Annonce
Struer

- Det summede af liv i hele byen

Struer Racing Festival er for alle aldre og alle biltyper. Fotos: Morten Stricker

Struer: Som det var tilfældet hos den nye Dansk Elbil Festival, var der også ganske godt gang i den hos den mere rutinerede Struer Racing Festival, der for fjerde gang blev afholdt her i weekenden.

- Der var mange mennesker fordelt godt over hele dagen, og det fungerede rigtig godt, siger den lokale arrangør og racerkører, Morten Dons, som kan se flere fordele ved at holde racingfestivalen samtidig med et andet event.

- Jeg synes, det har været med til at løfte hele arrangementet. De tilbagemeldinger jeg har fået, har i hvert fald været, at det summede af liv i hele byen - både i gågaden, på Værftet og hos os, siger han.

Annonce
Det er sjov at køre stærk.

Lokale støtter lokalt

Morten Dons er derfor bestemt ikke afvisende over for igen engang at holde Struer Racing Festival sammen med en partnerfestival.

- Ambitionen er jo, at det skal være større, og der er da også allerede nogle lokale, som har budt ind med, at de gerne vil være med til at løfte det her til det næste niveau, så nu må vi se, hvordan det kan strikkes sammen, siger han.

De lokale racerkørere Mikkel O. Pedersen og Morten Dons har begge valgt, at en del af de penge, de lørdag fik kørt ind på deres highspeed-ture skal gå til to lokale institutioner.

Mikkel O. Pedersen har valgt Broen i Struer og Morten Dons ungdomsskolen i Struer, hvor han selv har gået.

- De har et hold med "benzin i blodet", hvor jeg selv brugte en del tid, da jeg var i den alder. Det er et hold, hvor de kører gokart, så her var en mulighed for mig til at give lidt igen, siger Morten Dons.

Uden mad og drikke dur helten ikke.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Øjenåbner: Håndtryk var så vigtigt

Landet over er kommunerne ved at gennemføre de Grundlovsceremonier, man nu skal, for at udlændinge kan blive danske statsborgere. En del af ceremonien er det meget omtalte håndtryk, som har fyldt rigtigt meget. Ikke mindst det jo synliggør, at nogle gerne vil være danskere, men de alligevel ikke er så meget danske, at de vil give håndtryk til en person af det modsatte køn. Undertegnede har derfor hidtil opfattet denne ceremoni som noget symbol-politik, som vi egentlig godt kunne være foruden, da det kun er med til at tydeliggøre de kulturelle og religiøse forskelle, der også er i vort eget samfund. Det var så derfor noget af en øjenåbner at være med til den første Grundlovceremoni på rådhuset i Lemvig, hvor en ukrainsk statsborger ville være dansker efter 16 år i et land, som han vil bo i resten af sine dage og gerne vil være en rigtig del af. Der blev givet håndtryk. Et fast et af slagsen. Og under den efterfølgende hyggesnak med et glas mellem de officielle deltagere og ukraineren og hans fraskilte hustru, så lagde de to ukrainere megen vægt på, at det var en stor oplevelse for dem at være med til denne ceremoni, og ikke mindst håndtrykket var vigtigt for dem. - Det gør, at vi føler, vi bliver personligt modtaget i Danmark, og vi ikke blot får et stykke upersonligt papir. Det her gør, at vi føler os rigtigt velkomne. Det var så noget helt andet end det skriveri, der hidtil har været om det håndtryk. Det blev altså opfattet som noget rigtigt godt og var et vigtigt symbol. Ikke på forskelle, men på ligeværdighed og en velkomst. Og hvorfor blev den fraskilte hustru så ikke også dansker, selv om hun talte stort set perfekt dansk? Hun havde holdninger til blandt andet de goder, det danske demokrati giver. Hun kunne udtrykke, at demokrati er så naturligt for danskerne, at mange slet ikke opfatter, at det er noget, man skal kæmpe for andre steder i verden - også i hendes hjemland. Ændring af regler har gjort, at da hun var under uddannelse for at være en del af det danske samfund, kunne hun ikke leve op til kravene om fuldtidsarbejde i en ubrudt årrække. Så nu må hun vente i mindst tre år yderligere, før hun kan blive dansker. Regler er somme tider for firkantede.

Holstebro

Unge bakker op om Bronxparty

Annonce