Annonce
Erhverv

Din skuffe gemmer på en hemmelighed: Du har fire millioner, du kan hjælpe handelslivet med

Der er liv i gågaden igen. En måde at sikre omsætning lokalt er at benytte de mange gavekort, der blev solgt før jul. Finder man et i skuffen, men er i tvivl om beløbet, kan saldoen tjekkes på holstebro-handel.dk eller via den QR-kode på bagsiden af kortet. Arkivfoto: Morten Stricker
Gemt i skuffen eller jakkelommen ligger en hjælp, butikslivet efter en svær nedlukning har mere brug for end nogensinde før: Gavekortet. De får nemlig ikke del af pengene, før gavekortet er brugt.

Holstebro-Vinderup: Du kender det måske. Du er på jagt i skuffen efter papir, pas eller pastiller, og i stedet finder du et gavekort.

Det havde du glemt alt om.

Hvilken værdi har det - er det næste, du spørger dig selv om.

Svaret er fire millioner kroner.

Det er det beløb, Sparxpres har opgjort gavekortene til handelslivet i Holstebro (3,85 millioner kroner) og Vinderup (150.000 kroner) til at have.

- Der er kun én ting at sige: Brug det! Samtidig støtter man også lokalt, siger kundechef hos Sparxpres, Benny Jensen.

Værdien er på sin vis højere end de fire millioner.

Med et ubrugt gavekort hjælper man nemlig ikke de enkelte forretninger.


Det er klart, at det er vigtigt for butikkernes skyld, at man altid benytter sit gavekort, fordi det er lig med omsætning. Længere er den ikke.

Henrik Amby Jensen, medindehaver, Sport24.


- Et gavekort er en investering i det lokale handelsliv, men det er først i det øjeblik, man bruger det ude i butikkerne, at pengene rent faktisk går til dem, forklarer handelschef for Holstebro Handelsstandsforening, Jens Kristian Larsen.

Opfordringer er særlig aktuel, fordi butikkerne har været nedlukket og muligheden for at benytte gavekortet ikke har været muligt - samt at beløbet er usædvanligt højt grundet den store opbakning, man så op mod jul.

Alene fra sit kontor plejer Jens Kristian Larsen at sælge for en kvart million. Før jul var det beløb i stedet på knap én million kroner, og sidste år blev der i alt solgt gavekort i Holstebro for knap seks millioner kroner.

- Nu hvor vi har solgt rigtig mange gavekort, er det også ekstra vigtigt, at man finder dem og støtter lokalt ved at få sat ild til de gavekort, opfordrer Jens Kristian Larsen.

Medindehaver af Sport24 i Holstebros gågade, Henrik Amby Jensen, var en af mange forretninger, som i mandags igen fik lov til at åbne. Kunderne har dog ikke stået og viftet med gavekort.

- Det har i højere grad handlet om at få byttet varer. Jeg vil tro, at vi har modtaget fire-fem gavekort, men vi plejer at modtage en del, og det skal nok komme senere, siger han.

- Det er klart, at det er vigtigt for butikkernes skyld, at man altid benytter sit gavekort, fordi det er lig med omsætning. Længere er den ikke. Og så går det jo begge veje: Det er ikke kun et middel til at støtte butikslivet, men også at gøre noget godt for sig selv, tilføjer Henrik Amby Jensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Dantrafo kom godt ud af 2020

Coronavirus

Vil du alligevel have AstraZeneca-stik? Regeringen vil se om droppet vaccine kan tilbydes danske borgere

Annonce