vi skruet op på i forhold til normalt, for at jeg kan få noget mere kampfornemmelse i kroppen, siger Dina Thorslund.

Annonce

Crossfit som våben

En anden nytænkning, som ikke var i spil før hendes første 14 professionelle kampe, er crossfit. En del af den lange coronapause er blevet brugt på at supplere bokse- og løbetræning med den fysisk hårde træningsform.

- For mig har det givet mig noget mere udholdenhed, som kan være værdifuldt i de sidste omgange af en kamp, ligesom jeg har fået lidt mere styrke i nogle bestemte situationer, som forhåbentligt giver mig en fordel, forklarer Dina Thorslund.

Hold dig opdateret på livebloggen

Hvis du ikke er en af de 500, der nåede at få billetter til boksebraget i Struer Energi Park, kan du følge med i livebloggen fra Dina Thorslunds kamp på avisens hjemmeside.

Dina Thorslunds kamp mod Nina Radovanovic forventes at gå i gang omkring klokken 22.30.

Dermed følger bokserens træning en af de helt store tendenser i international topsport. 'Marginal gains', som på dansk kan oversættes til jagten på de små procenter.

- Hvis jeg kan finde to procent der og tre procent der, så kan det pludselig blive til en hel del og gøre mig til en bedre og stærkere bokser, siger Dina Thorslund.

Annonce

Vil savne tilskuerne

Tidligere har der været cirka 1500 tilskuere på plads, når Dina Thorslund har bokset på hjemmebanen i Struer, men lørdag bliver tallet kun 500.

For Dina Thorslund, der virkelig nyder at bokse foran hjembyens publikum, er det ærgerligt at coronavirusen har sat en kæp i hjulet i forhold til at lukke flere ind til arrangementet. Men hun garanterer, at hun vil bruge den energi hun får fra dem, der trods alt møder op.

- Der er jo ikke rigtigt noget at gøre ved det, det er sådan det er. Men selv om der kun kommer 500, så er jeg sikker på, at de nok skal løfte mig inde i ringen, siger Dina Thorslund.

Udover hovedkampen mellem Dina Thorslund og Nina Radovanovic kan publikum i Struer se frem til at opleve den kroatiske sværvægtsstjerne Filip Hrgović, Mikkel Kessler-lærlingen Oliver Zaren og en håndfuld talentfulde unge danske boksere.


Vi har ligget og kørt en del rundt for at spare med forskellige boksere. Det har vi skruet op på i forhold til normalt, for at jeg kan få noget mere kampfornemmelse i kroppen.

Dina Thorslund.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro

Taxa-selskab gået konkurs

Annonce