Annonce
Holstebro

DGI og Holstebro Kommunes familiekoncept ruller videre - ti nye familier søges

DGI og Holstebro Kommunes Familie-Fælleskab-Fritids-projekt er blevet rigtig godt modtaget af deltagerne. Den 10. september håber man at indlede et nyt forløb med ti familier. Foto: Jens Hasse
Syv idrætsuvante børnefamilier i Vinderup fik i foråret motion, sund kost og nye bekendtskaber ind i deres hverdag. Nu fortsætter projektet Familie-Fællesskab-Fritid i Ulfborg.

Holstebro: Projekt Familie-Fællesskab-Fritid, som Holstebro Kommune og DGI Vestjylland med støtte fra Sundhedsstyrelsen står bag, henvender sig især til idrætsuvante familier, der ikke har netværk og sociale relationer via foreningslivet.

Familien Stabel var en af familierne i Vinderup, og far Jens fortæller.

- Dette projekt har hele pakken, og det har været helt fantastisk for os. Vi kan tage direkte fra arbejde til dette forløb, som indeholder både motion og aftensmad. Vi glæder os hver gang, vi skal afsted, og vi går derfra med et smil hver gang, siger Jens Stabel i en pressemeddelelse fra DGI.

Jens og resten af familien var i foråret en del af et 18-ugers forløb i Vinderup, og til september er det familier i Ulfborgs tur til at blive hjulpet godt på vej.

Annonce

Ti nye familier

Tirsdag den 10. september er man klar til at tage imod ti nye familier på Vestjydsk Fritidscenter i Ulfborg, hvor familierne skal mødes hver tirsdag. Derfor søger Holstebro Kommune og DGI Vestjylland nu efter ti familier, der kunne tænke sig at være med i projektet.

Forløbet kører frem til den 28. januar, og familierne deltager helt gratis i projektet.

Baggrunden for projektet Familie-Fællesskab-Fritid er Holstebro Kommunes status som visionskommune i samarbejde med DGI og DIF. Formålet er at få flere til at bevæge sig samt understøtte foreningslivet i at skabe gode rammer for bevægelse. Familie-Fællesskab-Fritid er støttet af Sundhedsstyrelsen, og der er derfor fokus på anbefalinger fra netop Sundhedsstyrelsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Prisen for teknologivirksomhedernes indtog

Jysk Fynske Medier, som også står bag udgivelsen af denne avis, offentliggør i dag, at koncernen lukker ugeavisen "Vinderup Avis". Lukningen sker som en direkte konsekvens af et faldende annoncemarked, som i flere år været med til at underminere grundlaget for at drive lokal, annoncefinansieret avis. Det er rigtig ærgerligt for lokalsamfundet, når der ikke længere er plads til avisen. Ligesom det er ærgerligt, når isenkræmmeren, bageren eller posthuset lukker på grund af for lav omsætning. Der er ikke noget positivt at sige om lukningen af avisen, som har sine rødder langt tilbage i 1900-tallet. Men for avislæsere og vogtere af det lokale demokrati og den lokale sammenhængskraft er Vinderup heldigvis stadig godt hjulpet. Vinderup ligger lige i smørhullet, hvor to medievirksomheder fortsat driver deres aviser. Dagbladet Holstebro udkommer selvsagt i området, ligesom Skive Folkeblad også interesserer sig for den del af Holstebro Kommune. Desuden kommer de to store ugeaviser Holstebro Onsdag og Skive Folkeblads "Midt på ugen" i området. Så vi kan godt pakke det værste sortsyn på nærdemokratiets vegne lidt til side. Men udviklingen vidner om, at der er sket et skred. Når annonceomsætningen flytter til det digitale område, flytter langt størstedelen desværre også ud af landet. I 2018 stod Google og Facebook alene for 61 procent af den digitale, danske annonceomsætning. Og modsat omsætningen i danske medievirksomheder, bruger Google og Facebook ikke deres penge til at skabe indhold, som styrker demokrati og sammenhængskraft i lokalområdet. Derfor har vi set en massiv konsolidering på ugeavismarkedet gennem flere år. I større byer, hvor der før var flere selvstændige aviser, er der kun en tilbage, og de mindste har det svært. Vinderup Avis udkommer for sidste gang om en uge, men Vinderup er stadig en vigtig del af Holstebro Kommune og en helt selvfølgelig del af dette dagblads dækningsområde.

Holstebro

Tvis skal vokse ud mod motorvejen

Annonce