Annonce
Sport

DHF byder på fire EM-værtskaber med Norge og Sverige

Sådan så det ud, da de danske håndboldherrer vandt VM-guld i Herning i 2019. Nu går DHF efter EM-værtskabet i 2026 og 2028. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
DHF vil have flere EM-slutrunder til Danmark og har sammen med Norge og Sverige søgt om både 2026 og 2028.

Tilbage i december var Danmark vært for EM i kvindehåndbold. Og står det til Dansk Håndbold Forbund (DHF), så skal der meget mere EM-håndbold til landet de kommende år.

DHF har sammen med Norge og Sverige budt på værtskabet for både mændenes og kvindernes EM-slutrunder i såvel 2026 som 2028. Det fremgår af Det Europæiske Håndboldforbunds (EHF) hjemmeside.

Der er altså tale om bud på fire forskellige EM-slutrunder - mændenes i januar og kvindernes i december i henholdsvis 2026 og 2028.

Det er første gang nogensinde, at de tre skandinaviske lande byder sammen på værtskabet.

Kvindernes EM i december 2020 skulle være afviklet i fællesskab mellem Danmark og Norge, men coronarestriktionerne i Norge gjorde, at hele slutrunden endte på dansk grund.

I buddet på slutrunder i 2026 og 2028 fremgår det, at Herning, København, Aarhus og Kolding er i spil som mulige værtsbyer.

Buddene på henholdsvis kvindernes og mændenes slutrunder minder meget om hinanden, men der er forskel i placering af finaleweekenden.

For mændenes lægges der op til, at den skal foregå i enten København eller Herning, mens kvindernes ditto skal afvikles i Oslo.

I 2019 var Danmark vært for mændenes VM, og det endte i en stor dansk triumf med guld til Mikkel Hansen og co. Den titel genvandt holdet i Egypten tidligere i år.

Om fire år har Danmark også et stort værtskab, når man sammen med Norge og Kroatien lægger halgulv til VM 2025.

/ritzau/

Bud på mændenes slutrunder
Bud på kvindernes slutrunder
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Struer For abonnenter

Kristian efterlod sig millionformue efter langt og nøjsomt liv - nu får plejehjemmets venner de sidste 720.000 kroner af arven

Holstebro

Se video: Sygeplejersker på gaden for at forklare sig - derfor strejker vi nu

Annonce