Annonce
Debat

Diktatur i Hjerm? Venstre fører an

Anne Kirstine Bøge Petersen. Pressefoto

Læserbrev: Når man går ind under Facebooksiden ” Politik i Hjerm”, så møder man fredag den 10. september Thomas Danielsen, Venstres folketingsmedlem, derefter Tim Pindstofte, Venstres kandidat i Struer til KV 21, ja og så igen Thomas Danielsen og så videre og så videre -  igen og igen de samme personer og begge to Venstrepolitikere.

Spørgsmålet er, om der kun er Venstrefolk i Hjerm, og spørgsmålet er, om vi her har med et lokalområde at gøre, som har indført et et-partisystem, som vi kendte det fra Østblokken, nærmere bestemt som i det tidligere DDR?

Vi kan blive i tvivl om, at vi har den samme forståelse af demokrati. Den, som vi kender fra Østblokken, og som Venstre med deres udelukkelse af andre partier er eksponent for, eller den, som vi er vokset op med, hvor det er vigtigt, at alles synspunkter bliver hørt.

Ja, det spørger man sig selv om, og man bliver bestyrket i den antagelse, når man erfarer, at borgerforeningen den 25. oktober inviterer kandidater til at stille op til et vælgermøde i Hjerm, men vel og mærke kun, hvis et parti har en kandidat fra lokalområdet Hjerm, der opstiller til KV 21 i Struer.

Annonce

Man må uvægerligt spørge sig selv om, hvad er demokrati for Venstre?

Vi kan blive i tvivl om, at vi har den samme forståelse af demokrati. Den, som vi kender fra Østblokken, og som Venstre med deres udelukkelse af andre partier er eksponent for, eller den, som vi er vokset op med, hvor det er vigtigt, at alles synspunkter bliver hørt. Et demokrati, hvor vi også inddrager minoriteterne, som et parti, som for eksempel SF, de Radikale eller Ny Borgerlige, er i en politisk sammenhæng.

Borgerforeningen og Venstre er i deres gode ret til at holde vælgermøder, og hatten af for, at de vil give hinanden mulighed for at høre, hvad politikerne har at sige om deres holdninger. Det, der gør os urolige, er, når de kun inviterer dem, der stiller op i lokalsamfundet. Hvordan kan man gå til sådan et møde og forvente at få en nuanceret debat? Hvordan skal førstegangsvælgere forholde sig, når de kun får input fra et begrænset antal af partier? Nå ja, det er jo netop kendetegnende for diktatoriske systemer, at man udøver censur og udelukker personer og partier med en afvigende holdning end ens egen til at nå ud og deltage i den offentlige debat.

Annonce
Holstebro

Der har allerede været rift om boliger, selvom de først står klar til sommer: Vi fik en telefonstorm

Vestjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Lørdagens coronatal: 358 blev konstateret smittet det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Holstebro For abonnenter

Parkinsons-ramte Gunner må selv betale sin genoptræning - flytter han over kommunegrænsen, er den gratis

Søndag ifølge chefredaktøren For abonnenter

Det er muligt, at vi ikke har brug for en læge, men vi ringer ikke til lægevagten uden grund

Erhverv

Ledigheden er helt i bund: - Jeg kan ikke huske, at der har været så få uden arbejde

Kultur

Hvorfor er det 'kun' kvinder, der benytter biblioteket?

Erhverv

Lundme i knibe: Da kvinden i hans liv flyttede ind, fulgte katten med

Sport For abonnenter

Superligadrømmen er blevet til en divisionsdrøm i barndomsklubben

Debat

Debat: Lad os holde Madspildsdag hver dag

Navne

Ny festival: - Jazz er jo også at skylle en whisky ned, mens man hygger sig med musikken

Danmark For abonnenter

Fem børn mistede deres mor: 35-årige Nanna døde på sin søns fødselsdag

Sport For abonnenter

Minut for minut: To mål af Mirsad sikrede HB alle tre point i Fuglebakken

Kultur For abonnenter

Iben fra Tjørnevej har hovedrolle i ny Netflix-serie, der vises i over 190 lande: - Jeg kan ikke huske den casting, der sikrede mig rollen

Leder For abonnenter

De tomme lægebiler er en pinlig historie for regionen

Annonce