Annonce
Sport

Dina er i sit livs form, men det vigtigste mangler

Dina Thorslund tager sig en kort pause under torsdagens træning. Foto: Morten Stricker
Der bliver arbejdet på livet løs i træningslokalet for Struer-bokseren Dina Thorslund. Efter eget udsagn har hun aldrig været i så god form, som hun er i øjeblikket, men hun ved endnu ikke, hvornår hun skal bokse, og det er frustrerende.
Annonce

Struer: De er ikke altid enige om, hvor mange omgange Dina har tilbage af hver øvelse. Dina Thorslund og træner Thomas Madsen er til gengæld helt enige om, at bokseren aldrig har stået skarpere, end hun gør lige nu.

- Det er ikke fordi, at jeg ikke er kommet med 100 procent de andre gange, men omstændighederne afgør, hvad de 100 procent er. Den her gang har jeg ikke haft nogle distraktioner, og jeg har virkelig kunne passe min træning, siger Dina Thorslund, som inden tidligere opgør har skulle forholde sig til både eksamensskrivning og husrenovering.

Når hun denne mørke og regntunge torsdag eftermiddag endnu engang har fundet vej ned til den kælder, hvor Struer Bokseklub har hjemme, er det med et mentalt og et fysisk overskud, som hun ikke har haft før.

Træningen er den samme, som den altid har været. En opvarmning, forskellige slagkombinationer mod sandsækken og en omgang sjipning til sidst. Denne her gang har Dina Thorslund dog også forsøgt sig med nye tiltag for at variere træningen en smule.

- Jeg har været til crossfit, som er en helt anden måde at træne på. Det er med til at flytte mig fysisk, og jeg kan blandt andet mærke, at jeg får en bedre balance af det, siger Dina Thorslund.

Dina Thorslund

Født 14. oktober 1993 i København

Debuterede 28. februar 2015, hvor hun slog tjekkiske Petra Podraska i Hamborg.

Siden er det blevet til et hav af sejre, og hun har vundet samtlige 14 opgør, som hun har optrådt i. Heraf seks på knockout.

Senest forsvarede hun sin titel hos WBO-forbundet i Super-bantamvægt, da hun i juni besejrede australske April Adams i Horsens.

Inden Horsens-kampen boksede hun tre opgør i Struer Energi Park, som alle blev vundet efter samtlige ti runder.

Annonce

Frustrerende

Det er grundformstræning, som den står på for Dina Thorslund i disse uger, når hun er nede i bokseklubben.

- Det er den basale træning, man laver, inden man kender sin modstander, forklarer Thomas Madsen om den forholdsvis trivielle træning, og tilføjer at det er først omkring seks uger inden kamp, at man begynder at sparre med andre boksere, som minder om den type, man skal møde.

Dina Thorslund har hverken fået en dato eller en modstander endnu. Den eneste melding hun har fået, det er at kampen bliver "i starten af det nye år" og så går der meget vedholdende rygter om, at kampen bliver bokset i Struer eller omegn.

- Jeg har fået flere datoer at vide, men så bliver det pludselig lavet om. Det er sindssygt irriterende, siger Dina Thorslund, som ofte bliver spurgt ind til det, når hun møder folk.

Hun ved dog ikke meget mere end alle andre, og det frustrerer hende. Modstanderen er sådan set ikke det vigtigste, men hun vil rigtig gerne have en dato.

- Det er det, der giver mig motivationen. At jeg har en decideret dato, jeg kan forberede mig til, og jeg så ved, at den dato er endemålet. Det er dér, jeg skal stå skarpt, og der jeg skal præstere, siger Dina Thorslund.

Annonce

Give tilbage

Der har været snak om både mexicansk, argentinsk og canadisk modstand. Der har været endnu mere snak om, at kampen skal bokses i Struer eller omegn, og selvom det ikke er officielt bekræftet, så er der i hvert fald ingen, der afkræfter det.

Skulle formodningen om en Struer-kamp vise sig at holde stik, så ville det bestemt ikke gøre bokseren noget.

- Det er efterhånden en tryg hjemmebane, og det ville også være fedt at blive ved med at give noget tilbage til hele byen og kommunen, som er rigtig gode til at støtte mig, siger Dina Thorslund.

Hjemmepublikummet har efterhånden vænnet sig til, at Dina Thorslund nok skal sejre. Et potentielt nederlag i den kommende kamp, er da heller ikke noget, som overhovedet fylder noget hos den sejrsvante bokser, men hvis det skulle nå dertil, er hun ikke tvivl om, hvordan hun vil reagere.

- Jeg ville have det sindssygt stramt med det, for jeg er virkelig en dårlig taber. Jeg tror, at jeg ville få lyst til en revanchekamp med det samme. Det kommer selvfølgelig også an på, hvordan man taber en kamp, for hvis man bare møder en bedre bokser, er det jo fair nok, men jeg ville godt nok blive irriteret, hvis det var en eller anden dum fejl, som kostede sejren, siger Dina Thorslund, mens hun i øvrigt sjipper på livet løs.

Noget der ville gøre de fleste for forpustet til at snakke, men den hårdtslående bokser kan sagtens føre en samtale imens.

Endnu et eksempel på hvor glimrende formen er i disse dage, nu mangler hun bare en modstander og en dato.

Sønnen Adrian er beskæftiget med pokemon-spil i baggrunden, mens Dina gør klar til næste punkt i dagens træning. Foto: Morten Stricker
Der bliver tæsket løs på sandsækken, mens et hold af juniorboksere er ved at varme op i baggrunden. Dem er Thomas Madsen også træner for. Foto: Morten Stricker
"Tid... Tid," lyder det jævnligt fra træneren, så Dina Thorslund har overblik over, hvornår der skal bokses, og hvornår der er pause. Foto: Morten Stricker
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Fund af corona-virus i hunde og katte: Fødevarestyrelsen afliver katte på minkfarm

Annonce