Annonce
Læserbrev

Detailhandel. Det handler om at være dygtig

John Jønsson. Pressefoto

Debat: Lige meget hvor man vender sig hen, så går udviklingen stærkt i disse år. For eksempel har internettet og udbredelsen af smartphones, så vi kan komme på nettet hvor-som-helst og når-som-helst, betydet utroligt meget for både vores arbejdsliv og for vores fritid. De færreste af os tænker nok videre over det i hverdagen, men den teknologiske udvikling har også vendt op og ned på den måde, som mange erhvervsdrivende tænker forretning på.

Kunden har altid ret, lyder et gammelt ordsprog. En variant af det ordsprog er, at man skal være der, hvor kunden er. Og er kunden i det virtuelle univers, så skal man også være der. Hos Bager- og Konditormestre, som helt enkelt er brancheorganisation for de danske bager- og konditormestre i Danmark, er vi fuldt ud klar over, at der skal mere end godt brød og håndværk til for at klare sig godt som bager i dagens Danmark. Fra 2005 til 2018 er antallet af danske bagerbutikker faldet fra 1200 til 755. Det er en trist tendens, som vi har set over en årrække. Nogle af lukningerne skyldes helt enkelt, at en række bagermestre ikke har fokuseret nok på at udvikle forretningen. Bagermestre og alle andre der i øvrigt arbejder med detail, skal have blik for forretningsudvikling og konstant følge med tiden. Og der er mange gode eksempler at lære noget af. Man skal for eksempel ikke tjekke Facebook ret længe, for at finde bagere som på en sjov og spændende måde direkte henvender sig til kunderne om, at nu er denne lækre kage eller dette lækre brød klar til at blive spist. Lækre billeder og en sprød tekst skal der til.

I det hele taget bliver dansk detail dygtigere og dygtigere på alle parametre. Og det skal kunderne være glade for, for det kommer i sidste ende kunderne til gode i form af det bedste produkt til den bedste pris.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

Nye afsløringer af sjusk og rod: Kommunens kort betalte for værtshusbesøg, boksebilletter og Apple Watch

Leder For abonnenter

Den socialdemokratiske pølsefabrik

Politik er sjældent kønt. Som den tidligere tyske rigskansler Bismark sagde: "Jo mindre folk ved om, hvordan man laver pølser og politik, jo bedre sover de." Det er sikkert ikke helt forkert. Der er næppe mange, der har fået væsentligt meget mere tillid til landets politikere efter at have set den mail, som blev lækket fra Socialdemokratiet omkring de forestående forhandlinger om en ny kommunal udligningsordning. Her fremgår det, at finansministerens særlige rådgiver sammen med to ledende medarbejdere i AIA (Socialdemokraternes informationskontor red.) skal stå for ”historier på Venstre (…) på baggrund af svar fra forhandlinger og andet”.” Med andre ord; regeringens folk skal angribe Venstre på sociale medier og i rigtige medier, mens man samtidig forhandler med dem. Man fristes naturligvis til at spørge, hvorfor dog begynde at angribe sin forhandlingspartner, mens man forsøger at lande en aftale i et fortroligt rum? Men det svar får man aldrig som et rigtigt svar, der giver nogen objektiv mening uden for Christiansborgs tykke mure. Sådan er politik åbenbart bare. Sådan er det at lave pølser. Nu er Socialdemokraterne næppe ene om at have strategier for, hvordan man bedst mulig nedgør og forsøger at ydmyge sine politiske modstandere. Man kan dog med rette undres over, at det skal ske ved at bruge skattebetalte personlige rådgivere og statsfinansierede partiapparater til at lave smudskampagner. I tilfældet Socialdemokraterne kan det desuden virke helt overflødigt. Modsat Venstre har partiet jo vist, at det faktisk godt kan lade sig gøre at have en et-parti regering, der ikke hele tiden balancerer på randen af sammenbrud. Læg dertil at oppositionen anført af Venstre satdig virker som om, at den ikke har nogen form for selvstændig politik. Det værste i mail-sagen er dog, at udligningsreformen faktisk er rigtig vigtig for kommunerne, der hver dag forsøger at levere den mest borgernære service til landets borgere. De har fortjent en mere seriøs indgang til udligningsspørgsmålet end et stykke absurd politisk skuespil anført af Socialdemokraterne.

Annonce