Annonce
Sport

Dina er snart klar til ny kamp

Dina Thorslund er på vej i ringen til endnu en kamp. Foto: Johan Gadegaard

Struer: Det har været længe undervejs, men nu ser det ud til, at der venter en ny kamp for Dina Thorslund. Det skriver Struer Nyheder.

Det bliver efter jul, at kampen skal bokses, og det bliver formentlig i Struer, fortæller bokseren til hjemmesiden.

Senest Dina Thorslund var i aktion var tilbage i juni, hvor hun besejrede australske April Adams i Horsens. Stod det til hende, så ville hun gerne have haft den næste kamp noget før, end det bliver tilfældet.

- Jeg var stillet i udsigt, at jeg hurtigt skulle i kamp igen. Det kom jeg jo så ikke, men måtte holde formen vedlige, så jeg har ikke hverken været i byen eller noget. Jeg skulle være klar, når det var, så går der et halvt år og så kunne jeg ligeså godt have trappet ned i et par måneder bagefter, siger Dina Thorslund til hjemmesiden.

Ifølge træner Thomas Madsen, bliver den næste kamp den største til dato for Dina Thorslund, og han vil ikke udelukke, at hun rykker en vægtklasse op fra super-bantam til fjervægt.

- Det er dét, det lugter af lige nu, siger Thomas Madsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

De æreløse

Det er let at blive forarget. Det er endda berettiget at blive forarget, vred og måske endda også opgivende, når man i gårsdagens avis læser om, hvordan næsten fire ud af ti piger med anden etnisk herkomst oplever negativ social kontrol fra familie, venner og andre i deres omgangskreds. Selv efter flere generationer i Danmark, er der piger og drenge, der ikke selv kan få lov til at vælge deres ægtefælle, som ikke må gå ud med ""danske" venner og fortsæt selv listen af uhyrligheder. Det burde være enhver ung mand eller kvindes ret selv at bestemme, hvem de vil leve deres liv med, hvem de vil gå i seng med eller hvilken uddannelse, de vil have. Men forargelsen og vreden gør bare ingen forskel; Den ændrer ikke på noget. Derfor er det også ros værd, at Integrationsrådet nu går ind kampen mod social kontrol, der stortrives blandt specielt børn og unge af anden etnisk herkomst. Det handler om at give de unge mennesker mulighed for at få hjælp - og give dem mod til at stå op mod omgivelsernes krav om, at skulle leve livet på en speciel måde. Når 37 procent af piger med minoritetsbaggrund mener, at de er udsat for en form for negativ social kontrol i forhold til valg af kæreste og ægtefælle, mens det gælder for 24 procent af drengene, så har vi som samfund et stort problem. Men det er også et problem, der ikke kan løses med flere penge. I sidste ende kræver det, at de unge mennesker selv siger fra overfor tåbelige krav om at gifte sig med den rette, gå med tørklæde, og hvad der ellers kan blive stillet krav om. Det er de unge - uanset etnicitet og religion - der selv må tage kampen. Samfundet skal herefter være klar til at bakke op og samle op. Der er i den grad brug for mønsterbrydere, der viser, at det ikke har en pind med ære at gøre at efterleve familien eller omgivelsernes urimelige krav. Det til gengæld æreløst at tvinge nogen til at gifte sig mod deres vilje, forhindre dem i at gå til fester, sport eller vælge uddannelse - uanset om det er religiøst funderet eller har rod i en tradition, der ikke hører hjemme i Danmark anno 2019.

Annonce