Debat

DF går for vidt i sin detailstyring af public service

Mikael Arendt Laursen

Public service: Dansk Folkeparti har enormt travlt med at detailstyre public service-medierne. Først kritiserede partiet DRs udmøntning af medieaftalen og public service-kontrakten. Så var det galt, at sportsnyhederne på DR1 er væk i hverdagene. Så var det galt, at DR ikke fyrede nok i København. Og nu vil Dansk Folkeparti stramme kravene til, hvor i landet vinderen af FM4 (i øjeblikket Radio 24syv) skal placere sine medarbejdere.

Dansk Folkeparti udfordrer både direkte og indirekte armslængdeprincippet. Det virker som om, at partiet vil noget, der ganske enkelt ikke er muligt. Med mindre at Dansk Folkeparti ønsker at gøre DRs generaldirektør Maria Rørby Rønn og Radio 24syvs direktør Jørgen Ramskov til marionetter for partiet?

Vi har et udfordret, men dog velfungerende armslængdeprincip, fordi vi ikke ønsker hverken russiske tilstande i public service-medierne. Vi har brug for stærke og frie, ikke-kommercielle public service-mediehuse i Danmark. Men de skal ikke lade sig føje af bestemte politiske partier. Ellers havner vi i samme suppedas som Rusland med Putin, der styrer store landsdækkende og internationale tv-stationer med meget hård hånd. Intet godt kommer ud af det.

Hvis ærinde går Dansk Folkeparti, når det kræver, at FM4 skal sparkes langt ud af hovedstaden? Partiet har ret på ét punkt: I begyndelsen var Radio 24syv en lokalradio for københavnere. Men billedet er helt anderledes i dag: Flere jyder end københavnere lytter til Radio 24syv, og Radio 24syv når flere jyder end P1. Man kan selvfølgelig tænke, at det kan gøres bedre. Men så er det måske det, man skal satse på: At stille krav om bred geografisk udbredelse i stedet for at stille formkrav til, hvordan et uafhængigt public service-medie skal organiseres. Vis nu de professionelle mediefolk tillid til at lave public service-indhold for hele landet!

0/0
Annonce
Læserbrev

Miljø. Ryd op ved Høfde 42

Læserbrev

Ulven. Umuligt at sikre store naturarealer

Leder For abonnenter

Godt set af Jyden i Bur

Leder For abonnenter

Valgplakater eller ej

To valg står for døren. Partimedlemmerne har haft rigtig travlt med at hænge valgplakater op til begge valg, så i denne tid er der ekstremt mange valgplakater, når man bevæger sig rundt ikke blot i bybilledet, men også når man kører på landevejene, hvor landmænd har lagt jord og halmballer til nogle meget store nogle af slagsen. Der er kamp om de bedste placeringer, og der konkurreres flittigt i at gøre dem så iøjnefaldende som muligt, og det ses ofte ved, at der hænger et meget stort antal plakater af den samme kandidat inden for et lille område. Har det nogen effekt? Ja, det kan jo nok diskuteres længe, men det kan ikke afvises, at det påvirker usikre vælgere, hvis der hænger et meget stort antal plakater for den samme kandidat, da det jo giver det indtryk, at der er en voldsom opbakning. Skal vi afskaffe dem? Nej, der er en god dansk valgtradition, som sætter kulør på den demokratiske proces. Men derfor kan man jo godt diskutere måden, det gøres på. Og det gør nogle så. Valgplakaterne giver ofte anledning til debat. Senest har det socialdemokratiske byrådsmedlem Lars Stampe fra Holstebro, været ude med, at der er for mange, og at de er lavet af miljøfarligt plastik. Han vil have dem samlet på dertil indrettede standere, så de ikke pryder hver en lygtepæl. Har han ret i, at de er produceret af miljøfarligt plastik, så er der en del partier, der har et problem, da de i deres valgkamp har fokus på netop miljøet og bekæmpelsen af overforbruget af plastik. Har man det som budskab, så må man selvfølgelig gribe i egen barm og finde et andet materiale til disse plakater. Problemet med de gamle af træ og pålimede plakater var jo, at et regnvejr kunne være særdeles hård ved disse plakater. Men skal der være dertil indrettede standere til plakater? Det ville i givet fald tage det "sjove" af plakaterne. Det er jo netop fantasien, der gør, at det kan være morsomt at se på plakaterne. Selvfølgelig skal de ikke hænge ulovligt, hvor der er mange, der hænger alt for tæt på vejkryds med risiko for trafiksikkerheden. Men skulle det hele sættes i system, så går det spændende af det, og så kan man lige så godt lade være. Vi ser ofte en kritik fra nogle partier om, at der er andre, der breder sig alt for meget. Det er klart, da der er små partier med få medlemmer til at gøre arbejdet og få penge til at betale, der føler sig trynet af de store med mange medlemmer og dermed penge og plakater. Men det er jo lige som spillets regler. Og når reglerne overholdes, så er plakaterne en del af den danske valgkultur.

Læserbrev

Ytringsfrihed. Fjernelse af blasfemiparagraffen - et udslag af politisk opportunisme

Læserbrev

EU. Ja til EU's kerneværdier – nej til fælles EU-skatter

Læserbrev

Valg. Now you see me, now you don't

Annonce