Annonce
Sport

DHF offentliggør VM-regnskab efter kritik

Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
DHF har fået kritik for ikke at offentliggøre regnskabet bag håndbold-VM i januar og har nu ombestemt sig.

Dansk Håndbold Forbund (DHF) har besluttet at offentliggøre regnskabet for VM i 2019. Det siger formand Per Bertelsen til Politiken forud for forbundets årlige repræsentantskabsmøde på lørdag

DHF afviklede VM-turneringen gennem den almennyttige forening DHF Event. Dermed kunne forbundet opnå momsfritagelse for sine indtægter. Til gengæld ville overskuddet, som forbundet tidligere har anslået til omkring 30 millioner kroner, være bundet til breddehåndbolden.

- Vi har ikke tidligere gjort brug af at fortælle, hvordan tingene omkring arrangementerne hænger sammen, men det har vi så tænkt os, at vi vil gøre fremover, siger Per Bertelsen til Politiken.

Meldingen står i kontrast til hans svar i Politiken 23. januar, hvor formanden sagde: "Det samlede regnskab for DHF Event, som er den forening, hvor VM 2019 bliver afviklet, bliver ikke offentliggjort. Vi gør dog det, som vi også har gjort ved mesterskabet i 2014, at vi offentliggør overskuddet fra mesterskabet."

Den melding mødte kritik fra både kulturminister Mette Bock (LA) og formanden for Danmarks Idrætsforbund, Niels Nygaard.

De var begge bekymrede over, at pengestrømmene bag VM-turneringen var skjult for offentligheden, selv om kommuner, regioner og andre offentlige instanser samlet havde støtte begivenheden med 17,5 millioner kroner.

- Det vil klæde DHF Event at lægge deres regnskaber frem offentligt, sagde kulturministeren dengang til Politiken om DHF's ønske om at skjule pengestrømmene bag det offentligt støttede arrangement.

I Danmarks Idrætsforbund er administrerende direktør Morten Mølholm glad for, at foreningsregnskabet for VM 2019 nu bliver lagt frem. Og han så gerne, at det samme kommer til at ske for regnskaberne for mændenes EM 2014 og kvindernes VM i 2015.

- DHF må selv finde ud af, hvad de vil. Det skal vi som udgangspunkt ikke blande os i. Men jeg vil samtidig sige, at det helt principielt er vores holdning, at der skal være åbenhed om den slags ting. Uanset, hvornår regnskaberne så er fra. Det gør ingen forskel, siger DIF-direktøren.

DHF har endnu ikke taget stilling til, om regnskaberne for mændenes EM 2014 og kvindernes VM i 2015 også skal offentliggøres.

/ritzau/

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Kuk i den kommunale økonomi

I løbet af den kommende måneds tid vil byrådspolitikerne i alle de tre nordvestjyske kommuner træffe en lang række beslutninger, som vil få afgørende indflydelse på din hverdag, når der skal lægges budgetter for den kommunale husholdning i 2020 og frem til 2023. I Struer sker det, når byrådet i løbet af de kommende par dage er samlet til et budgetseminar, hvor de kommer til at bokse med regneark og budgetter for alt det, der har indflydelse på din hverdag. Det er alt fra hullerne i fortovet til plejen af dine børn eller dine forældre. Udgifter til skoler og driften af kulturinstitutioner, investeringer og anlægsudgifter, hvis der skulle være ønsker om for eksempel nye omklædningsrum i den lokale boldklub. Det kan derfor virke en smule paradoksalt, at den kollektive opmærksomhed i langt højere grad er rettet mod landsdækkende temaer som for eksempel formandsskiftet i Venstre. Det er byrådspolitikerne, du skal henvende dig til, hvis det er forhold i din hverdag, det gælder. Det helt store spørgsmål er så, om de har mulighed for at indfri dine ønsker. Nationalbankens direktør, Lars Rohde, udtalte i går, at den danske økonomi er både robust og inde i et historisk opsving. Samfundsøkonomien kører på skinner med lav rente, kun ganske få arbejdsløse og lav inflation, så du får mere og mere for pengene. I den kommunale økonomi ser det bare anderledes dystert ud for byrådspolitikerne i både Struer og Holstebro. Dybøl Mølle maler ikke helt, som den skal, når det gælder fordelingen af de kollektive goder og bidragene til fællesskabet, og kommunerne kæmper for at få enderne til at nå sammen. I Holstebro har det medført, at der nu er fremsat konkrete forslag om en skattestigning på 0,3 procent. I Struer vil borgmester Niels Viggo Lynghøj (S) ikke afvise tanken om at bevæge sig i samme retning. Udgangspunkt må dog stadigvæk være, at politikerne sikrer sig, at borgerne kan føle sig trygge ved de kommunal velfærdsydelser uden at skulle dreje skatteskruen yderligere i bund.

Annonce